Dana Ivgy

Dana Ivgy, geboren in Tel Aviv 3 april 1982, is een Israëlische actrice.

Biografie

Dana Ivgy, dochter van acteur Moshe Ivgy en actrice Irit Sheleg, geboren en getogen in Tel Aviv. Op de leeftijd van twaalf, in 1992, blijkt dat ze naast haar vader in de film Angels op de Wind. Een jaar later speelde ze in Zohar geregisseerd door Eran Riklis, een film die het leven van de zanger Zohar Argov verbeeldt. In 1999, op 17, landde ze haar eerste hoofdrol in de film geregisseerd door Alon Zingman, kiespijn.

In 2004, haar prestaties in Mijn schat verdiende haar de Beste Actrice Ophir en prijzen op festivals in Bratislava en Mexico, de laatste gedeeld met Elkabetz actrice. Zijn verbonden met de belangrijkste rollen in 2009, dat van Mali in Jaffa Yedaya, waarvoor ze is gekozen om Ophirs dan in 2013, dat van cupcakes Dana in Eytan Fox en in 2014, de Zohar in komedie dramatische Talya Lavie Zero Motivation.

Ze richtte ook een theatergezelschap en schrijft een script voor een korte film die zal leiden.

Privé-leven

Dana Ivgy is getrouwd met kunstenaar Itamar Shimshony kunstenaar met wie ze een zoon, geboren in december 2013.

Filmografie

  • 1993 Zohar
  • 2004: Mijn schat Yedaya
  • 2007: Amos Gitai Disengagement
  • 2009: Jaffa Yedaya
  • 2013: cupcakes Eytan Fox
  • 2014: Talya Lavie Zero Motivatie
  • 2014: Bij Li Layla Asaf Korman

Theater

  • 2011: Yvonne, prinses van Bourgondië Witold Gombrowicz