William Powell

William Powell is een Amerikaanse acteur geboren in Pittsburgh 29 juli 1892, overleden 5 maart 1984 in Palm Springs, Californië, Verenigde Staten. Hij was een van de leidende spelers in de MGM en had de toewijding dankzij de rol van detective Nick Charles in de Thin Man serie, naast Myrna Loy met wie hij verscheen veertien keer op het scherm, de vorming van een van de duetten meest populair zijn.

Jeugd

William Horatio Powell, enig kind, werd geboren in Pittsburgh, Pennsylvania, op 28 juli 1892. In 1907 met zijn familie naar Kansas City, Missouri verhuisde hij. Een afgestudeerde van Central High School in 1912. Hij begon zijn carrière op het podium in New York in 1912 en geleidelijk bevestigt zijn talent.

Hij maakte zijn filmdebuut in 1922 met John Barrymore in Sherlock Holmes. In 1924 tekende hij een contract met Paramount, dat hem in staat stelde om te spelen in verschillende thrillers. Hij verscheen in de Ronde van Josef von Sternberg en glorie van Twilight.

De jaren 1930 en de heerlijkheid

Tijdens deze periode, William Powell speelde in verschillende komedies en komedies politie: Ladies 'Man Lothar Mendes, reizen zonder terugkeer Tay Garnett, moord kennel Michael Curtiz en Pirates Fashion William Dieterle. Eileen Wilson Gescheiden sinds 1930, trouwde hij met Carole Lombard in 1931. Een vakbond die resulteert in een nieuwe scheiding in 1933.

In 1934 werd hij in tegenstelling tot Public Enemy No 1 Clark Gable en Myrna Loy. In hetzelfde jaar in de Dunne, een politie-komedie WS Van Dyke, uit een roman van Dashiell Hammett, waar hij de rol van detective Nick Charles samen met Myrna Loy, die de rol van zijn vrouw Nora Charles gespeeld gespeeld. De film was een groot succes en toonde het talent van de acteur in de komedie register. Met Myrna Loy, vormde hij een van de meest populaire paren op het scherm en verscheen met haar in totaal veertien films waarin zes van de Thin Man serie. Inderdaad, het succes van deze film gaf aanleiding tot vijf andere films met duo. Op het scherm, hun chemie was zo perfect dat het publiek van mening dat de twee acteurs daadwerkelijk getrouwd waren.

In datzelfde jaar bevond hij zich in Evelyn Prentice William K. Howard. Tijdens de herfst van 1935, MGM probeerde het duo te herenigen in Stolen Koronoff de kralen. Na een onbeschikbaarheid van William Powell, productie verving hem met Spencer Tracy. In hetzelfde jaar speelde hij in Reckless Jeugd Victor Fleming met Jean Harlow. Beide acteurs verliefd elkaar. William Powell woonde een intense liefdesrelatie met de actrice.

Hij vond Myrna Loy in 1936 in The Great Ziegfeld, waar hij de rol van Florenz Ziegfeld, de beroemde Amerikaanse producer en speelde een sluwe met een prestigieuze shows Jean Harlow William Powell-Myrna Loy, Spencer Tracy. Een zomer shoot, die was om de vreugde van het leven symboliseren, zoals aangetoond door de trailer waar de vier sterren lopen naast elkaar. De film is ook een liefde crossover waar paren op het scherm --Loy en Powell Tracy Harlow - buiten schieten is mélangaient. William Powell achter de camera's met Jean Harlow, waren ze bezig, gesponnen de volmaakte liefde, terwijl zijn partner Myrna Loy is zelf bezig met een ernstige verband met Spencer Tracy, de voortzetting van een jaar eerder, dat begon.

Het volgende jaar, William Powell werd geslagen met een tragedie: zijn verloofde Jean Harlow overleden aan een ziekte. Het zal bloeien en blijft zijn graf gemarkeerd door deze gebeurtenis. Hij vervolgde zijn filmcarrière en bleef de reeks van de Thin Man Nick, gentleman detective, Nick speelt en wint - dat hij bijna niet meedoen vanwege gezondheidsproblemen - en andere komedies.

De jaren 1940 en pensioen

Uit deze periode, William carrière vertraagt. In 1940 trouwde hij met de actrice Diana Lewis. Het echtpaar bleef verenigd tot de dood van de acteur. Hij sloot de Thin Man serie met de Rendezvous met de dood, vond The Killing keert terug naar huis en in de muziek. Deze film markeert zeker het einde van de samenwerking William Powell-Myrna Loy op het scherm.

Hij nog steeds gespeeld in films als Ziegfeld Follies van Vincente Minnelli, Mijn vader en Michael Curtiz ons, het is een groot land Charles Vidor, Hoe een Millionaire Jean Negulesco Mister Roberts en John Ford Marry. Na deze film, ging hij met pensioen.

William Powell overleden 5 maart 1984 in Palm Springs, Californië.

Het persoonlijke leven

William Powell was drie keer getrouwd:

  • Eileen Wilson - echtscheiding - een kind.
  • Carole Lombard - echtscheiding.
  • Diana Lewis - de dood van de acteur.

Relatie met Jean Harlow en betrokkenheid in 1936 die niet is gesloten als gevolg van de dood van de actrice in 1937.

Beloningen

Academy Award nominatie voor Beste Acteur:

  • 1934: The Thin.
  • 1936: My Man Godfrey.
  • 1948: Mijn vader en ons.

Een ster op de Hollywood Walk of Fame.

Filmografie

  • 1922: Sherlock Holmes en Albert Parker
  • 1922: Op de stappen van een troon van Robert G. Vignola
  • 1923: Onder de Rode Robe Alan Crosland
  • 1924: Gevaarlijke Geld Frank Tuttle
  • 1924: Koning Henry Romola Tito Melema
  • 1925: The Beautiful Stad van Kenneth S. Webb
  • 1926 Aloma van de Stille Zuidzee Maurice Tourneur
  • 1926 Sea Horses Allan Dwan: Lorenzo Salvia
  • 1926 Bronzen Goden van Allan Dwan
  • 1926 Beau Geste Herbert Brenon
  • 1926: The Great Gatsby Herbert Brenon
  • 1927: Raymond wil trouwen Frank Tuttle
  • 1927: Prinses geen liefde Howard Hawks
  • 1928 Interferentie, Lothar Mendes
  • 1928 Twilight glorie van Josef von Sternberg
  • 1928: De Ronde van Josef von Sternberg
  • 1929: De Canarische Murder Case Malcolm St. Clair en Frank Tuttle
  • 1929: The Four Feathers witte co-directed met Merian C. Cooper en Ernest B. Schoedsack Lothar Mendes
  • 1929: De Greene Murder Case van Frank Tuttle
  • 1930: Straat van Chance van John Cromwell
  • 1930: De Benson Murder Case van Frank Tuttle
  • 1930: Paramount op Parade, schetst voor film, geregisseerd door Ernst Lubitsch oa Edmund Goulding, Frank Tuttle etc.
  • 1931: Man van de Wereld door Richard Wallace
  • 1931: Ladies 'Man Lothar Mendes
  • 1932 Jewel Robbery William Dieterle
  • 1932: Reis zonder return Tay Garnett
  • 1933: 62 Privé-detective Michael Curtiz
  • 1933 Moord kennel of Het Mysterie van de gesloten ruimte van Michael Curtiz
  • 1934: Pirates Fashion William Dieterle
  • 1934: Public Enemy No. 1 W. S. Van Dyke
  • 1934: The Thin van W. S. Van Dyke
  • 1934 De onverwachte getuige William K. Howard
  • 1935: The Midnight Star Stephen Roberts
  • 1935: Reckless Jeugd Victor Fleming
  • 1935 PIN film William K. Howard
  • 1936: The Great Ziegfeld van Robert Z. Leonard
  • 1936: Mijn ex-vrouw detective Stephen Roberts
  • 1936: Een fijne Libeled Lady Fly Jack Conway
  • 1936: Nick, detective heer WS Van Dyke
  • 1936: My Man Godfrey Gregory La Cava
  • 1937: het einde van mevrouw Cheyney Richard Boleslavsky
  • 1937: Secret kroonluchters George Fitzmaurice
  • 1937: Dubbel huwelijk van Richard Thorpe
  • 1938: barones en haar valet Walter Lang
  • 1939: Nick speelt en wint in W. S. Van Dyke
  • 1940: De heer Wilson verliest zijn hoofd WS Van Dyke
  • 1941 Folie Douce Jack Conway
  • 1941: Afspraak met de dood van W. S. Van Dyke
  • 1942 Crossroads Jack Conway
  • 1944: het hemellichaam van Alexander Hall
  • 1945: De Found gaat naar huis van Richard Thorpe
  • 1946: Ziegfeld Follies van Vincente Minnelli
  • 1946: De Hoodlum Saint Norman Taurog
  • 1947: Mijn vader en Michael Curtiz ons
  • 1947: Moord in Music Edward Buzzell
  • 1947: De Senator Was Indiscreet van George S. Kaufman
  • 1948: Mr. Peabody en de Mermaid Irving Pichel
  • 1949: Take One False Step Chester Erskine
  • 1949: Dancing in the Dark Irving Reis
  • 1951: Het is een groot land Charles Vidor
  • 1952: De schat van Lost Canyon Ted Tetzlaff
  • 1953: The Girl Who Had Everything Richard Thorpe
  • 1953 Hoe maak je een miljonair Jean Negulesco Marry
  • 1955: Mister Roberts van John Ford, Mervyn LeRoy en Joshua Logan