Blauw eared fazant

Crossoptilon Auritum

Crossoptilon Auritum

Binominale nomenclatuur

Crossoptilon Auritum

IUCN Conservation Status


LC: Minste Zorg

De blauwe Hokki is een vogelsoort van de familie Phasianidae. Het kan bereiken lange en woont in de bergen bossen van centraal China.

Distributie

Centraal-China, ver naar het noorden-oosten van Tibet. Een populatie is gelegen ten noorden van Kansu in de Helan Shan in Ninghia regio. De blauwe eared fazant habitat is ondergeschikt aan naald- en gemengde bossen tussen de 2700 en 4400 meter, waar hij bezoekt rotsachtige hellingen in jeneverbes struwelen en alpenweiden. Hij verdient gebieden van lagere hoogten in de winter.

Levering

Cheng, volgens de inhoud van de maag, vastgesteld dat de soort voedt 80% plantaardig materiaal en 20% van de voeding. Toppen van de bladeren en andere scheuten worden geoogst in de late herfst en winter, wanneer de bollen, knollen en andere wortel gegeten in de warmere seizoen wanneer de grond wordt verzacht.

Niet-sociaal gedrag

Buiten het broedseizoen, blauw hoki vorm kleine groepen, maar grotere troepen werden waargenomen. Ze foerageren meestal in de ochtend en avond, ontdekt, in de weilanden van hoogte en de dag doorbrengen op de rand of in het bos. In de avond de terugkerende bossen op stok in de bomen.

Sociaal gedrag

In het begin van april, de winter te ontbinden groepen en paren zelf te isoleren. Mannetjes krijgen over een territorium en markeren hun kampement door rauwe en luide gesprekken. Ze plaatsen vaak op een rots, achter de nek en de lancering van hun rapportage schreeuwt dragen van heel ver.

Verkering

In verkering, de man loopt langzaam rond de vrouw, hoofd naar beneden en de staart omhoog, dan spreidt zijn rode acacia, druk op je hoofd tegen de borst, het lichaam leunt naar voren, verlaagt de vleugel aan de kant van de vrouwelijke en ontplooit staart die oriënteert naar toe. Als de vrouw ligt op de grond, de paring vindt direct plaats. Echter, als het weg beweegt, volgt snel en begint zijn rit.

Nesten

Het vrouwtje ziet er voor de cover van een boom of struik op een kleine kom op de grond te graven en te installeren zijn nest. De aanleg bestaat van juni tot december licht grijs-bruine eieren met een gemiddelde van acht eieren. Incubatie duurt 26-28 dagen en berust uitsluitend bij de vrouwen, maar de man blijft in de buurt.

Status, behoud

De blauwe eared fazant Plumasserie geleden eeuwen omdat de sier veren waren zeer populair om hoeden te versieren Chinese mandarijnen. Na de revolutie en het verdwijnen van deze hoogwaardigheidsbekleders, blauw eared fazant veren werd de mode, dit keer in het Westen om te dienen als sieraad voor vrouwelijke hoeden. De vraag sterker werd, werden veren massaal in Europa en Kansu mensen geïmporteerd begon om eieren te verzamelen van de wilde en broeden ze onder hennen om jongeren om hun sier veren regelmatig . Plumasserie werd toen bevolen in Europa en Amerika de mode raakte in onbruik en tamme proefpersonen werden opgeofferd. Het was echter een enorme stap voorwaarts in de instandhouding van de soort als blauwe hokkis waren veel minder gejaagd en hun eieren geoogst minder waardoor het verhogen van hun personeelsbestand. Deze feiten laten zien, nogmaals, dat strenge regels goed kunnen veranderen de loop der dingen .... BirdLife International houdt geen rekening met de soort als bedreigd en volgens Hennache & amp; Ottaviani, de soort profiteert indirect van de aan de reuzenpanda natuurreservaten bescherming.