Ivan Lebedeff

Ivan Lebedeff is een Amerikaanse acteur van Russische afkomst, geboren Ivan Vasilyevich Lebedev 18 juni 1895 om Užpaliai, overleden 31 maart 1953 in Los Angeles.

Biografie

Geboren in het Russische Rijk, Ivan Lebedev vluchtte de revolutie van 1917 en na een passage door Europa, emigreerde naar de Verenigde Staten in 1925. Onder de naam van Ivan veramerikaniseerd Lebedeff later, in 1937, behaalde hij burgerschap Amerikaanse, begon hij in de bioscoop in Hollywood, in twee stomme films uitgebracht in 1926, met inbegrip van het Verdriet van Satan DW Griffith, met Adolphe Menjou en Ricardo Cortez.

Verpersoonlijken vaak aristocraten, draagt ​​het helemaal met vijfenzestig Amerikaanse films. Onder zijn opmerkelijke films bevatten ze moesten zien Parijs Frank Borzage, Miss Volcano Victor Fleming, Zany en C WS Van Dyke, The Shanghai Gesture of van Josef von Sternberg.

Zijn nieuwste film is The War of the Worlds Byron Haskin, uitgebracht in augustus 1953, enkele maanden na zijn voortijdige dood door een hartaanval.

Voor televisie, Ivan Lebedeff samen in de serie Mr. & amp; Mw. North.

Filmografie

In de bioscoop

  • 1926: Fijn Manners en Richard Rosson Lewis Milestone
  • 1926: Het Verdriet van Satan D. W. Griffith
  • 1927: De liefde van Sunya Albert Parker
  • 1927: De Engel van Broadway Lois Weber
  • 1928 Adventures in Babysitting Rupert Julian en Cecil B. DeMille
  • 1928: Laten Er Go Gallegher Elmer Clifton
  • 1929: De gesluierde vrouw Emmett J. Flynn van
  • 1929: Ze moesten zien Parijs door Frank Borzage
  • 1929 Straat Girl van Wesley Ruggles
  • 1929: De één vrouw Idee van Berthold Viertel
  • 1930: Midnight Mysterie van George B. Seitz
  • 1930: Men Without Women van John Ford
  • 1930: Samenzwering van Christy Cabanne
  • 1931: Bachelor Apartment Lowell Sherman
  • 1931: De dame weigert George Archainbaud
  • 1931 Lach en Get Rich Gregory La Cava
  • 1931: The Gay Diplomat Richard Boleslavsky
  • 1933: Miss Volcano Victor Fleming
  • 1933: Het lachen bij het Leven Ford Beebe
  • 1933: Gemaakt op Broadway Harry Beaumont
  • 1934: The Merry Frinks van Alfred E. Green
  • 1934 Red Mill Sidney Lanfield
  • 1934: Vreemde Vrouwen van Richard Thorpe
  • 1934 Kansas City Prinses William Keighley
  • 1935 La Malle Singapore Tay Garnett
  • 1935 Sweepstakes Annie William Nigh
  • 1935: Ik wil een dame van Alexander Hall zijn
  • 1935 Kid rijke Tay Garnett
  • 1936 Wacky en C W. S. Van Dyke
  • 1936 Pepper James Tinling
  • 1936: Alfred E. Green The Golden Arrow
  • 1937 Atlantische vlucht door William Nigh
  • 1937 Fate speelt Night Frank Borzage
  • 1937 Mama Steps Out van George B. Seitz
  • 1937: SOS deugd! Jason Leigh
  • 1937 Angel Ernst Lubitsch
  • 1937: Lied van de Lente Robert Z. Leonard
  • 1937 Fair Warning Norman Foster
  • 1937 Marie Walewska Clarence Brown
  • 1938 Straight Place en Show van David Butler
  • 1939 Trapped in the Sky door Lewis D. Collins
  • 1939: The Circus Waanzin van George Marshall en Edward F. Cline
  • 1939: Women's Hall Gregory Ratoff
  • 1939: Het Mysterie van de heer Wong William Nigh
  • 1940: Paspoort naar Alcatraz Lewis D. Collins
  • 1940: Public Deb. No. 1 Gregory Ratoff
  • 1941: De Shanghai Gebaar van Josef von Sternberg
  • 1942: Blauw, Wit en Perfect van Herbert I. Leeds
  • 1942: Lure van de eilanden van Jean Yarbrough
  • 1942: Buitenlandse Agent William Beaudine
  • 1943: Journey into Fear Norman Foster en Orson Welles
  • 1943: Mission to Moscow Michael Curtiz
  • 1944: Zijn deze onze ouders? William Nigh
  • 1944: Oh, What a Night van William Beaudine
  • 1945: Rhapsody in Blue Irving Rapper
  • 1946: Een hart om Sam Wood nemen
  • 1952: California in vlammen Lew Landers
  • 1952: De sneeuw van de Kilimanjaro Henry King
  • 1953: The War of the Worlds Byron Haskin

Op tv

  • 1952: Mr. & amp; Mw. Noord-Series
    • Seizoen 1, Aflevering 5 Deze Latijnen