Diasteem

Patrick Aste, diasteem zegt, is een singer-songwriter, muzikant, schrijver, toneelschrijver, scenarist, regisseur en Franse regisseur.

Biografie

Hij was voorbestemd voor een carrière in de muziek voordat eindigend op de leeftijd van twintig journalist. Hij schrijft voor een aantal jaren in de pers, voordat hij zich op literatuur, film en theater.

Zijn eerste toneelstuk als schrijver en regisseur, de Nacht van de thermometer, met Emma de Caunes en Frederic Andrau, werd gecreëerd op de CDN van Nice, alvorens te worden genomen bij de Marigny Theater en op tournee. Zij ontving twee nominaties Molières 107 jaar 2003. Dit zal worden gevolgd, aangepast van zijn roman 3, altijd met Frédéric Andrau, opgericht in 2004 in Avignon en daarna meegenomen naar het Theater van Opera en Nursery-on tour. Dan is de Toren van Pisa, met Jeanne Rosa, die in Avignon in 2006, het herstel in het Théâtre de la Manufacture des Abbesses in Parijs, dan tour in Frankrijk en België. Het Theater van Black Oak, voert verschillende creaties in het kader van het Festival d'Avignon af: in 2008, regisseerde hij de Rechtvaardige Albert Camus, onder anderen met Frédéric Andrau Jeanne Rosa en Linh Dan Pham; en in 2009 bracht hij zijn creatie De liefde van de kunst, opnieuw met Emma de Caunes, Frederic Andrau, Rosa en Jeanne Bertrand Combe.

Hij heeft ook mede-schreef scripts voor televisie en film. Hij realiseerde in 2001 een korte film getiteld Niet slecht, met Frédéric Andrau Jeanne Rosa, Judith El Zein en François Levantal. Zijn eerste speelfilm als regisseur, The Clink mensen rond, geschreven met Christophe Honoré, werd uitgebracht in juli 2008. Het wordt gespeeld door Bruno Todeschini, Emma de Caunes, Léa Drucker, Olivier Marchal, Linh Dan Pham, Olivier Py, Judith El Zein, Jeanne Rosa en Frederic Andrau.

In 2014 regisseerde hij zijn tweede speelfilm met een Franse Alban Lenoir, Samuel Jouy, Paul Hamy, Jeanne Rosa, Patrick Pineau en Lucie Debay. Momenteel in post-productie.

Publicaties

  • Dog's Life !, Albin Michel, 1996
  • Een beetje liefde, Editions de l'Olivier, 2002
  • Vaders en moeders, Editions de l'Olivier - Punten-Seuil, 1997
  • In paradisum, Editions de l'Olivier, 1999
  • 107 Years, Editions de l'Olivier - Points Seuil, 2004
  • Hoewel de stilte overal, Editions Flammarion, 2010
  • De Nacht van de thermometer, Actes Sud Papiers 2001

Filmografie

  • 2001: Niet slecht - korte film
  • 2002 Alle tegen Leo Christophe Honoré - tv-film
  • 2008: Het geluid van de mensen rond
  • 2008: Coluche, het verhaal van een jongen van Antoine de Caunes
  • 2015: Frans
  • 2001: Niet slecht - korte film
  • 2008: Het geluid van de mensen rond
  • 2015: Frans

Theater

  • 2001: Night diasteem thermometer, geregisseerd door de auteur, Theater van Nice
  • 2003: Night diasteem thermometer, Theater Marigny
  • 2004: 107 Years of diasteem, Théâtre La Luna Festival d'Avignon uit, Theatre de la Pépinière-Opera tour
  • 2006: Toren van Pisa diasteem, Théâtre La Luna Festival d'Avignon off, tour
  • 2008: The Righteous Albert Camus, Theatre Black Oak
  • 2009: De liefde van kunst diasteem, Theatre Black Oak
  • 2012: Een scène, diasteem, Ciné 13 Théâtre
  • 2013: Dochter / Moeder van diasteem, Theatre Black Oak

Onderscheidingen

  • Thessaloniki Film Festival 2008: Speciale Prijs en de Publieksprijs voor The Clink mensen rond
  • Festival eerste Franse film La Ciotat 2008: Jury Prize voor The Clink mensen rond