Mireille Deyglun

Mireille Deyglun is een Canadese actrice geboren in Montreal op 22 september 1958. Zij is de dochter van Henry en Janine Sutto Deyglun. Mireille werd geboren uit het tweede huwelijk van Hendrik Deyglun. Zij en haar man, journalist Jean-François Lépine, hebben twee kinderen, Felix en Sophie Lépine Lépine. Ze heeft een zus met de naam Catherine overleed in april 2011.

Biografie

Filmografie

  • 1978 World Race: Colette Beauchemin
  • 1980: Suzanne: Verpleegster
  • 1983 Bonheur d'occasion: Florentine Lacasse
  • 1984: Liefde met een hoofdletter
  • 1984 S.O.S. Phone
  • 1986: Mistress Madeleine: Madeleine
  • 1987 Ypsilon Operatie Peter Kassovitz: Christine
  • 1987: Het raken van Home: Françoise Boyer
  • 1987: Het bewijs van liefde Miguel Courtois: Journalist
  • 1994 Jalna
  • 1996 Jalna: Jasmin Justine
  • 2001: Nachtmerrie van liefde: Ms. Couture
  • 2002: Lance et compte: New Generation: Caroline Bertrand
  • 2005: Félix Leclerc: Doudouche
  • 2003: Russian Doll
  • 2013: Living Memories: Céline

Awards en nominaties

Beloningen

Benoemingen

Anekdotes