Mayim Bialik

Mayim Bialik is een Amerikaanse actrice en neurowetenschapper geboren 12 december 1975 in San Diego, Californië. Het is bekend sinds 2010 de rol van Amy Farrah Fowler in The Big Bang Theory te interpreteren.

Carrière

Ze begon haar carrière, nog een tiener, in de late jaren 1980 begon ze met kleine rollen in films zoals De feiten van het leven, Belle en het Beest, of in de Pumpkinhead horrorfilm in 1988. Ze nam deel Ook drie episodes van MacGyver, waarbij de aard van Lisa Woodman speelde ze. Ze speelde ook Bette Midler's - Stranden kind in 1988. Ze nam deel uiteindelijk aan Michael Jackson music video die het nummer Liberian Girl geïllustreerd. In 1990 werd ze ingehuurd voor Molloy piloot afleveringen en Little Flower - Blossom in het VO. Molloy werd voor het eerst gelanceerd om zes afleveringen te testen, maar werd verwijderd uit de programmering voor het succes van de Bloesem dat sinds de tweede week van de release had overtroffen in publiek. Bloesem bloeide tot 1995. Tussen 1995 en 2005 maakte ze de post-synchronisatie voor cartoons, zoals de echte avonturen van Jonny Quest Recess.

Bedacht in 2005 met de poster van Kalamazoo, en maakte een verschijning in drie afleveringen van de serie Larry Enthousiasme, HBO komedie, waarin ze speelde Jodi Funkhouser, de lesbische dochter van een vriend van Larry David. Ze maakte ook een korte verschijning in Fat Actress, en in een aflevering van Saving Grace. Ze was voorzien, maar een meer permanente rol in de serie Family Het geheime leven van de Amerikaanse tiener die door ABC, waarin ze speelde een middelbare school begeleiding counselor. Ze werd uitgenodigd, ook in een aflevering van de sitcom 'Til Death, waar ze vond twee acteurs Blossom, Jenna von Oy, die de rol van Six, Blossom beste vriend had gespeeld, en Michael Stoyanov, die Anthony gespeeld , de oudere broer van Blossom.

Ze trad in 2009 de bemanning van The Big Bang Theory, die zijn derde seizoen, Amy Farrah Fowler te belichamen afgerond. Ze maakte haar eerste verschijning in de laatste aflevering van dit seizoen, als de ontmoeting met het karakter van Sheldon Cooper, gespeeld door Jim Parsons. Ze werd vervolgens de "vriendin" van Sheldon uit het vierde seizoen, hoewel deze altijd deze kwalificatie heeft ontkend: "Dit is een vriend die niets voor mij kleine heeft! "-" Een vriend die een meisje is, maar niet een vriendin. "Amy Farrah Fowler heeft een doctoraat in de neurobiologie, die samenvalt met de academische opleiding Mayim Bialik, afgerond twee jaar eerder met een doctoraat in de neurowetenschappen. Dat feit kan ook niet toevallig zijn. Zijn rol in The Big Bang Theory leverde hem een ​​Emmy nominatie in 2012 in de categorie Outstanding Supporting Actress in een Reeks van de Komedie "in aanvulling op de benoeming in december 2011 met The Big Bang Theory team op het scherm Actors Guild Award in de categorie van "de beste verdeling voor een komische tv-serie" ..

Het persoonlijke leven

Mayim Bialik is de grote-nichtje van de dichter Chaim Nachman Bialik. Ze studeerde in Californië bij Walter Reed Junior High School. Aan het einde van het filmen Blossom, hoewel het bij zowel Harvard en Yale geaccepteerd, ze liever voor een verblijf in Californië, in de buurt van haar ouders, waar ze lid van de Universiteit van UCLA. Ze had haar bachelor in 2000, neurowetenschappen, en betrokken in de neurowetenschappen studies. Onderbrak ze in 2005 de hoofdrol in sitcoms, vervolgde hen eindelijk zijn doctoraat in 2007, waarvoor het ondersteunde een proefschrift over het Prader-Willi syndroom. Ze trouwde met 31 augustus 2003 Michael Stone, die uit een Mormoonse familie kwam, had tot het jodendom bekeerd. Samen hadden ze twee zoon, Miles Roosevelt Bialik Stone, geboren 10 oktober 2005, en Frederick Heschel Bialik Stone, geboren op 15 augustus 2008.

Ze is veganistisch en medeoprichter van het Instituut Shamayim V'Aretz. Ze publiceerde een boek met veganistische recepten. Ze gaf een aantal wetenschappelijke conferenties, bijvoorbeeld in Bethlehem, Pennsylvania, die kan worden gevonden uitgebreide fragmenten op YouTube. Op 6 maart 2012 publiceerde ze een boek, getiteld: Beyond the Sling: A Real-Life Guide to Raising Confident, Loving Children de Attachment Parenting Way. Op 15 augustus 2012, had ze een auto-ongeluk in Los Angeles, waar ze miste een vinger verliezen. Maar ze gerustgesteld zijn fans meteen, en de volgende dag hervat, filmen in The Big Bang Theory.

Filmografie

Film

  • 1988: Meer dan in het leven: Cecilia 'CC' Carol Bloom
  • 1989: Halloween Devil: Wallace kind
  • 1989: Liberian Girl: Zichzelf
  • 1992: Het Koninkrijk Chums: Original Top Tien: Petey
  • 1994 China Nights: Susan Hollander
  • 2003: Kim Possible: The Secret Files: Justine Planner
  • 2005: Katbot: Paula
  • 2006: Kalamazoo? Maggie Goldman

TV

  • 1989-1990: MacGyver: Liza Woodman
  • 1991-1995: Petite Fleur: Peneloppe "Petite Fleur" Russo
  • 2003 september thuis: Cathy
  • 2008: Bones Seizoen 4 Aflevering 20: Engineering Gormon
  • 2009-2013: Het geheime leven van de Amerikaanse tiener
  • Sinds 2010: The Big Bang Theory: Amy Farrah Fowler