Marthe Vinot

Marthe Vinot is een Franse actrice geboren in Parijs, 8 december 1894 en overleden in dezelfde stad, 13 juli 1974.

Weduwe van Maurice Vinot, stierf aan de voorkant, dan trouwde ze met Pierre Blanchar ze een dochter, Dominique Blanchar gehad.

Ze maakte een carrière in de dagen van de stomme film, en niet langer om te draaien in 1924. Het werd vooral gebruikt door Louis Feuillade, maar ook Luitz-Morat en Henri Diamant-Berger.

Filmografie

  • 1909: Andre Chenier Louis Feuillade
  • 1911: Het lot van Louis Feuillade moeders
  • 1911: De Verdenking van Louis Feuillade
  • 1912: De fatale Ring Louis Feuillade
  • 1912: The Living dood van Louis Feuillade
  • 1912: The Outlaws van Louis Feuillade
  • 1912 baby Bout de Zan en Thief Louis Feuillade
  • 1912 Baby en gouvernante van Louis Feuillade
  • 1912 Baby en Financiën van Louis Feuillade
  • 1912: Het kasteel van Fear Louis Feuillade
  • 1912: De Easter Bells Louis Feuillade
  • 1912: De Chopin Pain
  • 1912: Het Huis van leeuwen Louis Feuillade
  • 1912 Le Nain Louis Feuillade
  • 1912 De voorbedachte rade Louis Feuillade
  • 1912 Open Eyes van Louis Feuillade
  • 1912 Ogen dood van Louis Feuillade
  • 1913: Juve tegen Louis Feuillade Fantômas
  • 1913: De angst van Louis Feuillade
  • 1913: Bout de Zan zwervende zanger Louis Feuillade
  • 1913: De Dread van Louis Feuillade
  • 1913 De Miss Nelly Wedding Louis Feuillade
  • 1914: Severo Torelli Louis Feuillade
  • 1914: De Calvary Louis Feuillade
  • 1914: De verloofden van Sevilla Louis Feuillade
  • 1915: Het Wapen van Louis Feuillade
  • 1915: Zijn gouden Gaston Ravel
  • 1915: Meisjes van gisteren en vandaag Louis Feuillade
  • 1915: De halsband van de parel Louis Feuillade
  • 1915: De vlucht van Louis Feuillade Filoche
  • 1915: Mevrouw Snow Flower Gaston Ravel
  • 1916: De versluierde danser Maurice Mariaud
  • 1916: Een huwelijk van Louis Feuillade
  • 1916: The Twilight hart van Maurice Mariaud
  • 1918: De Hindernis Jean Kemm
  • 1920 La Falaise Paul Barlatier
  • 1920: De Paul Gage Barlatier
  • 1921 Snow Flower Paul Barlatier
  • 1921: De Prooi Marcel Dumont
  • 1922: Het bloed van Allah Luitz-Morat
  • 1922 Twintig jaar na Henri Diamant-Berger
  • 1924 Surcouf Luitz-Morat