Vince Edwards

Vince Edwards is een Amerikaanse acteur en regisseur, Vincent Edward Zoine geboren 9 juli 1928 in New York Brooklyn Borough, overleden 11 maart 1996 in Los Angeles.

Biografie

Vince Edwards studeerde drama in zijn woonplaats op de American Academy of Dramatic Arts, en heeft een eerste kleine rol uncredited bioscoop in Dark Passage van Delmer Daves, uitgebracht in 1947 andere volgden vijfendertig Amerikaanse films van 1951, met inbegrip van The Ultimate Raid Stanley Kubrick, John Cassavetes 'Too Late Blues en The Devil's Brigade van Andrew V. McLaglen. Zijn nieuwste film is American Terror, uitgebracht in 1995.

Toegevoegd aan drie Britse films, waaronder The Winners van Carl Foreman.

Op televisie speelde hij in achtentwintig serie 1953-1994, waaronder Ben Casey, Police Story en Arabesque.

Het draagt ​​ook bij tot veertien tv-films uitgebracht tussen 1970 en 1991, met inbegrip van The Dirty Dozen: The Deadly missie van Lee H. Katzin.

Daarnaast, Vince Edwards is directeur van de elf serie 1963-1990, waaronder Ben Casey en Police Story pre-beursgenoteerde Galactica en The Fall Guy. Hij regisseerde ook een tv-film uitgebracht in 1973.

Hij stierf aan kanker in 1996.

Filmografie

In de bioscoop

  • 1947: Dark Passage van Delmer Daves: Een politieagent toll
  • 1952: De Polka marine Hal Walker: Blayden
  • 1952: Hiawatha Kurt Neumann: Hiawatha
  • 1954: In de sporen van de misdaad van Roy Rowland: Joey Langley
  • 1955: Nacht van de terreur van Andrew L. Stone: Victor Gosset
  • 1956: The Ultimate Raid Stanley Kubrick: Val Cannon
  • 1956: Deze heilige z'héros John Boulting: Een Duitse officier
  • 1956: Serenade Anthony Mann: Marco Roselli
  • 1957: Widow en Killer ray Nazarro Kell Beldon
  • 1957: Hit and Run Hugo Haas Frank
  • 1957: Gold Cheyenne Bernard Girard: Chef "Kleine Wolf"
  • 1957: The Three Faces of Eve Nunnally Johnson: Een sergeant
  • 1958: Moord contract van Irving Lerner: Claude
  • 1959: De Aaseters John Cromwell: Allison Stuart
  • 1959: Stad van de Angst voor Irving Lerner: Vince Ryker
  • 1961: Too Late Blues John Cassavetes: Tommy Sheehan
  • 1961: de helden van Iwo Jima Delbert Mann George
  • 1963: Winnaars van Carl Foreman: Baker
  • 1968: The Devil's Brigade van Andrew V. McLaglen: Major Cliff Bricker
  • 1968: Sharks vliegen naar beneden David Miller: Charles Hood
  • 1969: Haat van Henry Levin desperados David Galt
  • 1973: De Moonstruck van Bert I. Gordon: Luitenant Geronimo Minneli
  • 1983: The Coup eeuw William Friedkin: Frank Stryker
  • 1988 Kelder Dweller van John Carl Buechler: Norman Meshelski
  • 1991 Motorama Barry Shils: De arts
  • 1995: Terror Robert Vincent: Uncle Pete

Op tv

Net als acteur

  • 1957: Alfred Hitchcock Presents
    • Seizoen 3, Aflevering 9 Gamine Robert Altman: Tex
  • 1959: The Untouchables
    • Seizoen 1, Aflevering 8 Geen lijk Mexico Tay Garnett: Nick Delgado
  • 1959: Adventures in Paradise
    • Seizoen 1, Aflevering 8 Lost at Sea: jink Pierce
  • 1960: Laramie
    • Seizoen 1, Aflevering 27 van The Protectors Lesley Selander: Gil Craig
  • 1961-1966: Ben Casey
    • Seizoen 05/01, 153 afleveringen: D Ben Casey
  • 1976-1978: Police Story
    • Seizoen 4, Aflevering 1 Betaling Uitgestelde Corey Allen Sergeant Joe Barley
    • Seizoen 5, Aflevering 7 A Chance to Live Corey Allen: Walt Abrams
  • 1982: K 2000
    • Seizoen 1, Aflevering 1 Juridisch, 1 deel van Daniel Haller: Fred Wilson
  • 1984 Spy model
    • Enkel seizoen, aflevering 7 niets te verliezen door Richard A. Colla Alexander Belasco
  • 1985: Tales from the Darkside
    • Seizoen 1, Aflevering 20 It All komt uit in de Wash: Henry Gropper
  • 1989: Arabesque
    • Seizoen 5, Aflevering 20 Waarom kan honkbal fataal? Seymour Robbie Harry Dial
  • 1991: Enquêtes in Palm Springs
    • Enkel seizoen, aflevering 4 Diamond Wedding Frank
  • 1970: Sole Survivor Paul Stanley: Major Michael Devlin
  • 1970: Dial Hot Line Jerry Thorpe David Leopold
  • 1971: Niet vouwen, As, Mutilate Gold Ted Post: Evil Weston
  • 1975: De dood Steel van Robert Day: Jack Trahey
  • 1977: Cover Girls van Jerry London: Bradner
  • 1978 Avond in Byzantium Jerry London: Bret Easton
  • 1978: de moed en het lijden van John Llewellyn Moxey: Colonel Joe Agajanian
  • 1986: De terugkeer van Mike Hammer Ray Danton: FBI-agent Frank Walker
  • 1987: The Dirty Dozen: The Deadly missie van Lee H. Katzin Sergeant Holt
  • 1988: De terugkeer van Ben Casey Joseph L. Scanlan: D Ben Casey
  • 1991: Dillinger Rupert Wainwright: Hoover

Als directeur

  • 1963-1965: Manheater
    • Seizoenen 3-5, 7 afleveringen
  • 1973: Manheater tv-film
  • 1976: Police Story
    • Seizoen 4 Aflevering 9 Oxford Gray
  • 1978: Galactica
    • Enkel seizoen, afleveringen 12 en 13 Cyclonen aanval, deel 1 en deel 2
  • 1980: Galactica 1980
    • Enkel seizoen, aflevering 4 De Super Scouts, deel 1
  • 1980: Fantasy Island
    • Seizoen 4, Aflevering 1 The Devil en Mandy Breem / The Millionaire
  • 1982: The Fall Guy
    • Seizoen 2, Aflevering 8 Big Sister

Aan de andere Wikimedia-projecten:

  • Vince Edwards, Wikimedia Commons