Yves Ciampi

Yves Ciampi is een Franse regisseur geboren 9 februari 1921 in Parijs, waar hij overleed 5 november 1982.

Biografie

Hij maakte zijn eerste 16mm films uit 1938 en maakt een korte film avant-garde in 1941, verboden dood, terwijl het nastreven van zijn medische studies. Arts, geeft hij die carrière Leclerc mee Kufra in 1942. Het is gewijd aan de bioscoop op hetzelfde moment, volgens de DB 2 gedurende de campagne in Afrika en het realiseren, in 8 mm, een documentaire over de verdeling Leclerc en bevrijding van Parijs, de metgezellen van glorie.

Assistent van Jean en André Hunebelle Dréville, regisseerde hij zijn eerste speelfilm in 1948.

Hij was voorzitter van de Unie van de film technici, uit 1955, en de vereniging van filmmakers artsen.

Hij was getrouwd Japanse actrice Keiko Kishi van 1957-1975.

Filmografie

  • 1949: War piloot piloot ...
  • 1949: Suzanne en rovers
  • 1950: Een gentleman
  • 1951: Een grote baas
  • 1952: de meest gelukkige mannen
  • 1953: De Slaaf
  • 1953: The Healer
  • 1953: Groot-Brittannië
  • 1955: De helden zijn moe
  • 1957: Typhoon op Nagasaki
  • 1959: De wind stijgt
  • 1960: Wie bent u, mijnheer Sorge?
  • 1962: Vrijheid 1
  • 1965: Heaven op hoofd
  • 1969: Een paar dagen dicht
  • 1979: Stalin-Trotski: De macht en de revolutie
  • 1980: De grote kloof
  • 1980: De voorzitter is ernstig ziek
  • 1981: Stalin stierf
  • 1982: Cape Fear
  • 1948: Bezetting van Andre gek Hunebelle
  • 1948: De Pest of de parade van Lost Time van Jean Dréville
  • 1971: Zoom de White Dolphin René Borg
  • 1976: Bite niet, we houden van je en Yves Allégret