Franklin Thomas

Franklin zei: "Frank" Thomas is een Amerikaanse cartoonist en animator, geboren op 5 september 1912 in Fresno, Californië, en stierf 8 september 2004 in Flintridge, Californië. Hij is lid van het legendarische team van "Negen Wijzen van Disney."

Biografie

Franklin Thomas afgestudeerd aan de Stanford University en studeerde daarna aan de Chouinard Art Institute. Toen werd hij ingehuurd om Disney 24 september 1934 onder het nummer 224 als assistent animator. Hij herbergt tientallen shorts en features.

Onder zijn bijdragen aan korte films bevatten scènes met Mickey Mouse en de koning in The Brave Little Tailor, die met Mickey en de beer in The Pointer en de scènes in het Duits in het onderwijs voor Death, een film Propaganda Tweede Wereldoorlog hij anima net vóór de integratie in de Air Force. Bij zijn terugkeer werkte hij op de sequenties van langspeelfilms met Pooh en Knorretje.

Voor speelfilms, werkt hij onder meer:

  • Snow White, voor het podium dwerg huilen in de buurt van het lichaam van Sneeuwwitje.
  • Pinocchio, voor het lied van Pinocchio in de poppenkast.
  • Bambi, het toneel van Bambi en Thumper in de sneeuw.
  • Cinderella, Lady Tremaine, de stiefmoeder van Assepoester.
  • Alice in Wonderland voor de koningin van het hart.
  • Peter Pan, Kapitein Haak voor.
  • Lady en de Vagebond, voor de scène waar Belle en Vagebond eten van spaghetti.
  • De Schone Slaapster van de drie feeën.
  • 101 Dalmatiërs, voor Dalmatiërs.
  • Merlijn de Tovenaar van de scène waar Merlijn en Arthur worden omgezet in eekhoorns.
  • Mary Poppins, voor pinguïns.
  • The Jungle Book, Baloo voor.

Onder de eerdere werken, is hij bekend voor de animatie van een aantal van de meest bekende schurken van Disney te hebben gericht. Op de productie van Bambi, ontmoette hij Donna Atwood, Ice Capades tonen gekenmerkt als een model voor schaatsen scènes en hij daarna trouwde.

Amateur piano en pianist, hij is één van de jaren 1950-1970 de Firehouse Five Plus Two-groep. Hij trok zich van Disney 31 januari 1978.

Met Ollie Johnston, een goede vriend, schreef hij een verklarende boek over de animatie met de titel De Illusie van het leven, verschenen voor het eerst in Abbeville Press in 1981. Dit boek wordt beschouwd als de bijbel van de begeleiders voor de traditionele animatie hand en vooral voor het vermaak van Disney-stijl karakters. Dit boek is vele malen herdrukt.

Frank Thomas en Ollie Johnston ontstaan ​​zowel vanuit hun pensioen tweemaal films mede-geproduceerd door Disney beschikken, ze geven hun stem aan cartoons in hun

  • The Iron Giant in de vorm van twee spoorweg ingenieurs
  • The Incredibles twee oude mannen zeggen: "Dat is de oude school ..." "Ja, geen school zoals de oude school."

De twee vrienden zijn vereerd in een biografische documentaire Frank en Ollie 1995, geregisseerd door Theodore Thomas, zoon van Frank, gepresenteerd op de International Toronto Film Festival. Deze documentaire belicht hun professionele carrière, privacy en vriendschap.

Om één van de meest uitgebreide biografie op heden is het boek van John Canemaker Walt Disney's Nine Old Men & amp; The Art of Animation.

Filmografie

  • 1937 Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen
  • 1940: Pinocchio
  • 1942 Bambi
  • 1942 Saludos Amigos
  • 1944: The Three Caballeros
  • 1949: De Avonturen van Ichabod en meneer Pad
  • 1950: Cinderella
  • 1951: Alice in Wonderland
  • 1953: Peter Pan
  • 1955: Lady en de Vagebond
  • 1959: The Sleeping Beauty
  • 1961: 101 Dalmatians
  • 1963: Merlin
  • 1964: Mary Poppins
  • 1967: The Jungle Book
  • 1970: The Aristocats
  • 1977: Het Grote Verhaal van Winnie de Poeh
  • 1981: Vos en de Hond

Boeken

  • Mede geschreven werken met Ollie Johnston
    • De illusie van het Leven
      • Abbeville Press, eerste editie, 1981
      • Disney Editions, herzien in 1995 ,, 576 pagina's
    • Too Funny For Words: Grootste Sight Disney's Knevels, Abbeville Press, 1990, 223 pagina's
    • De Disney Villain, Disney Editions, 1993 224 pagina's
    • Walt Disney's Bambi: Het verhaal en de film ', Disney Editions, 1990 ,, 208 pagina's
  • Biografie:
    • Walt Disney's Nine Old Men & amp; The Art of Animation, John Canemaker

Awards en nominaties

In 1989 werd hij benoemd tot Disney Legend samen met andere "Nine Old Men."