Gary Busey

Gary Busey is een acteur, componist en producer geboren 29 juni 1944 in Goose Creek.

Biografie

Gary Busey werd genomineerd voor een Oscar voor beste acteur in 1979 voor The Buddy Holly Story, maar we herinneren hem vooral voor zijn rollen als schurken in een aantal actiefilms, zoals Drop Zone, Under Siege en vooral Wapen fataal. Heel populair in de late jaren 1980, begon het in de vergetelheid te vallen vanaf het begin van de jaren 1990 en wordt nu beschouwd als een van de sterspelers van de jaren '80 nu vergeten als Rick Moranis, Tom Berenger, Steve Guttenberg, Michael Biehn, Christopher Lloyd en Dan Aykroyd. Hij is de vader van acteur Jake Busey, gezien vooral in Starship Troopers en Ghosts tegen spoken.

In 2014 won hij de veertiende editie van de show Celebrity Big Brother na 26 dagen van de bevallingen. Een voormalige vriendin, Angelique "Frenchy" Morgan was een van de 14 deelnemers.

Filmografie

waarnemend

  • 1971: Angels Hard als ze komen Joe Viola: Henry
  • 1972: The Magnificent Seven Ride George McCowan: Hank Allan
  • 1972: Dirty Little Billy stan dragoti: Basil Crabtree
  • 1973] van Richard C. Sarafian Zeb
  • 1973: The Last American Hero Lamont Johnson: Wayne Jackson
  • 1973: E × Leo Garen: Ingewanden
  • 1973: Blood Sport: David Lee Birdsong
  • 1973: Kung-Fu Joss
  • 1974: Uitgevoerd voor desertie: Jimmy Feedek
  • 1974: Michael Cimino en Lightfoot: Curly
  • 1974: De wet: William Bright
  • 1975: You and Me
  • 1976: De Gumball Rally Charles Bail: Gibson - Camaro Team
  • 1976: A Star is Born Frank Pierson: Bobbie Ritchie
  • 1978: The Set-Up
  • 1978: De Récidiviste Ulu Grosbard Willy Darin
  • 1978: The Buddy Holly Story of Steve Rash: Buddy Holly
  • 1978: Amerikaanse Partij van John Milius: Leroy
  • 1980: Carny Robert Kaylor: Frankie
  • 1980: Foolin 'Around van Richard T. Heffron: Wes
  • 1982: Barbarosa van Fred Schepisi: Karl Westover
  • 1983 Heb je niet gehoord ... James
  • 1983: DC Cab Joel Schumacher: Dell
  • 1984: The Bear van Richard C. Sarafian: Paul W. Bryant
  • 1985: Een avond van reflectie Nicolas Roeg: De Ballplayer
  • 1985: Deep Blue Daniel Attias: Oom Red
  • 1986: Half a Lifetime: Bart
  • 1986: Let's Get Harry Stuart Rosenberg: Jack
  • 1986: Eye of the Tiger van Richard C. Sarafian: Buck Matthews
  • 1987: Lethal Weapon Richard Donner: Mr. Joshua
  • 1988: Wet van Piraterij John Cardos: Ted Andrews
  • 1988 Tijdens het proces van Steve Carver ballen: Kapitein Frank McBain
  • 1988: A Dangerous Leven van Robert Markowitz: Tony O'Neil
  • 1989: The Neon Empire Frank Weston
  • 1989: De Junk Matthew Patrick: Tom Sykes
  • 1990: Predator 2 Stephen Hopkins: Peter Keyes
  • 1991: Mijn helden zijn altijd Cowboys Stuart Rosenberg: Clint Hornby
  • 1991 Point Break - the Limit Kathryn Bigelow: FBI Agent Angelo Pappas
  • 1991: De koningin van het land: Justice Parker Hayden
  • 1992: Double Verkeer: Ozzy Decker
  • 1992 South Beach: Lenny
  • 1992 Chrome Soldiers: Jim
  • 1992: Under Siege: Cmdr. Krill
  • 1993: Valse spoor: Dwight Meadows
  • 1993: The Firm: Eddie Lomax
  • 1993: De Chicago Star Daniel Stern: Chet 'Rocket' Steadman
  • 1994 Warriors: Frank Vail
  • 1994: Surviving the Game: Doc Hawkins
  • 1994: Dennis Hopper Chasers: Sergeant Vince Banger
  • 1994: Drop Zone: Ty Moncrief
  • 1995: De man met Gun Jack Rushton
  • 1996 Home Run: Dad's Book
  • 1996 Steel Sharks: Cmdr. Bill McKay
  • 1996: Een Clean Move: Connie
  • 1996: Black Sheep: Drake Sabitch
  • 1996 Carried Away: Major Nathan Wheeler
  • 1996: The Chain: Frank Morrisey
  • 1997 Suspicious Minds: Vic Mulvey
  • 1997: Verloren Weg: William Dayton
  • 1997 hoog-risico-verkeer: de heer Turner
  • 1997 Tough Enough Kunst Dacy
  • 1997: Plato's Run: Plato Smith
  • 1997 Rough Riders: Gen. Joseph "Vechtende Joe" Wheeler
  • 1997 Levers is niet goedkoop: Foreman
  • 1998: Dagboek van een Serial Killer: Nelson Keece
  • 1998 Las Vegas Vrees en Afschuw: Highway Patrolman
  • 1998: Universal Soldier II: Brothers in Arms: Otto Mazur
  • 1998 Soldier: Kerk
  • 1999: Hot Boyz: Tully
  • 1999: The Girl Next Door: Sheriff Larson
  • 1999: No Tomorrow: Noah
  • 1999: Detour: Mo Ginsburg
  • 1999: Jacob Twee Twee Voldoet aan de Hooded Fang: De Hooded Fang
  • 2000: A Crack in the Floor: Tyler Trout
  • 2000 Glory Glory Sheriff
  • 2000: Tribulation: Tom Canboro
  • 2000: Twee Shades of Blue: Jack Reynolds
  • 2000: G-Men from Hell: Lt. Langdon
  • 2001: Cleaner: Mickey D. A. Casey
  • 2001 Frost portret van een vampier: Micah
  • 2002: Op de Rand: Felix
  • 2002 Welcome 2 Ibiza Cortez
  • 2002 Slap Shot 2: Breaking the Ice: Richmond Claremont
  • 2002: Sam & amp; Janet: Bartender
  • 2003: The Prize Fighter: Whitey Ferguson
  • 2003 Russkie v gorode Angelov: March
  • 2003 Quigley: Archie Channinng
  • 2003 Scorched: Zeek
  • 2003 Shadowlands: Supreme Regent Onticree
  • 2004: Entourage - Seizoen 1, Aflevering 6: zichzelf
  • 2004: Shade of Pale: Billings
  • 2004 Motocross Kids: Viper
  • 2004: Een lust voor het oog: Earl Cooper
  • 2004 Fallacy
  • 2004: Lexie: Mesdeg
  • 2004: El Padrino: Lars
  • 2004: Latijnse Dragon Thorn
  • 2004: Ghost Rock: Jack Pickett
  • 2004: Grens Blues: Michael maart / politiechef
  • 2005: Entourage - Seizoen 2, Episode 1: zichzelf
  • 2005: Scrubs - Seizoen 5, Aflevering 6: zichzelf
  • 2005: Souled Out: Gabriel
  • 2005: Soft Target: Rouse
  • 2005: The Hard Gemakkelijk: Vinnie
  • 2005: The Hand Job: Blind Master
  • 2005: No Rules: Leroy Little
  • 2005: Puzzel: Marcos Alfiri
  • 2005: Shut Up and Shoot! : De heer Katz
  • 2005: The Baker's Dozen: Millard
  • 2005: Into the West: Johnny Fox
  • 2005: Buckaroo Dr. Brawn
  • 2005: Esenin: Zinger, iSedora Dunkan voormalige husbund
  • 2005: De Gingerdead Man: Millard Findlemeyer
  • 2006: Descansos: The Keeper
  • 2006: Vallei van de Wolven - Irak: Arts
  • 2006: Dr. Dolittle 3: Butch
  • 2007: Homo erectus: Krutz
  • 2007: Entourage - Seizoen 4, Aflevering 8: zichzelf
  • 2010: Grown Ups
  • 2012: Piranha 3DD: Clayton

als kandidaat

  • 2011: The Celebrity Apprentice
  • 2013: The Celebrity Apprentice
  • 2014: Celebrity Big Brother

componist

  • 1975: Nashville

als producent

  • 2006: Hallettsville

Frans stemmen