Mark Heap

Mark Heap, geboren op 13 mei 1957 in Kodaikanal, is een Britse acteur.

Biografie

Geboren in India, Mark Heap is de eerste straattheater als lid van het komische duo de twee merken die in 1987 won de Time Out straat Entertainer of the Year Award. Hij maakte vervolgens talloze optredens in tv-serie en werd bekend met zijn schetsen in Big Train en zijn terugkerende rol in The Lit. Hij bekleedde diverse terugkerende rollen in televisieseries, waaronder Green Wing, Lark Rise to Candleford en Spy.

Filmografie

Film

  • 2002: Voor een jongen: de wiskundeleraar
  • 2004: De Calcium Kid: Sebastian Gore-Brown
  • 2005: Charlie and the Chocolate Factory: De man met de hond
  • 2005: Dier: Hugh Getner
  • 2006: Scoop: MC
  • 2007: Stardust: Tertius
  • 2013: The World's End: de baas van de zevende pub

TV

  • 1994: De Bill: Chris Boxer
  • 1998-2002: Big Train: rollen
  • 1999-2001: De Brandt: Brian Topp
  • 2004: Dalziel en Pascoe: Julian Finch
  • 2004-2006: Green Wing: D Alan Statham
  • 2007: Hotel Babylon: Robert Kane
  • 2007: Miss Marple: Mr. Humfries
  • 2008: Skins: Graham Miles
  • 2008: Liefde Soep: Douglas McVitie
  • 2008: Geen Heroics: Lightkiller
  • 2008-2011: Lark Rise to Candleford: Thomas Brown
  • 2011: Misfits: Jonas
  • 2012: Spy: Philip
  • 2013: Midsomer Murders Simon Johnson-Fergus
  • 2014: Death in Paradise: Alec Burton