Mary Nash

Mary Nash is een Amerikaanse actrice, geboren aan Maria Ryan Troy 15 augustus 1885, overleden in Brentwood 3 december 1976.

Biografie

Mary Nash studeerde aan de American Academy of Dramatic Arts in New York en het theater begint te Broadway in 1905. Ze speelt er in zesentwintig delen, de laatste in 1932, en in een operette in 1907. De partners op Broadway omvatten Ethel en John Barrymore, de toekomst regisseur John Cromwell en Basil Rathbone.

Na een eerste ervaring in twee stomme films in 1915 en 1916, keerde ze terug om te filmen in 1934, terwijl het bijwonen van drieëntwintig Amerikaanse films tot 1946. Twee van zijn bekendste zijn Heidi Little Princess in 1937 en in 1939 met de jonge Shirley Temple. Daarnaast speelt ze de moeder van Katharine Hepburn in The Philadelphia Story, samen met Cary Grant en James Stewart.

Theater

  • 1905-1906: Pantaloon en Alice Sit-by-the-Fire JM Barrie, met Ethel en John Barrymore
  • 1907: Kapitein Jinks van het Paard Marines Clyde Fitch, Ethel Barrymore, Lucile Watson
  • 1907: De zilveren Doos van John Galsworthy, met Ethel Barrymore
  • 1907 Zijne Excellentie de Gouverneur Robert Marshall, Ethel en John Barrymore
  • 1907: Cousin Kate Hubert Henry Davies, met Ethel Barrymore
  • 1907: De meisjes van Holland, operette, musical Reginald De Koven, teksten en libretto van Hugh Stanislaus Stange
  • 1909-1910: De stad van Clyde Fitch, Walter Hampden, Tully Marshall, Lucile Watson
  • 1911-1912: De Vrouw van William C. de Mille, geproduceerd door David Belasco
  • 1913: De Lure van George Scarborough
  • 1914-1915: Geheime Strings Kate Jordanië met White Yurka
  • 1915: The New York Idea Langdon Mitchell, John Cromwell, Lumsden Hare
  • 1915: The Liars Henry Arthur Jones, John Cromwell, Lumsden Hare
  • 1915: De commandant Barbara van George Bernard Shaw, John Cromwell
  • 1916-1917: De man die cam Jules Eckert Goodman terug met Henry Hull
  • 1918 I.O.U. Hector Turnbull en Willard Mack, met Emily Fitzroy
  • 1918-1919: The Big Chance Grant Morris en Willard Mack
  • 1920-1921: Guerrita Benjamin F. Glazer en Carl Schoner
  • 1921-1922: Captain Applejack Walter Hackett, met Ferdinand Gottschalk
  • 1923-1924: De dame van Martin Brown, Elisabeth Risdon, Leonard Willey
  • 1924: James Elroy Flecker Hassan, geregisseerd door Basil Dean, toneelmuziek Frederick Delius, Dennis Hoey, Violet Kemble-Cooper
  • 1925-1926: Een dame Deugd van Rachel Crothers, met George Barbier, George Meeker, Robert Warwick
  • 1926: De Twee Wezen van Adolphe d'Ennery en Eugène Cormon, aanpassing van N. Hart Jackson, met Fay Bainter, May Robson, Robert Warwick
  • 1927-1928: De Command to Love en Lothar Fritz Rudolf Gottwald aanpassing van Herman Bernstein en Brian Marlow met Ferdinand Gottschalk, Violet Kemble-Cooper, Basil Rathbone, Henry Stephenson
  • 1929: een sterke man Huis van Lee Wilson Dodd, enscenering van Lionel Atwill
  • 1929: Diana Irving Kaye Davis
  • 1931: Een vrouw ontkende Jean Bart
  • 1932: The Devil Benn W. Levy geeft met Eric Blore, Arthur Byron, Ernest Cossart, Basil Rathbone

Volledige filmografie

  • 1915: De Unbroken Road
  • 1916: Wapens en de Vrouw van George Fitzmaurice
  • 1934: The Substitute Karl Freund
  • 1935 College Schandaal van Elliott Nugent
  • 1936: De Vandal Howard Hawks en William Wyler
  • 1937: Een natie draaide Frank Lloyd
  • 1937 Heidi Allan Dwan
  • 1937: De koning en Mervyn LeRoy Figurante
  • 1937: De Easy Life Mitchell Leisen
  • 1939: De Monsoon Clarence Brown
  • 1939 Weinig prinses Walter Lang
  • 1940: Charlie Chan in Panama Norman Foster
  • 1940: Gold Rush Maisie van Edwin L. Marin
  • 1940: Sailor's Lady Allan Dwan
  • 1940: George Cukor's The Philadelphia Story
  • 1941: Sommige mannen in Norman Taurog zal leven
  • 1942: Calling Dr. Gillespie HAROLD S. BUCQUET
  • 1943: Moving On Clarence Brown
  • 1944: In de tussentijd, Darling Otto Preminger's
  • 1944: Het teken van de Cobra Robert Siodmak
  • 1944: De dame en de Monster van George Sherman
  • 1945: Yolanda en de dief Vincente Minnelli
  • 1946: De Barbier van George Marshall Gelukkig
  • 1946: Regen zingen van Richard Whorf
  • 1946: Swell Guy Frank Tuttle