Mukhin Tatiana

Tatiana Mukhin is een Franse actrice van Russische afkomst geboren 6 januari 1922 in Alexandrië.

Filmografie

  • 1971: De Cavale
  • 1972: Alberte: Marusjka
  • 1974: De vrouw van John: Christine
  • 1975: Lily houdt van me: Lily's moeder
  • 1975: De dertien Bewijs: De vrouw van Caesar
  • 1975: Naïve Zwaluwen: mevrouw Severin
  • 1978: The Love geschonden: De moeder van Nicole
  • 1979 Mireille in het leven van anderen: Germaine
  • 1981: Love naakte: Lady breien
  • 1981: Red River: Ludmila Priakhina
  • 1984: Kinderen: Natasha
  • 1994: Jeanne la Pucelle I - Gevechten: Isabelle Romée

Theater

  • 1954: Yerma door Federico García Lorca, geregisseerd door Guy Suares, Théâtre de la Huchette
  • 1955: De Drie Zusters van Anton Tsjechov, geregisseerd door Sacha Pitoëff, Theater van het Werk
  • 1956: De kinderachtig Fernand Crommelynck Lovers, geregisseerd Tania Balachova, Theater Party People
  • 1956: Requiem for a Nun van William Faulkner, aangepast en geregisseerd door Albert Camus, Theater des Mathurins
  • 1961: De Meisjes van Jean Genet, geregisseerd door Jean-Marie Serreau, Odeon-Théâtre de France
  • 1961: Requiem for a Nun van William Faulkner, aangepast en geregisseerd door Albert Camus, Theater des Mathurins
  • 1963: De toekomst is in de eieren en het duurt allerlei naar een wereld van Eugene Ionesco, geregisseerd door Jean-Marie Serreau, Theater DE l'Ambigu maken
  • 1964: Sir Michael Halewyn Ghelderode, geregisseerd Pierre Debauche, Marais Festival
  • 1967: Antigone van Bertolt Brecht, geregisseerd door Jean Tasso, Marais Festival
  • 1968: Charles VI Claude Cyriaque, gericht Jean-François Adam, Pocket Montparnasse
  • 1970: Vroeg in de ochtend Edward Bond, geregisseerd door Georges Wilson, Festival van Avignon, NPT Theatre de Chaillot
  • 1973: Huis van David Storey, aanpassing van Marguerite Duras, geregisseerd door Claude Régy, Espace Cardin
  • 1973: Isma door Nathalie Sarraute, Claude geënsceneerd Régy, Espace Cardin
  • 1973: Hamlet van William Shakespeare, geregisseerd door Marcel Maréchal en Bernard Ballet
  • 1975: Lear door Edward Bond, geregisseerd door Patrice Chéreau, TNP Villeurbanne, België Nationaal Theater, het Nationaal Theater Odeon
  • 1976: lage Wolf Denis Roche, geregisseerd George Lavaudant, Festival van Avignon
  • 1977: Verre van Hagondange Jean-Paul Wenzel, geregisseerd Patrice Chéreau, Théâtre de la Porte Saint-Martin
  • 1979: Wuthering Heights van Emily Brontë, geregisseerd Robert Hossein, Boulogne-Billancourt Theatre
  • 1980: De Red River door Pierre Laville, geregisseerd Marcel Maréchal, Marseille Nationaal Theater, het Nationaal Theater van Chaillot, TNP Villeurbanne, Strasbourg Nationaal Theater
  • 1983: De schermen van Jean Genet, geregisseerd door Patrice Chéreau, Théâtre Nanterre-Amandiers
  • 1987: De kapitein Fracasse Gautier, geregisseerd door Marcel Maréchal, Parijs Theater
  • 1988: In de dorpen van Peter Handke, geregisseerd door Jean-Claude Fall, Théâtre de la Bastille
  • 1990: Cripure Louis Guilloux, enscenering Marcel Maréchal, TNP Villeurbanne

De Wereld theater criticus Michel Cournot schreef over dit laatste stuk, "de emotie van deze show is gebaseerd op de uitzonderlijke aanwezigheid van Tatiana Mukhin, de metgezel van Tatiana Cripure Mukhin, alles speelt ze. _ naaien een knop, giet de soep, schudt zijn hart tegen een stervende, zingen drie noten _ stijgt in de lucht theater van de duidelijkheid wonderkind van jeugdige geest, en harmonie. De combinatie van 'onvoorstelbare en de poëzie van een onschuldige waarheid. En, vreemd genoeg, terloops, bijna terloops ook. Het is verbazingwekkend. "