Hoot Gibson

Hoot Gibson is een Amerikaanse acteur geboren 6 augustus 1892 en stierf 23 augustus 1962 ontdekt in de late jaren 1910 bij Universal Pictures, werd hij een van de belangrijkste figuren van de Westerse mute voor een decennium. Na een paar jaar in de sprekende foto's, verliest hij zijn succes. Het einde van zijn leven wordt gekenmerkt door ernstige financiële problemen.

Beklimming

Edmund Richard Gibson werd geboren 6 augustus 1892 in Tekamah, Nebraska. Hij wrijft paarden vanaf jonge leeftijd. Op de leeftijd van zeven, verhuisde hij met zijn familie in Californië. Hij liep weg van huis op de leeftijd van 13 tot en met het circus mee, en werkte hij als een cowboy in Colorado. In 1907 trad hij toe tot een Wild Wild West Show die optreedt tijdens vier jaar in de VS en Australië. Hij neemt deel aan vele rodeo's en is verkozen wereldkampioen Pendleton Round-Up in 1912.

Het lijkt de film voor het eerst in 1910 in de twee broers, DW Griffith, de Biograph Company. Hij zet zijn talenten stuntman naast zijn vriend Art Acord. In de vijf jaren die volgden, werd hij ingehuurd onder andere series in het Kalem Company en sommige van Tom Mix westerns voor Selig Polyscope Company. Tot in de late 1910s, Hoot speelt een dozijn keer met zijn vrouw Helen Gibson.

Uit 1916, Hoot Gibson neemt tweede gewone functies bij Universal. In 1917, John Ford neemt het bereiken van westerns Harry Carey, Hoot en verschijnt regelmatig in deze succesvolle serie. Hij draait vijftien keer Carey wie hij kanten met bind een lange vriendschap. Het volgende jaar, werd zijn carrière onderbroken wanneer hij zich bezighoudt met de Amerikaanse gepantserde korps aan het einde van de Eerste Wereldoorlog. Terugkerend naar Hollywood in 1919 bekleedde hij bijrollen in Ford's westerns met Pete Morrison. Toevertrouwd de studio hem hemelbekleding een reeks kleine westerns waar het de bijnaam The Smiling Whirlwind. Het woekert aan het hoofd van deze korte broek met een snelheid van één of twee westerns per maand.

Succes en Decline

In 1921, Hoot kreeg haar eerste grote rol in actie John Ford. Dit is één van de vele aanpassingen van The Three Godfathers roman van Peter B. Kyne, acht jaar eerder gepubliceerd. De film wordt nu beschouwd als verloren. Hoot Gibson wordt voortgestuwd naar roem en werd de nummer één speler bij Universal, voor wie hij maakt films tijdens de jaren 1920 De status van een vergelijkbaar niveau met de grootste cowboys van de tijd als Tom Mix bereikt. Toch, het is meer een acteur dan een man van actie: zijn films zijn niet zo gewelddadig en zelden draagt ​​een pistool in zijn riem.

Na wat praten westerns geproduceerd in samenwerking met Universal, Hoot Gibson scheidt uiteindelijk de studio in 1930. Hij speelde in B westerns voor diverse kleine bedrijven. De kwaliteit van zijn films is naar beneden en zijn carrière begon te dalen. In 1936, heeft zijn populariteit niet de opkomst van de zingende cowboys zoals Tex Ritter en Gene Autry weerstaan. Universal, Hoot trok een grote tijdperk van enorme salarissen. Maar zijn fortuin volledig is gesmolten, vanwege de vele bruiloften en vooral zijn passie voor raceauto's en vliegtuigen. Het vinden van meer rollen in Hollywood, Hoot Gibson verliet het theater en keerde terug naar het circus en westerse shows.

In 1943 en 1944, de Monogram hem in staat stelt om opnieuw te spelen in een dozijn B westerns naast twee andere sterren van de jaren 1930, Ken Maynard en Bob Steele. Deze films gemarkeerd in vrijwel het einde van zijn carrière. Hij vindt in John Ford The Cavaliers, waar de regisseur geeft de acteur zijn voorlaatste rol.

Het wanbeheer van haar financiën leidt bijna te gronde in de jaren 1950. In 1960, vangt hij een kanker en wordt gedwongen om werk te vinden als een portier naar Las Vegas om de gezondheidszorg te voldoen. Hij stierf 23 augustus 1962 in Woodland Hills, op de leeftijd van zeventig jaar.

Bruiloften

Hoot Gibson ontmoet Rose augustus "Helen" Wenger op het circuit rodeo's en ze trouwen in 1913. Helen wordt zichzelf als actrice en spelen verschillende films samen in de jaren 1910 voor het scheiden in 1920. giller vrouw twee jaar later Helen Johnson, met wie hij een dochter, Lois Charlotte Gibson, geboren in 1923. Hij scheidde weer in 1927. In 1930, Hoot trouwde met zijn derde vrouw, de actrice Sally Eilers. Zij delen de affiche van de drie films, maar Eilers verlaat na drie jaar, toen het weet zelf succes. Hoot Gibson opnieuw trouwde in 1942 met Dorothea Dunstan, die hij ontmoette tijdens zijn shows. Deze keer, het echtpaar duurt tot het einde van zijn leven in 1962.

Geselecteerde Filmografie

  • 1910: De Trots van de Range Francis Boggs
  • 1911: De nieuwe Superintendent Francis Boggs
  • 1914: De Telltale Knife Tom Mix
  • 1914: Shotgun Jones Colin Campbell
  • 1917: In zijn kind John Ford
  • 1917 Cheyenne's Pal John Ford
  • 1917: John Ford Ranch Diavolo
  • 1917: De Texas Sphinx John Ford
  • 1917: The Unknown John Ford: Chuck Fadden
  • 1917: Een Marked Man van John Ford
  • 1918: Headin 'Ten zuiden van Allan Dwan en Arthur Rosson
  • 1919: The Crow William Reeves Easton
  • 1921: Actie John Ford: Sandy Brouke
  • 1925 De Hurricane Kid Edward Sedgwick: The Hurricane Kid
  • 1937: De Caravan van de hel, serie van 12 afleveringen, William Witney, Ray Taylor en Alan James Walter Jamison
  • 1959: De Cavaliers John Ford: Sergeant Brown
  • 1960: The Unknown Las Vegas Lewis Milestone