Bruno Carrière

Bruno Carrière is een regisseur, cameraman en Canadese schrijver, geboren in 1953 in Cornwall.

Artistieke carrière

Hij is de auteur van een sociaal-politieke speelfilm voor de bioscoop, documentaires, drama en documentaire serie voor televisie, film vanuit een wetenschappelijk als dramatische tv-films. Zijn aanleg voor regie, cinematografie, scenarioschrijven en productie hebben hem in staat stelde om te werken in een breed scala van nationale en internationale producties. Hij tekende coproductie met Frankrijk, de Verenigde Staten, Spanje, Afrika en China. Hij is ook de auteur van het boek gepubliceerd in 2006 Beroep realisatie Éditions Les 400 coups. Dubbele nationaliteit, leidde hij meer dan twintig jaar een parallelle carrière tussen Frankrijk en Quebec.

Filmografie

als directeur

  • 1983: Lucien Brouillard
  • 1987 Traquenards
  • 1989: Loodvrije
  • 1994: kunst is niet zonder Soucy
  • 1995: Love getagd
  • 1996: De Griep
  • 2001 Verdubbeling
  • 2001: Rivière-des-Jérémie
  • 2004: Momenten van de waarheid

als directeur van de fotografie

  • 1976: Een week in het leven vrienden
  • 1977: 15 november
  • 1978: De Grote ophef
  • 1979: Quebec is de wereld
  • 1982: Honing Smaak
  • 1985: de keuze van een volk
  • 1996: De Griep

als schrijver

  • 1983: Lucien Brouillard
  • 1994 Kunst is niet zonder Soucy
  • 1995: Love getagd
  • 1996: Griep
  • 2004: Momenten van de waarheid