John Woo

John Woo is een Chinese regisseur, geboren op 1 mei 1946 in Guangzhou, China.

Biografie

Het is in Canton, 1 mei 1946, werd geboren John Woo. In 1951, zijn familie, het opgeven van al zijn bezittingen, verplaatst naar Hong Kong. Op de leeftijd van 9, terwijl zijn ouders zijn in de ellende, John begon een school dankzij subsidies van de Amerikaanse katholieke gezinnen. Hij ontdekte al snel een bioscoop en begint, toen hij toetrad tot de Ricci College, het maken van experimentele films: Per ongeluk, Fast Knot, The Cruel One. 23 jaar oud, John Woo werd assistent productie naar Cathay Studios. Twee jaar later, in 1971, trad hij in Hong Kong's grootste productie-bedrijf, gerund door de Shaw Brothers, en werd de persoonlijke assistent van een van de grote regisseurs van actiefilms, Chang Cheh. Twee jaar later regisseerde hij The Young Dragons, zijn eerste speelfilm. Onder de indruk van de film, Golden Harvest executives bieden hem de kans om een ​​contract te ondertekenen. Er volgden verschillende martial arts films, waaronder Hand van de Dood, met Jackie Chan. In 1983, verzamelde hij de gelederen van de Cinema City Company, waarin Tsui Hark, directeur van Once Upon a Time in China maakt het mogelijk om Better Tomorrow, zijn grootste succes in China te draaien. Onder druk van de studio's, John Woo draaien in een suite een paar jaar later, voor het overhandigen aan Tsui Hark voor de derde en laatste termijn. Maar het was echt in 1989 dat talent wonderkind filmmaker brak aan de wereld met wat zou later worden beschouwd, waaronder hijzelf, als zijn meesterwerk, The Killer. De film zal een ontmoeting met groot succes in diverse internationale festivals waar het zal worden gepresenteerd en zelfs later wekken de bewondering van bestuur zo beroemd als Martin Scorsese en Quentin Tarantino. Een jaar later uit wat velen beschouwen als zijn meesterwerk maudit, een kogel in het hoofd, zeer persoonlijke film voor Woo, maar dat zal een klinkende mislukking aan de kassa en zal een bodemloze put voor de studio's blijven. Hong Kong Zijn nieuwste film Hard Boiled, wordt nog steeds beschouwd als een hoogtepunt van vuurgevechten film. Onderhoudend uiterlijk, de film presenteert een visie voor de minst koelen zwart en Hong Kong op de vooravond van de overdracht aan China. Het staat ook Woo eindelijk vestigen als de meester van de actie film en biedt de beste visitekaartjes van de Hollywood-studio's, die een jaar later débauchèrent. Het is door deze reeks van epische films dat de directeur een van de leiders van een nieuw soort actiefilm naar metafysische omvang, Heroic bloedvergieten, met held gebroken door het leven zal worden, op zoek naar verlossing als ze zijn in het geweld.

Allang besloten te emigreren naar de Verenigde Staten, John Woo verhuisde in 1992 naar Los Angeles, en binnenkort zijn eerste Amerikaanse film, Manhunt te maken, met in de hoofdrol een andere ballingschap, de Belgische -Er, Jean-Claude Van Damme. Maar het is een klap in het water sinds zijn favoriete thema's en het organiseren van effecten worden beperkt door de studio's. Twee jaar later, Broken Arrow, met John Travolta, stelt de directeur om de banden met enkele gestileerde geweld, maar het is met Turnabout, glanzende face-to-face ontmoeting tussen John Travolta en Nicolas Cage, die s ' wisselen hun gezichten, het talent van de regisseur echt vernieuwd oppervlak. Na drie jaar onderhandelen, voorbereiding en filmen John Woo realiseert met Mission Impossible 2, het vervolg op de film geregisseerd door Brian De Palma, zich geïnspireerd door de beroemde tv-serie. Zijn volgende twee films, Windtalkers, die nodig is om de Navajo held geladen uitzendingen in het Amerikaanse leger tijdens de Tweede Wereldoorlog, en Paycheck, aangepast van een roman van Philip K. Dick met Ben Affleck zal voldoen aan zowel een gemengde ontvangst en druk op de filmmaker te verlaten China. Het is daar dat het herleeft de glorie in 2008 met een nieuwe literaire bewerking, de Drie Koninkrijken, elke film sinds het werd zowel het grootste budget en de grootste hit op de box office de geschiedenis van de Chinese cinema.

Naast zijn regisseren en produceren carrière, moeten we ook vermelden dat John Woo drukte ook zijn acteer vaardigheden door te verschijnen in een aantal van zijn films, zoals het nemen van de leidende rol in Rebel Van China, geregisseerd door Raymond Lee, uitgebracht film in 1990 in Azië.

Filmografie

Feature Films

  • 1974: The Young Dragons
  • 1974: De Master of Taekwondo
  • 1975: Prinses Chang Ping
  • 1976: Ching, de Fantastic Manchu
  • 1977: Aces of rob
  • 1978: Volg de Ster
  • 1979: The Last Chivalry
  • 1979: Millionaires voor een dag
  • 1981: Rendez-vous met de duivel
  • 1981: De cursus Employment
  • 1982: Het lachen Times
  • 1984: de tijd die je nodig een vriend
  • 1985 Tiger Run Run
  • 1986: Tranen van een held
  • 1986: A Better Tomorrow
  • 1987: A Better Tomorrow 2
  • 1989: The Killer
  • 1989: Just Heroes
  • 1990: Een schot in het hoofd
  • 1991 Associates
  • 1992 Waterdichte
  • 1993: Manhunt
  • 1996 Broken Arrow
  • 1997: Turnaround
  • 2000: Mission Impossible 2
  • 2002 Windtalkers
  • 2003 Paycheck
  • 2008: De Drie Koninkrijken
  • 2010: Reign of Assassins
  • 2014: The Crossing

Korte films

  • 1968: De boze. Deze film is verloren.
  • 1968: Dead Knot.
  • 1968: Per ongeluk
  • 1978: Hallo, Late homecomers. Hij besefte alleen het eerste segment.
  • 2005: All the Invisible Children - Song Song en Little Cat segment

TV-films

  • 1996: De Repentis
  • 1998 Blackjack
  • 2004: The Robinsons: Lost in Space

Adverteren

  • 1998: Nike: Luchthaven
  • 2002: The Hire: Gijzelaar, voor BMW

Andere werken

  • 2007: Stranglehold

Beloningen

  • Beste Film Award op de Hong Kong Film Award 1987 A Better Tomorrow
  • Best Director Award op de Hong Kong Film Award voor The Killer 1990
  • Best Editing Award op de Hong Kong Film Award 1991 Een hoofd geschoten
  • Best Editing Award op het Waterdichte Hong Kong Film Award 1993