Pedro Costa

Pedro Costa, geboren op 3 maart 1959 in Lissabon, is een regisseur, scenarioschrijver en regisseur van de fotografie Portugees.

Biografie

Het volgt de loop van de geschiedenis aan de Universiteit van Lissabon, maar laat in het Theater van Lissabon en Film School te wenden tot een film natuurlijk. Na het werken als assistent voor enkele Portugese bestuurders waarvan Jorge Silva Melo of João Botelho, regisseerde hij zijn eerste film getiteld Bloed in 1989.

Een meerderheid van zijn films afgebeeld, in een quasi-documentaire vorm, het leven van gemarginaliseerde en allochtone buurten van Lissabon. In 1994, is Casa de Lava vastgehouden in de "Un certain regard 'in Cannes. Een verpleegkundige begeleidt een Kaapverdische metselaar in een coma in zijn huis eiland. Ossos won in 1997 de prijs van de foto van de Mostra van Venetië. Colossal Youth! kijkt terug op het leven van de Kaapverdische immigranten, verhuisd naar een nieuwe HLM wijk van Lissabon.

Filmografie

Directeur

  • 1989: Blood
  • 1995 Casa de Lava
  • 1997 Ossos
  • 2000 In Vanda's Room
  • 2001: Waar ligt uw verborgen Smile?
  • 2006: Colossal Youth!
  • 2009: Weet niets veranderen
  • 2014: Cavalo Dinheiro
  • 1984 Tudo É Nossa Invenção
  • 2001 6 Bagatelas
  • 2007: Tarrafal
  • 2007: Het konijn Hunters
  • 2010: O Nosso Homem

Scenarioschrijver

  • 1989: Blood
  • 1995 Casa de Lava
  • 1997 Ossos
  • 2006: Colossal Youth!

Cinematograaf

  • 2000 In Vanda's Room
  • 2001: Waar ligt uw verborgen Smile?
  • 2006: Colossal Youth!

Beloning

  • International Film Festival Locarno 2014: Luipaard voor beste regisseur voor Cavalo Dinheiro