Oskar Messter

Oskar Messter, geboren op 21 november 1866 in Berlijn en overleed 6 december 1943 in Tegernsee, is van de Duitse cinema pioniers.

Biografie

Hij gebouwd en verkocht in 1896 een van de eerste projectors met een Maltezer kruis dat intermitterende beweging van de film bepaalt. Hij wordt vaak gecrediteerd met de uitvinding, maar Jules Carpentier in Frankrijk en een andere Berlijners Max Gliewe, ontwikkelde het proces zelfstandig op ongeveer hetzelfde tijdstip. Gliewe eindelijk bij het bedrijf van Messter en produceerde alle projectoren die erg populair waren.

Messter begonnen onmiddellijk in filmproductie en bouwde de eerste filmstudio in Duitsland. In 1897 heeft hij produceerde tonen uiteenlopende scènes. Vier jaar later scheidde hij van zijn twee belangrijkste activiteiten in twee afzonderlijke bedrijven de productie van films en de productie van optische apparatuur, waaronder projectoren.

Hij maakte de eerste projectie van de geluidsfilm in Duitsland in het Apollo theater in Berlijn in 1903 met een systeem genaamd "Biophon" waarin een grammofoon werd gekoppeld aan de projector. Van 1909 tot 1917 heeft zijn productie bedrijf produceerde. In 1918 verkocht hij zijn bedrijf aan de nieuw gecreëerde UFA.

Hij heeft een film geproduceerd en publiceerde zijn memoires in 1936.

Filmografie

  • 1913 Mimosa-san
  • 1915: Die Konservenbraut
  • 1915 Märtyrerin der Liebe
  • 1915: Er rechts, verbindt sie
  • 1916: Das Licht wandernde
  • 1916: Frau Eva
  • 1917 Furcht