David Fury

David Fury, geboren in New York 5 maart 1959, is een schrijver, regisseur en Amerikaanse televisieproducent vooral bekend voor zijn scenarioschrijven werk aan de tv-serie Buffy tegen de vampiers, Angel en 24 uur plat.

Biografie

Hij groeide op in Old Bethpage, Long Island, New York, en is gepassioneerd vanaf jonge leeftijd komedie en horror. Zijn twee favoriete bronnen van inspiratie zijn Dark Shadows en Monty Python's Flying Circus. Zijn moeder was een model pulp tijdschrift covers. Hij ging naar Manhattan om een ​​carrière na te streven in acteren en stand-up comedian na haar middelbare school diploma. Hij ontwikkelt zijn schrijver vaardigheden door het schrijven van de schetsen hij interpreteert als een komiek in cabarets Catch a Rising Star, The Improv en The Comedy Cellar. Hij mede-oprichter in Manhattan later Punch Line Comedy Theater theatergezelschap veelgeprezen Brain Trust die zich in The Tonight Show en Comic Strip Live. De New York met succes leiden van het bedrijf om te spelen in Los Angeles, waar hij schrijft "westkust" versie van hun voorstelling. Dit is waar zijn carrière nam een ​​onverwachte richting voor hem, haar schriftelijk talenten met meer succes dan zijn acteer talenten.

In de jaren 1990, Fury schreef scripts voor verschillende sitcoms, met inbegrip van Dream On, en voor de geanimeerde serie Pinky and the Brain. In 1993 trouwde hij met Elin Hampton, ook scenarioschrijver. In 1996 ontmoette hij Joss Whedon om te werken aan de ontwikkeling van zijn serie Buffy tegen de vampiers, maar koos op advies van zijn agent, om deel te nemen aan de sitcom Life's Work, die wordt onderbroken na 18 afleveringen. Fury officer en verandert dan weer ontmoet Whedon, het schrijven van scripts voor Buffy tegen de vampiers freelancen. Hij werd lid van de Mutant Enemy team van seizoen 4 van Buffy tegen de vampiers en het seizoen een van de Engel, het werken aan deze twee series als schrijver en co-producent.

In 2004, na het arrest van de Angel-serie, waar hij official aan het eind als uitvoerend producent, trad hij toe tot het team van een nieuwe serie, Lost, opnieuw als schrijver en co-producent. Hij werkte op Seizoen 1 van deze serie, met inbegrip van het schrijven van de eerste flashback afleveringen op John Locke, Sayid Jarrah, Michael en Walt en Hurley. Trad hij vervolgens het team 24 uur plat van zijn vijfde seizoen, altijd met dezelfde bevoegdheden, en werd uitvoerend producent voor de laatste twee seizoenen.

In 2010, na het stoppen van 24 uur plat, werd hij aangenomen op de Terra Nova serie, maar al snel vertrokken vanwege creatieve geschillen. Hij trad vervolgens de Fringe serie als schrijver en co-producent.

Filmografie

Scenarioschrijver

  • 1994 - 1996: Dream On, 3 afleveringen
  • 1997: Pinky and the Brain, Seizoen 2 Aflevering 13
  • 1999: The Wild Thornberrys, seizoen 1 aflevering 20
  • 1998 - 2003: Buffy tegen de vampiers, 17 afleveringen:
  • 1999 - 2004: Angel, 12 afleveringen:
  • 2004 en 2005: Lost: The 4 afleveringen
  • 2005: The Inside: In het hoofd van de moordenaars, seizoen 1 aflevering 12
  • 2006 - 2010: 24 uur chrono, 21 afleveringen
  • 2011: Terra Nova Seizoen 1 Episode 1 en 2
  • 2011 - 2012: Fringe, 7 afleveringen
  • 2013: Hannibal, seizoen 1 aflevering 3
  • 2014: 24: Live Another Day, 3 afleveringen

Directeur

  • 2002 en 2003: Buffy tegen vampieren
  • 2004: Angel

Acteur

  • 1993 Lois en Clark: politieagent
  • 2001 Buffy the Vampire tegens: man mosterd
  • 2004 Angel: Gregor Framkin
  • 2009: 24: Arthur Carr

Verwante Artikelen

  • Mutant Enemy
  • Buffy tegen de vampiers
  • Engel