Vikram

Vikram is een Indiase acteur in Kollywood en Tollywood. Zijn echte naam is John Kennedy, die kan natuurlijk verwonderlijk voor een acteur geboren in Tamil Nadu, maar in een christelijke omgeving. Hij is getrouwd met Shailaja en heeft 2 kinderen.

Deze acteur, met meerdere optredens, speelde in het Telugu en Tamil films.

Hij ontving de National Film Award voor Beste Acteur in 2003 voor zijn rol in Pithamagan en beste acteur Filmfare Award in Zuid Anniyan in 2005.

Hij heeft verschillende grote hits gehad: Sethu in 1999 Dhill in 2001, Gemini 2002 dhool Anniyan in 2002 en in 2005.

Filmografie

  • 1991 Thanthu Vitten Ennai
  • 1988: Meera
  • 1991 Pudhiya Mannargal
  • 1992: Kaval Geetham
  • 1997 Ullasam
  • 1999: Housefull
  • 1999: Sethu
  • 2001 Vinnukkum Mannukkum
  • 2001 Dhil
  • 2001 Kaasi
  • 2002 Gemini
  • 2002: Samurai
  • 2002: Koning
  • 2003 dhool
  • 2003 Kadhal Sadugudu
  • 2004 Saamy
  • 2003 Pithamagan
  • 2004 Arul
  • 2005: Anniyan
  • 2005: majaa
  • 2007: Bheema
  • 2008: Kandasaamy
  • 2010: Raavan en Raavanan
  • 2011: Deiva Thirumagal
  • 2012: Rajapattai