Bruno Boulianne

Bruno Boulianne is een Canadese regisseur en scenarioschrijver geboren 8 januari 1970 in Rouyn-Noranda.

Biografie

Bruno Boulianne opgegroeid in Abitibi en kindertijd droom om een ​​struik piloot te worden. Integendeel, studies in de architectuur een jaar voor deelname aan de editie "Europa-Azië" van de show wereldwijd De race bestemming in 1990-1991. Bij zijn terugkeer, studeerde hij de communicatie aan de Universiteit van Quebec in Montreal, waarin hij werd opgemerkt door het uitvoeren van een circus op de rivier. Hij behaalde zijn diploma in de bioscoop en koos ervoor om zich te wijden aan de documentaire film.

Filmografie

Als directeur

  • 1993: Een circus op de rivier
  • 1997: De schilderijen van de ploegen
  • 2000 Aviature
  • 2002: Passage Mannen
  • 2004: De teller van de vogels
  • 2006: De mens is zijn project
  • 2006: De prijs van de uittocht
  • 2007: 50 ton van sparren
  • 2010: Bull's Eye
  • 2011: Het lied van de bush
  • 2011: Weet mijn gemeente niet aan!
  • 2014: An American Dream

Als assistent-regisseur

  • 1999: Alegria, de film

Awards en nominaties

Beloningen

  • Claude Jutra Award in 1993 voor een circus op de rivier
  • Best Newcomer Award op het Rendez-vous du cinéma Quebecois in 1994 voor een circus op de rivier
  • Grand Prize en de publieksprijs op het Internationaal Festival van Portneuf milieu-films in 2005 om de vogel tegen te gaan
  • NFB Award voor Beste Film op het Vues d'Afrique festival in 2007, de prijs van de uittocht
  • Enviro Award op het International Festival van Portneuf milieu-films in 2008 tot 50 ton sparren
  • Prijs springplank voor ARTV werelds 28ste Internationale Festival van films op Art in Montreal in 2010, Bull's Eye

Benoemingen

Anekdotes