Richard Maibaum

Richard Maibaum is een scenarist en producer geboren 26 mei 1909 in New York, New York, overleden 4 januari 1991 in Santa Monica.

Biografie

Filmografie

als Writer

  • 1936 We gingen naar College
  • 1937: Ze gaf hem een ​​Gun
  • 1937: Live, Liefde en leren
  • 1937: The Bad Man van Brimstone
  • 1938 stablemates
  • 1939: De dame en de Mob
  • 1939: Coast Guard
  • 1939: The Amazing Mr. Williams
  • 1940: The Ghost komt naar huis
  • 1940: 20 Mule Team
  • 1941: De Escadrille jeugd
  • 1942: Tien Gentlemen van West Point
  • 1946: De helden in de schaduwen
  • 1949: Niets dan de Waarheid
  • 1949: Song of Surrender
  • 1953: De Rode Baretten
  • 1954: Hell onder nul
  • 1955: Commando op de Gironde José Ferrer
  • 1956: Ransom!
  • 1956: Achter de spiegel
  • 1956: de dappere Zarak
  • 1958: De Brigade zwarte baretten
  • 1958: Bijzondere kenmerken: geen
  • 1959: Killers van de Kilimanjaro
  • 1960: de dag dat ze beroofd van de Bank of England
  • 1961: Battle at Bloody Beach
  • 1962: James Bond tegen Dr. No
  • 1963: From Russia with Love
  • 1964: Goldfinger
  • 1965: Thunderball
  • 1968: Chitty Chitty Bang Bang
  • 1969: On Her Majesty's Secret Service
  • 1971: Diamonds Are Forever
  • 1973: Jarrett
  • 1974: The Man with the Golden Gun
  • 1977: The Spy Who Loved Me
  • 1980: Voor de ogen van Jessica B.
  • 1981: For Your Eyes Only
  • 1985 Kill
  • 1987: The Living Daylights
  • 1989: Licence to Kill

als producent

  • 1946: De helden in de schaduwen
  • 1948: De Grote Klok
  • 1948: De Sainted Sisters
  • 1949: De Wraak van Borgia
  • 1949: Niets dan de Waarheid
  • 1949: Song of Surrender
  • 1949: Lieve Vrouw
  • 1950: Chains of Fate
  • 1950: Fifty Dead
  • 1960: Maisie
  • 1961: Battle at Bloody Beach
  • 1962: Combat!
  • 1973: Jarrett

Awards en nominaties

Beloningen

Benoemingen

Anekdotes