Mourning Dove

Mourning Dove

Zenaida macroura

Binominale nomenclatuur

Zenaida macroura

Geografische spreiding





IUCN Conservation Status


LC: Minste Zorg

Mourning Dove of Dove Carolina is een soort van vogel van de familie Columbidae wier geografische spreiding is uit Midden-Amerika naar het zuiden van Canada en omvat een deel van het Caribisch gebied. Individuen gelegen ten noorden van dit gebied migreren zuiden wanneer de temperatuur dalen tot onder 12 graden Celsius.

Zijn habitat omvat open en semi-open omgevingen, met inbegrip van landbouw en stedelijke gebieden. De soort is aangepast aan de sterk veranderde door de mens gebieden. De totale populatie wordt geschat op 130 miljoen mensen, waardoor deze soort een van de meest voorkomende in Noord-Amerika. Haar zang klaaglijke "wu-of-of-of 'als het fluiten van de vleugels voor de start worden vaak gehoord in haar assortiment. Deze vogel wordt gejaagd in sommige gebieden als een spel. Het is een snelle vogel, staat spikes 88 km / h in de vlucht.

Het rouwen Duif is een grijze en bruine kleurstelling. De mannelijke en vrouwelijke hebben hetzelfde uiterlijk. De soort is doorgaans monogaam. Een nest bestaat meestal uit twee jonge. De soort is zeer productief, het kan tot zes broedsels per jaar. Beide ouders de zorg voor jongeren. Mourning Doves eten voornamelijk van inheemse en geïntroduceerde planten zaden.

Morfologische beschrijving

Het rouwen Duif is een slanke vogel van gemiddelde grootte die ongeveer 31 centimeter meet lang en weegt een gemiddelde van 100-170 gram. De vleugels zijn breed en elliptisch. De kop is afgerond. De staart is lang en smal. Het rouwen Duif is een neerstrijken vogel en voeten hebben drie tenen vooruit en één vinger naar achteren. De poten zijn kort en roodachtige kleur. Het wetsvoorstel is kort en donker, met een zwartbruine kleur.

De livery is meestal grijs en bruin terwijl ze bleker en dauw op de lagere delen. De vleugels zijn zwart gekleurd; De buitenste staartveren zijn wit, contrasteert met de zwarte innerlijke staartveren. Een zwarte vlek karakteristieke halve maan is aanwezig in elk oog. De ogen zijn donker, omringd door een bleke kale omgeving.

De volwassen mannelijke een heldere iriserende vlekken roze paars aan de zijkanten van de hals; haar verenkleed is iets roze op de borst. De bovenkant van zijn hoofd heeft een kroon van blauw-grijze veren. Vrouwtjes zijn vergelijkbaar met mannen, maar saaier kleuren; hun dominante kleur is beige. Jongeren hebben een geschubde uiterlijk en zijn meestal donkerder.

Gedrag

Voortbeweging

De vleugels produceren een fluitend geluid tijdens de vlucht.

Op de grond, rouw duiven op zonder het overslaan.

Levering

Net als de meeste Columbidae, rouwen Duif dranken door afzuigen, zonder op te kijken of kantelen naar de kant. Het meestal gedrenkt bij zonsopgang en zonsondergang.

Mourning Dove voedt bijna uitsluitend zaad dat 99% van zijn regime vormen. Ze eet zelden slakken en insecten. In het algemeen vervult de gewassen en vervolgens verder te verwerken ontstaat. Mourning Doves slikt vaak fijn grind of zand, die de spijsvertering bevordert. Deze soort voedert vaak op de grond, zelfs bij feeders.

Mourning Doves liever de zaden van sommige plantensoorten, zoals pijnboompitten, zaden sweetgum, Phytolacca spp., Amarant, kanarie gras, maïs, sesam en tarwe. Toen ze haar favoriete planten niet kunnen vinden, Mourning Doves eet zaden van andere planten, zoals boekweit, rogge, hakmessen en wild.

Op feeders, het Rouwen Duif is een van de minst selectieve soort in Noord-Amerika, met een voorkeur voor maïs, gierst, saffloerolie, en zonnebloempitten. Het graaft niet en de grond krabben, de voorkeur om te eten wat is goed zichtbaar. Soms individuen voeden zitstokken.

Intra- en interspecifieke interacties

Voor de betrekkingen met de mens, de betreffende paragraaf.

Sociaal gedrag

Het lied is een "couOUou-wu-wu-woooou" klagend kenmerk; Het wordt voornamelijk uitgestoten door de man tijdens zijn zoektocht naar een partner. De oproep tot het nest wordt ook gebruikt door mannen wanneer ze willen hun vrouwelijke naar het nest. Er is ook een welkome bellen als mannelijke partners bundelen hun nest en een kreet van alarm uitgezonden door man of vrouw als ze zich bedreigd voelen.

Interspecifieke interacties

De belangrijkste predatoren van tortelduiven zijn dagverloop roofvogels zoals valken en haviken. Tijdens het broedseizoen, kraaien, grackles, huiskatten of slangen voeden met hun eieren. De bruin-headed cowbirds zelden parasiteren de nesten van de Mourning Dove. In geparasiteerde nesten, ouders verwerpen ongeveer een derde van Cowbird eieren. Bovendien, het vegetarisch dieet is niet geschikt voor duiven cowherds.

Ziekten en plagen

Mourning Doves kan worden beïnvloed door een groot aantal ziekten en parasieten, zoals lintwormen, nematoden, mijten en tang. De parasiet Trichomonas gallinae, aanwezig in de mond, is bijzonder gevaarlijk. Terwijl een Mourning Dove soms een drager zonder symptomen kunnen zijn, de parasiet veroorzaakt vaak geelachtig gezwellen in de mond en slokdarm die ervoor zorgen dat de gastheer te verhongeren. Het vogelpokkenvirus is een veel voorkomende virale ziektes met vectoren zijn insecten.

Reproduktie

Mourning Doves zijn monogaam en partners van een paar zijn sterk aan elkaar bevestigd. De leden van een paar meestal ontmoeten op dezelfde plaats elke broedseizoen, of samen kunnen blijven gedurende de winter. Toch zal eenlingen nieuwe partners te vinden als dat nodig is.

Het mannetje begint verkering met een luidruchtige vlucht, gevolgd door een sierlijke cirkelvormige glijdende gemaakt vleugels uitgebreid en hoofd naar beneden. Na de landing, de man komt bij de vrouw zijn de uitpuilende borst, knikken en met sterke kreten. Matched koppels zullen vaak bruidegom elkaar.

De man geeft het vrouwelijk potentieel broedplaatsen en het vrouwtje kiest één. Het wijfje bouwt het nest, terwijl de man brengt nestmateriaal en brengt hem. De man zit op de rug van het vrouwelijke en stelt hij nestmateriaal zodat verbanden met het nest. Het nest is gebouwd van twijgen ruwweg, van conifeer naalden of grassprietjes. Mourning Doves soms dienen andere ongebruikte paren van rouw Doves nesten van andere vogels of zoogdieren zoals boom eekhoorns.

De meeste nesten in bomen, loof- of naaldbomen. Soms zijn ze nest in struiken, wijnstokken of kunstmatige structuren zoals gebouwen en opknoping bloempotten. Mourning Doves kan nest op de grond als er geen geschikte nestplaatsen elders.

De koppeling bestaat uit twee eieren bijna altijd klein en wit. Soms een vrouwelijke ponde in het nest van een ander paar, waardoor het aantal eieren in het nest 3 of 4. Beide ouders broeden, de man in de ochtend naar de middag en de vrouwelijke de resterende tijd. Mourning Doves zijn gewijd ouders; nesten worden zelden onbeheerd.

Incubatie duurt ongeveer twee weken. De kuikens zijn zeer altricial geboren worden als hulpeloos en bedekt alleen naar beneden. Beide ouders produceren duif melk en voeden de kuikens tijdens de eerste dagen na het uitkomen. Duif melk wordt geleidelijk aangevuld met zaden en andere soorten voedsel. De kuikens verlaten het nest 11-15 dagen na het uitkomen, dat wil zeggen voordat ze klaar zijn groeiende, maar na dat ze in staat zijn om hetzelfde voedsel te verteren als volwassenen. Ze blijven dicht bij volwassenen gedurende enkele weken toe te voeren.

Mourning Doves reproduceren overvloedig. In warmere streken, kan een paar te brengen tot zes klauwen per broedseizoen. Een hoge -snelheid noodzakelijk voor het overleven van de soort sinds sterfte ook hoog. Elk jaar kan de sterfte bereiken 58% bij volwassenen en 69% onder jongeren.

Andere gedragingen

Mourning Doves kan soms zon bad of douche te nemen in de regen door liggend op de grond of op een boomtak horizontaal, voorovergebogen en stretching een vleugel en dan houden deze houding maximaal 20 minuten. Het gebeurt ook om te baden in de plassen. Stofbaden zijn te vaak voor.

Buiten het broedseizoen, rouwen Duif zitstokken groep voor de nacht in een boom met een dichte kroon. Ze slaapt met zijn hoofd tussen zijn schouders en niet begraven onder de veren zoals bij vele andere soorten.

Verspreiding en habitat

Habitat

Mourning Dove neemt verschillende habitats met inbegrip van stedelijke gebieden, boerderijen, graslanden en licht beboste gebieden. Het vermijdt moerassen en dichte bossen. Het nesten in de bomen van enkele grote steden als New York, Chicago en Atlanta, evenals in de bossen van de Appalachen en de Rocky Mountains.

Deze soort lekkernijen in omgevingen veranderd door de mens. De kolonisten en immigranten hebben bossen die een groot deel van Noord-Amerika, die nieuwe leefgebieden voor de rouwen Duif gemaakt bedekt gewist.

Divisie

Het bereik van de Mourning Dove wordt geschat op 11 miljoen vierkante kilometer. Deze soort is woonachtig in de Grote Antillen, in grote delen van Mexico en de Noord-Amerikaanse continent. De soort komt voor in Midden-Amerika in de winter en in de Canadese prairies in de zomer. Mourning Dove werd waargenomen in het noorden van Canada, Alaska en Zuid-Amerika.

Ook werd waargenomen ten minste zeven keer in de Westpalearctische regio, waaronder vijf keer in de Britse Eilanden, nogmaals op de Azoren en IJsland. In 1963 werd Mourning Dove geïntroduceerd in Hawaii en sinds 1998, is er een kleine populatie in Noord-Kona District.

Het rouwen Duif is aanwezig op Isla Socorro ten minste sinds 1988, toen de Socorro Dove wordt uitgeroeid.

Migratie

De voorjaarstrek loopt ten noorden van eind maart-mei, terwijl de herfst zuidwaarts migratie plaatsvindt van eind augustus tot november. De eerste om te gaan jongeren, gevolgd door volwassenen. De meeste Mourning Doves migreren langs vooral aardse migratie gangen. Migratie vindt meestal plaats tijdens de dag, lage hoogte en individuen samenkomen. Canadese individuen migreren langere afstanden, wordt hun overwinteringsgebieden in Mexico waarschijnlijk liegen of verder naar het zuiden. Degenen die nest verder naar het zuiden zijn relatief sedentaire met gedeeltelijke migratie. Ten zuiden van hun assortiment, Mourning Doves woonachtig zijn.

Systematisch

Etymologie

De wetenschappelijke geslachtsnaam werd in 1838 gegeven door de Franse zoöloog Charles Lucien Bonaparte ter ere van zijn vrouw Zinaida. De naam van de soort komt macroura betekenaars Griekse woorden "grote" en "staart". De term "trieste" volkstaal naam komt uit het lied van de soort.

Taxonomie

Het rouwen Duif is nauw verwant aan de Eared Dove en Socorro Dove. Sommige auteurs beschrijven de soort als één super-species, en worden soms in een afzonderlijke genus, Zenaidura maar klassieke indeling plaatst met andere soorten van het geslacht Zenaida. Hoewel deze drie soorten blijkbaar vormen een subgroep van het geslacht Zenaida, zou scheiding van deze drie soorten in een apart genus tot gevolg dat de aard paraphyletic Zenaida nog monofyletisch hebben.

De Socorro Dove Mourning Dove en werden eerder beschouwd soortgenoten hoewel er enkele verschillen in gedrag, schreeuwen en uiterlijk. Deze verschillen zijn gebruikt om hun scheiding te rechtvaardigen in twee afzonderlijke species.

Vijf ondersoorten van Mourning Doves worden gewoonlijk opgenomen:

  • Macroura Zenaida macroura;
  • Zenaida macroura carolinensis;
  • Zenaida macroura marginella;
  • Zenaida macroura clarionensis;
  • Zenaida macroura turturilla Wetmore, 1956.

De vijf ondersoorten zijn alle soortgelijke fysiek en zijn niet gemakkelijk te onderscheiden. Het type voor de soort heeft kortere vleugels en is doffer en donkerder van kleur dan het individu "gemiddelde". Z. m. carolinensis heeft langere vleugels en langere vingers, een kortere snavel en een donkerdere kleur. Z. m. marginella heeft langere vleugels, een langere wetsvoorstel, kortere vingers en een doffer verenkleed en helder. Op clarionensis ondersoort, de afstand tussen de vingers breder is, de snavel breder en een bruine veren donkerder. Bij turturilla, poten en vleugels zijn korter, de snavel is langer en de overheersende kleur is grijs.

De meeste reeksen van ondersoorten overlappen een beetje, met drie ondersoorten in de Verenigde Staten of Canada. De ondersoort macroura is aanwezig in de Grote Antillen en heeft onlangs binnengevallen de Florida Keys. De carolinensis ondersoort is voornamelijk aanwezig in het oosten van Noord-Amerika, Bermuda en de Bahamas. De ondersoort marginella is te vinden in het westen van Noord-Amerika en delen van Mexico. De meeste mensen in Canada maken deel uit van deze ondersoort. Z. m. clarionensis is alleen te vinden op het eiland Clarion, aan de Pacifische kust van Mexico. Z. m. turturilla is aanwezig in Centraal-Amerika.

Mourning Doves en de mens

Toestand

Birdlife International is het aantal mensen dat naar schatting ongeveer 130 miljoen euro. Het grote aantal personen in combinatie met een breed scala verklaart waarom de status van het rouwen Duif wordt beschouwd van de minste zorg, wat betekent dat de soort niet in direct gevaar.

Aangezien dit een spel soorten, ongeveer 45 miljoen Mourning Doves elk jaar gedood door jagers. Er lijkt dalingen ten westen van haar assortiment.

Culturele image

De ondersoort carolinensis is de officiële vredessymbool Wisconsin. De jacht is legaal in Wisconsin.

Het rouwen Duif is ook de officiële vredessymbool Michigan en is vertegenwoordigd in het bestuur 286 van de Birds of America Jean-Jacques Audubon als de Carolina Duif wat "Pigeon Carolina" terwijl haar Engels naam Mourning Dove is echt.