Birt Acres

Birt Acres is een regisseur, cameraman, producent en Amerikaanse uitvinder geboren 23 juli 1854 in Richmond, Virginia, en stierf in december 1918.

Biografie

Geboren in de Verenigde Staten van Engels ouders, vondsten Birt Acres wees tijdens de Burgeroorlog. Hij vertrekt naar Engeland, waar hij krijgt een baan in een fabriek van fotografisch materiaal, de Royal Photographic Society. In 1893, vond hij een apparaat met een snelle plaat blootstelling waarmee hij de wolken passeren langzaam door de lucht gefotografeerd. In 1894, vond hij een projector en een camera. In 1895 diende hij zijn patent voor UJN kineopticon, een andere camera kan ook gebruikt worden als een projector. Het zelfde jaar, hij filmde evenementen zoals de Derby in Engeland of de opening van het kanaal van Kiel in Duitsland. Dus positioneert zich als een pionier op het gebied van de Britse cinema, hij is meer geïnteresseerd in wetenschappelijke uitvinding op de show. Hij bleef tot het einde van zijn dagen experimenteren met nieuwe technieken voor het fotograferen en geluidsopnamen.

Filmografie

als directeur

  • 1895 Tom Merry, Lightning Cartoonist
  • 1895: Smith en machines op het werk
  • 1895 schoenpoetser op het werk in een Straat van Londen
  • 1895: Ruw Zee in Dover
  • 1895: The Oxford en Cambridge University Boat Race
  • 1895: Opening van het kanaal van Kiel
  • 1895: De Duitse keizer Herziening Zijn Troepen
  • 1895: De Derby
  • 1895: Last van de Ulanen
  • 1895: De arrestatie van een Zakkenroller
  • 1895 Tom Merry, Lightning Cartoonist 2
  • 1896 Een Surrey Garden
  • 1896 Pierrot en Pierrette
  • 1896: Landing at Low Tide
  • 1896 Golfen Buitengewoon, Five Gentlemen
  • 1896 Dancing Girls
  • 1896: Boxing Match; Gold Glove Contest
  • 1896: De Boxing Kangaroo
  • 1897: een onvriendelijke Call
  • 1897 Henley Regatta

als Director of Photography

  • 1895 Tom Merry, Lightning Cartoonist
  • 1895: Smith en machines op het werk
  • 1895 schoenpoetser op het werk in een Straat van Londen
  • 1895: Ruw Zee in Dover
  • 1895: The Oxford en Cambridge University Boat Race
  • 1895: Opening van het kanaal van Kiel
  • 1895: De Derby
  • 1895: Last van de Ulanen

als producent

  • 1895: Smith en machines op het werk
  • 1895 schoenpoetser op het werk in een Straat van Londen
  • 1895: Ruw Zee in Dover
  • 1895: The Oxford en Cambridge University Boat Race
  • 1895: Opening van het kanaal van Kiel
  • 1895: De Derby
  • 1900: Brit vs. Boer

Bronnen

  • ↑ Biografie in de Grote Woordenboek van de bioscoop, Atlas edities