Julie McClemens

Julie McClemens is een Canadese actrice.

Biografie

Julie McClemens studeerde aan Collège Lionel-Groulx theater optie, waar ze afstudeerde in 1990.

Filmografie

  • 1992 Open Montreal Stad: Cécile
  • 1992 Montreal P.Q .: Kate
  • 1995: De Machos: Suzanne Joncas
  • 1996 Nacht van de zondvloed: De Handspeaker
  • 1997: Rustig Volcano: Cybele Plamondon
  • 1998: Netwerken: Julie Roussel
  • 2000: Landen in de keel: Emma
  • 2000 Chartrand et Simonne Alec Leduc Pelletier
  • 2001: Life, Life: Marie
  • 2003: Big Dipper: Stéphanie Ferron
  • 2004: Een engel gaat
  • 2004: Hard Time: Martine Bordeleau
  • 2005: De Verenigde Staten van Albert: Mary Pickford
  • 2005: Hoorzitting: Julie
  • 2006: Duo: Marquise Office
  • 2006: Lance et compte: Revenge Michelle Béliveau
  • 2006: In de Schaduw: Suzanne
  • 2009: Lance et compte: De grote duel: Michelle Béliveau
  • 2010: Lance et compte: de film Michelle Béliveau

Theater

  • 1993 Geschiedenis sterven van de liefde
  • 1993: Prins travestiet
  • 1994: A Streetcar Named Desire
  • 1995: Triomf van de Liefde
  • 1996: Indiana passage
  • 1997: De Geleerde dames
  • 1999: van muizen en mensen

Awards en nominaties

Beloningen

  • 1993 - Ontdekking van het Jaar door het Theater Critics Association
  • 2002 - Gemini Award, Beste Prestaties door een leidende rol in een dramatische
  • 2004 - Gemini Award, Beste Vrouwelijke bijrol interpretatie Dramatische

Benoemingen