Branislav Lečić

Deze pagina bevat Cyrillische tekens. Als er problemen optreden, zie Help: Unicode of test uw browser.

Branislav Lečić is een acteur en een Servische politicus. Als een politicus, hij is voorzitter van de Beweging My Servië.

Biografie

In 1978 kwam Branislav Lečić studeerde af aan de Faculteit der Dramatic Arts van de Universiteit van Kunsten in Belgrado.

Als acteur, hij was een groot succes en won diverse awards. Hij hielp maken een aantal van de meest belangrijke theatergezelschappen van het voormalige Joegoslavië. In feite, vanaf 1980 werkte hij voor de Joegoslavische Drama Theater. Hij draaide ook aan film en televisie.

Naast zijn carrière theatrale, Branislav Lečić nam actief deel aan het politieke leven. Tijdens de periode dat Slobodan Milošević aan de macht was, leidde hij de beweging Plišana Revolucija. Na de overwinning van de Democratische Oppositie van Servië, in oktober 2000, werd hij minister van Cultuur in de regering van premier Zoran Đinđić. Na Čedomir Jovanović had verlaten de Democratische Partij Lečić volgde hem en werd een van de oprichters van de Liberale Democratische Partij. Kort daarna verliet hij de LDP en in november 2007 richtte hij een andere partij genaamd Moja Srbija. Deze beweging nam deel aan de Servische parlementsverkiezingen in mei 2008 en gepresenteerd 139 kandidaten; Lijst van Moja Srbija kreeg 8879 stemmen of 0,21% van de stemmen.

Privé-leven

Branislav Lečić heeft twee kinderen uit een eerste huwelijk, Ivan en Ana. Hij is momenteel getrouwd met de Servische tv-presentator Nina Radulović-Lečić, heeft hij een zoon, Lav.

Geselecteerde Filmografie

  • 1977: Dumas Ančika 1977
  • 1977: Specijalno vaspitanje
  • 1980: Hajduk
  • 1981 decko koji obećava
  • 1981: Baza na Dunavu
  • 1981 Svetozar Marković
  • 1981 Sedam sekretara SKOJ-a
  • 1982: Direktan prenos
  • 1983: Maart Igmanski
  • 1985 Raffle
  • 1985 Prijs iz Fabrike
  • 1986 Crna Marija
  • 1986 Rodoljupci
  • 1986: Sivi dom
  • 1987 Oktoberfest
  • 1987 Vuk Karadžić
  • 1988 Zivot Krsto Papic haar stricem Vinko Maglica
  • 1989 Boj na Kosovu
  • 1989 Masmediologija na Balkanu: Dr. No 1
  • 1989 Seobe
  • 1990: Balkanska perestrojka: Dr. No 2
  • 1990: Gluvi Barut
  • 1991 Metla bez drške: Afera Armani
  • 1991 Čaruga
  • 1991 Moj brat Aleksa
  • 1991 Holivud ILI Propast
  • 1992 Bulevar Revolucije
  • 1.992 s OCEM Prvi gezet na jutrenje
  • 1992: Aleksa Šantić
  • 1993: Tri karte za Holivud
  • 1994 Rođen Kao ratnk
  • 1994: Ni na ni na zemlji nebu
  • 1995 Podzemlje
  • 1995 Bila Jednom jedna zemlja
  • 1995 Otvorena vrata
  • 1997 Balkanska Pravila
  • 1998 Porodično blago
  • 2000 Tajna porodičnog Blaga
  • 2002 Lavirint
  • 2003 Profesionalac
  • 2006: Šejtanov ratnik
  • 2007: Urota
  • 2007: Vratiće reed naar
  • 2008: Na lepom plavom Dunavu
  • 2008: Sveti Georgije ubiva aždahu