Robert Burnier

Robert Burnier is een Franse acteur en zanger, geboren Léon Jules Burnier 19 mei 1897 in Parijs 6, overleden 24 april 1974 in Parijs 16.

Biografie

In het theater, waar hij is zeer actief in zijn carrière, is Robert Burnier geïllustreerd in het bijzonder op het gebied van de operette en werkt als acteur en zanger in bariton tessituur, vele Parijse creaties in de jaren 1920 en 1930. Daarnaast is voor de 78-toeren, graveert hij veel nummers van opnames uit operettes waaraan hij heeft bijgedragen.

In de film, hij heeft deelgenomen aan een vijftigtal films, 1930-1970, in het bijzonder door Robert DHERY, vond hij ook het theater, of Claude Chabrol.

Op televisie, tussen 1956 en 1972, het draagt ​​bij aan zeep Belphegor of de Phantom van het Louvre in drie series, twee zaken, evenals twee tv-films geregisseerd door Claude Barma.

Theater

Operettes

  • 1921: Prinses Lily, Victor Alix muziek, libretto van Jean-Charles Vaumasse met André Alerme Felix Oudart, Marcel Valley
  • 1922: U-U, Victor Alix muziek, libretto van Jacques en Jacques Ardot Sirrah, met Paul Faivre
  • 1922: De heer Dumollet, Louis Urgel muziek, libretto van Victor Jannet, lyrics Hugues Delorme Henri Vilbert
  • 1923: Benjamin, René Mercier muziek, libretto van Paul Murio, André Barde en Benjamin Rabier met André Alerme
  • 1925 pepete, muziek José Padilla Sánchez, libretto van Didier Gold, Robert Dieudonné en CA Charpentier, met Felix Oudart, Pierre Piérade
  • 1925: Wat zei de priester, Louis Urgel muziek, libretto van Henri Jacques Strijd met Harry Baur, Henry Houry, Gabaroche Gaston, Jean Brochard, Nina Myral?
  • 1927 Rose-Marie, muziek Rudolf Friml en Herbert Stothart, boeken en teksten van Otto Harbach en Oscar Hammerstein II, aan te passen en St. Ferreol Roger Granier, met Felix Oudart
  • 1928 Hits roll, muziek van André Messager, libretto van Albert Willemetz met Raimu, Pierre Magnier, Marcel Carpentier
  • 1929 Boulard en zijn dochters, muziek Charles Cuvillier, boekje en Louis Verneuil Saint-Granier, teksten van Jean Le Seyeux met Max Dearly, Marcel Carpentier
  • 1930: Madame de Pompadour Leo Fall muziek, libretto door Rudolf Schanzer en Ernst Welisch, aanpassing Albert Willemetz, Max en Eddy Jean Marietti met Janie Marèse Marcel Carpentier Fernand Rauzena
  • 1931 Sparrow, Louis Beydts muziek, libretto van Henri Duvernois en Pierre Wolff, lyrics Guillot De Saix met Marcel Carpentier Fernand Rauzena, Yvonne Yma, Alida Rouffe
  • 1931 Blue Beetle, Jean Nougues muziek, libretto van André Barde, Aimée Mortimer, Nina Myral
  • 1932: Bobby Darling, muzikale Victor Alix, Romain Coolus libretto, teksten van Jacques Ardot met Nina Myral, Max Revol
  • 1933: De Madonna van de promenade, Henri Christine muziek, libretto van André Barde, met Saint-Granier, Georges Cahuzac, Nina Myral
  • 1936 La Poule, Henri Christine muziek, libretto van Henri Duvernois en André Barde, de verfilming van René Hen Guissart, met Michel Simon, Blanche Montel, Jeanne veniat

Munten

  • 1959: de schrijvers van Michel St. Pierre en Pierre de Calan, geregisseerd door Raymond Gérôme, Jean-Jacques Steen, Louis Ducreux, Peter Michael, Nadine Alari, Theater des Mathurins
  • 1960: Een stalknecht Antoine Blondin en Paul Guimard, van de misdaad van Lord Arthur Savile Oscar Wilde, geregisseerd door Claude Barma, met Jacques Duby, Anne Doat, Pierre Asso, Armand Bernard, Theater Marigny
  • 1961: Alcohol Jacques Robert, geregisseerd door Christian-Gérard, Michel Simon, Raymond Souplex, Roger Dumas, Ginette Leclerc, ABC
  • 1961: William Conrad Pierre Boulle, enscenering André Charpak, Theater Recamier
  • 1962: The Big Waltz en regisseur Robert DHERY met Colette Brosset, Louis de Funes, Robert DHERY, Variété Theater
  • 1967: Black Comedy van Peter Shaffer, aanpassing Pierre en Jean-Pierre Barrel Gredy, enscenering Raymond Gérôme, Jean-Pierre Cassel, Marlène Jobert, Agnes Capri, Raymond Gérôme, Théâtre Montparnasse
  • 1968: Black Comedy van Peter Shaffer, geregisseerd door Raymond Gérôme, Célestins Theatre
  • 1971: The Mousetrap door Agatha Christie aanpassing Derrez Philippe en Nicole Strauss, geregisseerd door Jean-Paul Cisife met Christine Delaroche, François Nocher, Madeleine Clervanne Johannes Paulus Cisife

Volledige filmografie

In de bioscoop

  • 1930: Sommige nummers van Louis Mercanton
  • 1931: Als je jezelf te doden? Roger Capellani
  • 1931 Marions Us Louis Mercanton: Claude Mallet
  • 1932 Bariole Benno Vigny
  • 1932: Schreeuw het van de daken van Karl Anton
  • 1932: Franse Riviera door Roger Capellani
  • 1932 Make-up Karl Anton
  • 1932: Jean Miche van Marguenat
  • 1933: Niets, maar ligt Karl Anton
  • 1933 Bieslook van Claude Autant-Lara
  • 1933: The Hunter Maxim's Karl Anton
  • 1933: Coralie et Cie Alberto Cavalcanti
  • 1933: Een strings attached Karl Anton
  • 1940: De verrassingen van radio Marcel Aboulker
  • 1949: Een vrouw die een dag van Jean Boyer
  • 1951: Dakota 308 of The Strange Adventure Dakota 308 Jacques Daniel-Norman
  • 1952: Liefde, Madame Gilles Grangier
  • 1954: De vrouwen zwaaien in Bernard Borderie
  • 1954: De roundup is vanavond Maurice Dekobra
  • 1954: Rasputin Georges Combret
  • 1954: De Vicomte de Bragelone Fernando Cerchio
  • 1954: Maurice Labro Leguignon genezer
  • 1955: Je figure it Callaghan Willy Rozier
  • 1955: La Madone des sleepings van Henri Diamant-Berger
  • 1955: Meer Whisky Willy Rozier Callaghan
  • 1956: De hele stad beschuldigt Claude Boissol
  • 1957: Parijs Music Hall Stany Cordier
  • 1959: Gentlemen pen-leer Henri Diamant-Berger
  • 1959: The Ugly Marc Allégret
  • 1960: Hijacking van ondergeschikt Walter Kapps
  • 1960: Fugue Philippe Condroyer
  • 1961: The Beautiful Amerikaan Robert DHERY
  • 1961: De Schapen van Panurge Jean Girault
  • 1961: Al het goud in de wereld van René Clair
  • 1961: Saturday Night Yannick Andrei
  • 1962: Arsene Lupin Arsène Lupin tegen Edouard Molinaro
  • 1963: Ophelia Claude Chabrol
  • 1963: Claude Chabrol Landru
  • 1964: Allez France! Robert DHERY
  • 1965: Marie-Chantal tegen Dr. Kha Claude Chabrol
  • 1965: Thomas bedrieger Georges Franju
  • 1967: Het schandaal van Claude Chabrol
  • 1970: Erotische Dromen Gabriel Axel

Op tv

  • 1956: Raadsels Series geschiedenis, unieke Seizoen, Aflevering 3 Het Mysterie van de Mary Celeste Stellio Lorenzi
  • 1957-1966: Uitgifte in je ziel en geweten, L'Affaire Pranzini Bernard Hecht, The Crime Hachet Madame Michel Mitrani en L'Affaire Wladimiroff of Visitekaartje
  • 1959: De Marquise van O, telefilm Claude Barma
  • 1961-1965: Eerste serie De laatste vijf minuten, Seizoen 1, Aflevering 20 Look Claude's vrouw en Loursais episode 36 Bloemen voor de inspecteur Claude Loursais
  • 1965: Belphegor of de Phantom van het Louvre, soap Claude Barma, Episode 2 Het geheim van het Louvre
  • 1967: De commissaris van de Onderzoeken van Maigret Claude Barma, Episode 1 Cécile overleden
  • 1970: In het theater vanavond Ik hield van haar te veel Jean Guitton, geregisseerd door Christian-Gérard, regisseur Pierre Sabbagh, Theater Marigny
  • 1970: In het theater vanavond: Liefde komt door het spelen van Jean-Luc Bernard, geregisseerd door Michel Roux, directeur Pierre Sabbagh, Theater Marigny
  • 1972: In het theater vanavond: An Ideal Husband van Oscar Wilde, geregisseerd door Raymond Rouleau, regisseur Pierre Sabbagh, Theater Marigny
  • 1972: De tragedie van Verona, telefilm Claude Barma