Jacques Lalande

Jacques Lalande is een Franse acteur geboren 5 oktober 1927 in Parijs, waar hij overleed 26 maart 1997.

Crématisé, worden zijn as begraven in het columbarium begraafplaats Père Lachaise in Parijs.


Korte filmografie

Film

  • 1962: The Beautiful Life Robert Enrico
  • 1966: Is Paris Burning? René Clément
  • 1968: Ho! Robert Enrico
  • 1974: De Verdachten Michel Wyn
  • 1975: Le Petit Marcel Jacques Fansten
  • 1976: Het lichaam van mijn vijand Henri Verneuil
  • 1977: De duivel in de doos Pierre Lary
  • 1979 Laat me dromen van Robert Ménégoz
  • 1979: De oorlog van het lettertype Robin Davis
  • 1981: De Provinciale Claude Goretta
  • 1982: Nooit eerder huwelijk Daniel Ceccaldi
  • 1986: Francis Douce France Chardeaux
  • 1989 Pentimento Tonie Marshall
  • 1990: De Wind van Toussaint Gilles Behat

TV

  • 1965: Bloemen voor de inspecteur Claude Loursais
  • 1967: de laatste vijf minuten: De gemaskerde dood van Guy Lessertisseur
  • 1969: de laatste vijf minuten van Claude Loursais Episode Shock Treatment
  • 1970: The Illusion comique door Corneille, het bereiken van Robert Maurice
  • 1970: De commissaris van de Onderzoeken van Maigret Claude Barma Aflevering: Maigret en zijn dood
  • 1971: De onderzoeken van de inspecteur Maigret Marcel Cravenne Aflevering: de Assisen Maigret
  • 1972: Jacques Mauprat van Trebouta
  • 1972: The Cursed Kings, tv-serie Claude Barma
  • 1974: De Fargeot Patrick Saglio
  • 1974: De Tibetaanse bel Michel Wyn: Teilhard de Chardin
  • 1975: De Huron Jean-Pierre Marchand
  • 1976: Minichroniques van René Goscinny en Jean-Marie Coldefy Aflevering Dit is cinema: Butler
  • 1978: Emile Zola of menselijk bewustzijn Stellio Lorenzi
  • 1979: Charles Clement, wever van Lyon Jean-Dominique de La Rochefoucauld
  • 1980: De Geheimen van Parijs Andre Michel
  • 1983: De mens Night Juan Luis Buñuel: Wermer
  • 1984: de laatste vijf minuten tv-serie Jean-Pierre Richard
  • 1984 Irene en Fred Roger Kahane
  • 1985: De onderzoeken van de inspecteur Maigret, aflevering: De Revolver van de Maigret Jean Brard
  • 1988: Het Onderzoeken van Maigret: De doden die Yuri vermoord

Theater

  • 1948: De Playboy van de Westerse wereld door John Millington Synge, geregisseerd door Jean Dasté, Comedy Saint Etienne
  • 1958: Koning Ubu Alfred Jarry, geregisseerd door Jean Vilar, NPT Theatre de Chaillot
  • 1959: Het Festival van de schoenmaker Michel Vinaver na Thomas Dekker, enscenering Georges Wilson, NPT Theatre de Chaillot
  • 1959: Danton's Death van Georg Büchner, geregisseerd door Jean Vilar, NPT Theatre de Chaillot
  • 1960: Erik XIV August Strindberg, geregisseerd door Jean Vilar, NPT Theater de Chaillot, het Festival van Avignon
  • 1960: Moeder Courage van Bertolt Brecht, geregisseerd door Jean Vilar, Festival van Avignon NPT
  • 1960: Koning Ubu Alfred Jarry, geregisseerd door Jean Vilar, NPT Theatre de Chaillot
  • 1960: De Weerstaanbare opkomst van Arturo Ui van Bertolt Brecht, geregisseerd door Jean Vilar en Georges Wilson, NPT Theatre de Chaillot
  • 1961: De Leonid Andreyev Thought, geregisseerd Laurent Terzieff, Theater de Lutèce Hébertot Theatre in 1962
  • 1965: Hamlet van William Shakespeare, geregisseerd door Georges Wilson, NPT Theater de Chaillot, het Festival van Avignon
  • 1969: De Weerstaanbare opkomst van Arturo Ui van Bertolt Brecht, geregisseerd door Georges Wilson, NPT Theatre de Chaillot
  • 1986: Oom Wanja van Anton Tsjechov, geregisseerd door Christian Benedetti, Theater Oost Parijs