Rebecca Romijn

Rebecca Alie Romijn is een actrice en voormalig Amerikaanse model. Ze is vooral bekend voor het spelen van de rol van Mystique in films: X-Men, X2, X-Men: The Last Stand. Ze is ook bekend voor het spelen van de rol van Alexis Meade op de tv-serie, Ugly Betty.

Biografie

Geboren in Berkeley, Californië, Rebecca is de dochter van Elizabeth, een professor Engels aan de universiteit en auteur, en Jaap Romijn, een fabrikant aangepaste meubels. Haar vader is een Nederlandse inwoner van Barneveld, en haar moeder is een Amerikaan met Britse en Nederlandse afkomst. De grootvader van moederszijde van Rebecca, Dr. Henry Bernard Kuizenga, was een presbyteriaanse dominee. Toen de Amerikaanse talkshow The Ellen DeGeneres Show, Rebecca is gebleken dat, als tiener, was ze een "zeer onzeker geek haar" en dat ze leed aan scoliose. Tijdens zijn studie muziek aan de Universiteit van Californië in Santa Cruz, werd Rebecca geïnteresseerd in het modelleren en verhuisde naar Parijs, Frankrijk, voor meer dan twee jaar.

Carrière

Rebecca lanceerde haar carrière als model in 1991 op de leeftijd van 19 jaar. Ze werkte voor Sports Illustrated, Victoria's Secret, Bebe Stores en Miller Lite. Voor twee jaar, was ze de presentator van de show House of Style op MTV. Rebecca heeft vele malen gerangschikt in de lijst van de "mooiste vrouwen ter wereld" tijdschriften zoals Maxim, Askmen of FHM geweest.

In 2000, Rebecca had haar eerste grote rol - die van Mystique in de X-Men film, X2, X-Men: The Last Stand. In 2002 nam ze de hoofdrol in de film, Femme Fatale - Brian De Palma. Zij verscheen ook in tal van films zoals: Roller, The Punisher en Godsend. In 2006 speelde ze in de tv-mini-serie Pepper Dennis.

In januari 2007, Rebecca maakte haar eerste verschijning in de tv-serie Ugly Betty - ze speelt Alexis Meade, de broer van Daniel Meade is uitgegroeid tot een vrouw. Echter, in april 2008, werd gesteld dat het karakter van Rebecca zou alleen te herhalen - niet permanent is, vanwege de zwangerschap van de actrice. In november 2007 maakte zij een verschijning op de show, Carpoolers. In 2009 speelde ze een van de drie hoofdrollen in de serie Eastwick - die werd geannuleerd in november 2009 na dertien afleveringen. Tussen juni en september 2013, heeft Rebecca gespeeld in de King & Maxwell serie.

Privé-leven

Na vier jaar relatie, Rebecca trouwde met acteur John Stamos, negen jaar ouder, 19 september 1998, en nam de naam Rebecca Romijn. Ze splitsen in april 2004 en scheidden in maart 2005.

Sinds augustus 2004 is Rebecca is in een relatie met de acteur Jerry O'Connell. Na het krijgen bezig in september 2005, trouwden ze 14 juli 2007, in hun prive-eigendom in Zuid-Californië. De 28 december 2008, Rebecca bevalt van een tweeling Dolly Rebecca Rose en Charlie Tamara Tulip.

Filmografie

Film

  • 1998 Dirty Work: Bearded Lady
  • 2000: X-Men: Mystic
  • 2002 Femme Fatale Laure Ash / Lily
  • 2002 S1m0ne: Faith
  • 2002 Rollerball Aurora
  • 2003: X2: Mystique
  • 2004: The Punisher: Joan
  • 2004 Godsend: Jessie Duncan
  • 2006: X-Men: The Last Stand: Mystic
  • 2006: Man About Town Mike Binder: Nina Giamoro
  • 2006: The Alibi Matt Checkowski en Kurt Mattila: Lola Davis
  • 2008: Lake City: Jennifer
  • 2010: The Con Artist: Belinda
  • 2011: Het bezitten van Piper Rose: Joanna
  • 2011: X-Men: First Class Matthew Vaughn: Mystique
  • 2012: Goede Daden: Heidi

TV

  • 1997 Vrienden: Cheryl
  • 1998-2000: House of Style: Zichzelf
  • 1999-2000: Er! Adrienne Barker
  • 2000: Jack en Jill: Parijs Everett
  • 2006: Dennis Pepper: Pepper Dennis
  • 2006-2008: Ugly Betty: Alexis Meade
  • 2007: Drawn Together: Charlotte
  • 2007: meerijders: Joannifer
  • 2009-2010: Eastwick: Roxanne "Roxie" Torcoletti
  • 2011-2013: NTSF: SD: SUV :: Jessie Nichols
  • 2011: Special Agent Oso: Miss Garcia
  • 2011: Chuck Robin Cunnings Agent
  • 2013: Koning & Maxwell: Michelle Maxwell
  • Sinds 2014: De Bibliothecarissen: Eve Baird

Franse nasynchronisatie