Vsevolod Poedovkin

Vsevolod Poedovkin Illarionovich, geboren op 28 februari 1893 in Penza en overleed 30 juni 1953 in Riga, is een regisseur, scenarioschrijver en acteur Sovjet-theoreticus montage.

Biografie

  • 1893: 16 februari geboren in Penza, in de buurt van Saratov, Vsevolod Poedovkin Illarionovich, in een boerenfamilie.
  • 1897 Pudovkin's vader, een handelsreiziger, verhuisde zijn familie in Moskou.
  • 1900-1914: Hij studeerde aan het gymnasium en daarna aan de Faculteit Lichamelijke en Mathematical Sciences van de Universiteit van Moskou.
  • 1914: Zijn betrokkenheid bij de artillerie hem verhindert de uitgaven zijn eindexamen.
  • 1915: Ernstig gewond, Pudovkin werd gevangen. Het biedt een winst van drie jaar gevangenschap in het Engels, Duits en Pools te leren.
  • 1918: Namens aandoeningen geboren uit een opstand van de marine, in Kiel, Pudovkin ontsnapt. Het duurt acht maanden naar Moskou te komen.
  • 1919: Schrijven Werken en Werkgelegenheid chemicus in een oorlog fabriek. Pudovkin wijdde zich aan het schilderen en muziek. Hij draaide zich om naar het theater.
  • 1920: De visie van de film intolerantie DW Griffith, definitief verovert de bioscoop. Toegelaten zonder onderzoek naar de Film van Moskou School, hij is een student van Lev Kuleshov tijd, dan Vladimir Gardin. Hij nam deel aan drie films gemaakt door de school om de VFKO
  • 1921: Back in Kuleshov het atelier terug van het front.
  • 1923 verlaat de bioscoop Pudovkin Rijksinstituut voor het bijhouden van Kuleshov die zijn eigen 'collectieve' opgericht: Experimental Laboratory. Huwelijk met Anna Nikolaevna Zemtsova Pudovkin, actrice en journalist.
  • 1925: ontmoeting met Anatoly Dimitrievitch Golovnya die de operator en directeur van de fotografie van al zijn films zal zijn, behalve vier. Pudovkin en Kuleshov scheidt tussen de Mezjrabpom-Rus. Pudovkin begint zijn eerste film, de mechanismen van de hersenen. In oktober / november, draait hij de mislukkingen van koorts tijdens een onderbreking van de vorige film.
  • 1926: De eerste cursussen op State Institute of Cinema
  • 1928: Handtekening met Eisenstein en Alexandrov Manifest voor audiovisuele contrapunt.
  • 1929: Het leven in Berlijn voor de verfilming van Fedor Otsep, The Living Corpse.
  • 1932: het lidmaatschap van de Communistische Partij.
  • 1935 Pudovkin ontvangt de "Orde van Lenin" voor zijn buitengewone dienst in de oprichting en ontwikkeling van de Sovjet-bioscoopfilms. Pudovkin die een passie heeft voor het rijden, is het slachtoffer van een ongeluk dat het leven van de schrijver kosten.
  • 1935-1938: De ziekte weghoudt Pudovkin studio, wijdde hij zich aan theoretische werken en leert regie aan de VGIK
  • 1944: Met Gerasimov Eisenstein en Pudovkin vorm binnen de Voks een comité voor samenwerking met de film verbonden geallieerde landen.
  • 1946: Problemen met het management van de Cinema, die een grote revisie van Nakhimov Admiral vereist.
  • 1949: 29 september Pudovkin deelneemt internationale kritiek in Perugia Congres over het thema: "cinema van vandaag weerspiegelt hij de problemen van de moderne mens? "
  • 1951: Reis naar India, dan terug in Italië, Pudovkin confronteert haar artistieke ontwerpen aan de Italiaanse Renaissance en in het bijzonder het werk van Michelangelo.
  • 1953: 30 juni, Pudovkin sterft aan een hartaanval Riga.
  • 1965: Anna Poudovkina sterft in Moskou.

Filmografie

Als directeur

  • 1921 Golod, Golod, Golod
  • 1925 Schaken Fever
  • 1925: The Death Ray
  • 1926: De Moeder
  • 1926: The Mechanics van de hersenen
  • 1927: De laatste dagen van St. Petersburg
  • 1928: Onweer over Azië
  • 1932: Een banale zaak
  • 1933: De Deserteur
  • 1938 Pobeda
  • 1939 Minin en Pozharsky
  • 1940: Kino za XX verhuurde
  • 1941: De Algemene Suvorov
  • 1941 Boïevoï kinosbornik 6
  • 1942: De moordenaars zijn op hun weg
  • 1943: In de naam van het Vaderland
  • 1946: Admiral Nakhimov De
  • 1948: Drie bijeenkomsten, scenario Nikolai Pogodin
  • 1950: Zhukovsky co-directed met Dimitry Vassiliev
  • 1952: De terugkeer van Vasili Bortnikov

Net als acteur

  • 1926: De Moeder: politieman
  • 1929: The New Babylon, Grigori Kozintsev en Leonid Trauberg: de politie superintendent
  • 1942-1946: Ivan de Verschrikkelijke, van Sergei Eisenstein: Nikola, de fanatieke