Billy Barty

Billy Barty, wiens echte naam William John Bertanzetti, is een film acteur en Amerikaanse televisie.

Biografie

Billy Barty, een Italiaans-Amerikaanse, werd geboren in Millsboro, Pennsylvania, en werd een van de meest beroemde dwerg van de XX eeuw. Het maakte deel uit van de band van stille kortfilms Mickey McGuire, een comedy-serie voor kinderen in de jaren 1920, in de toon van Kleine schurken en waarin een jonge Mickey Rooney speelde. Onderzoekers in Gold 1933, Barty, die toen negen jaar oud was, verschijnt in de rol van een baby die ontsnapt uit haar kinderwagen. Vanwege zijn omvang, rollen Barty werden beperkt tot de nummers en komische optredens; Echter, het bood hem meer substantiële rol in WC Fields and Me, Foul en de animatiefilm The Lord of the Rings, onder de regenboog, Night Patrol, Legend, The Masters of the Universe, Willow, UHF, Dog's Life en Radioland Murders. Barty stond bekend om de energie en het enthousiasme dat hij alle producties waarin hij verscheen bevrijd. Hij nam ook deel aan een paar shows op het podium en televisie.

Barty stond bekend als een activist voor de rechten van mensen met dwerggroei, en het is in die hoedanigheid richtte hij de vereniging "Little People of America".

Barty en zijn familie waren Mormoonse religie.

Filmografie

  • 1925: Half a Hero Fred Hibbard
  • 1927: Mickey's Eleven Albert Herman Billy McGuire
  • 1928: Mickey de Detective Albert Herman: Mickey's broer
  • 1928: Mickey in School: Billy McGuire
  • 1928: The Family Schele Leslie Goodwins
  • 1928: Idle Ogen Leslie Goodwins: baby
  • 1928: No Kidding Gerald Thomas
  • 1929: Mickey's strategie Herman Albert: Mickey's broer
  • 1929: Grote Moment Mickey's Albert Herman: Mickey's broer
  • 1929: Mickey's Mix-Up Albert Herman: Mickey's broer
  • 1929: Mickey's Surprise Albert Herman: Mickey's broer
  • 1929: Midnite Follies Albert Herman Mickey's: Mickey's broer
  • 1930: Mickey's Bargain door Albert Herman: Mickey's broer
  • 1930: Een Hollywood Theme Song van William Beaudine
  • 1930: Mickey's Musketeers Albert Herman: Mickey's broer
  • 1930: Soep naar Nuts Benjamin Stoloff: Junior
  • 1930: Mickey's Winnaars Albert Herman: Mickey's broer
  • 1930: Merry Men Albert Herman Mickey's: Mickey's broer
  • 1930: Mickey de Romeo Albert Herman: Mickey's broer
  • 1930: Mickey's Warriors Albert Herman Billy McGuire - broer Mickey
  • 1930: Mickey's Whirlwinds Albert Herman: Mickey's broer
  • 1930: Volg de Swallow Alfred J. Goulding
  • 1930: Mickey's Luck Alfred J. Goulding: Billy McGuire
  • 1930: Master Mind Alfred J. Goulding Mickey's: Mickey's broer
  • 1930: Mickey's Champs Alfred J. Goulding: Billy McGuire
  • 1931: Mickey's Sideline Jesse Duffy: Mickey's broer
  • 1931: Helpende Hand Jesse Duffy Mickey's: Mickey's broer
  • 1931: Over the Hill Koning Henry: Jongen Shelby
  • 1931 Wie is wie in de dierentuin Norman McCabe
  • 1931: Mickey's Thrill Hunters Albert Herman: Mickey's broer
  • 1931: Mickey's Wildcats Albert Herman: Mickey's broer
  • 1931: Mickey's Diplomacy Albert Herman: Mickey's broer
  • 1931: Benjamin Goldie Stoloff: kind
  • 1931: Mickey's Rebellion Albert Herman: Mickey's broer
  • 1931: Daddy Long Legs Alfred Santell: vaderloos
  • 1931: In de Conferentie van Edward F. Cline: figuratie
  • 1931: Mickey's Crusaders Albert Herman: Mickey's broer
  • 1931: Drie Wijzen clucks Wallace Fox
  • 1931: The Dog Doctor Phil Whitman
  • 1931: Mickey's Stampede Albert Herman: Mickey's broer
  • 1932: Mickey's Charity Jesse Duffy: Billy McGuire
  • 1932: Mickey's Big Business Jesse Duffy: Billy McGuire
  • 1933: Roman Scandals van Frank Tuttle: Little Eddie
  • 1933 Alice in Wonderland van Norman Z. McLeod: Witte Pion / Baby
  • 1933: Mickey's huifkar Jesse Duffy: Billy McGuire
  • 1933: Mickey's Tent Show Jesse Duffy: Billy McGuire
  • 1933: Mickey's Touchdown Jesse Duffy: Billy
  • 1933 Prologue Lloyd Bacon en Busby Berkeley: Muis / Boy
  • 1933 goud Chercheuses 1933 Mervyn LeRoy: Baby in het park
  • 1933: Mickey's Race Jesse Duffy: Billy McGuire - broer Mickey
  • 1933 Out All Night Sam Taylor: kind
  • 1933: Mickey's Ape Man Jesse Duffy: Billy McGuire
  • 1934 Gift of Gab Karl Freund: baby
  • 1934: Mickey's Medicine Man Jesse Duffy: Billy McGuire
  • 1934: Mickey's Minstrels Jesse Duffy: Mickey's broer
  • 1935: A Midsummer Night's Dream van William Dieterle en Max Reinhardt: Mustard Seed-
  • 1935: The Bride of Frankenstein James Whale: kleine baby
  • 1937: Nothing Sacred William A. Wellman: de kleine jongen
  • 1946: Drie Wijzen Dwazen Edward Buzzell: Bit
  • 1950 Jungle Jim in Pygmy Island William Berke: Kimba
  • 1951: Uw huisdier Parade: Billy Bitesize
  • 1951: Ford Festival
  • 1952: De Dennis Day Show: Kabouter
  • 1953: De Clown van Robert Z. Leonard: Billy, zag Coney Island
  • 1954: De Spike Jones Show: Abdulla
  • 1954: De brandweerman redt Mijn Kind Leslie Goodwins: klarinettist tuba
  • 1954: George pakt het Land van Herk Harvey: M N ..
  • 1955: General Electric Theater: de tweede clown
  • 1955: De Colgate Comedy Hour: Liberace
  • 1956: Circus Boy: Tom Little
  • 1957: Alfred Hitchcock Presents: George
  • 1957: Roger Corman The Undead: De Imp
  • 1958: Oasis Club: Little Ol 'Abner
  • 1958: Shirley Temple Storybook: dwerg
  • 1958: Peter Gunn: Babby
  • 1959: Peter Gunn: Babby
  • 1960: Peter Gunn: Babby
  • 1960: Mr. Lucky: de lilliputter
  • 1961: Rawhide: Shorty
  • 1961: Peter Gunn: Babby
  • 1961: Thriller: Sam
  • 1962: het mooiste meisje in de wereld van Charles Walters: circusuitvoerder
  • 1962: The Romance blij met George Pal: The Court Jester
  • 1964: De Handyman John Rich: Billy de dwerg
  • 1964 Alfred Hitchcock Presents: The Barker
  • 1965: Het is feest in de harem van Gene Nelson: Baba
  • 1967: De gevaren van Pauline Herbert B. Leonard en Joshua Shelley: het hoofd van de Pygmeeën
  • 1967: Jericho
  • 1968: Rowan & amp; Martin's Laugh-In: De Kerstman
  • 1969: Get Smart: Marco
  • 1970: Get Smart: Marco
  • 1970: Pufnstuf Hollingsworth Morse: Googy Gopher / Orville Pelican
  • 1970: De Bugaloos: Sparky de Glimworm
  • 1971: De Bugaloos: Sparky de Glimworm
  • 1972: Family heuvels Tommy Trimble
  • 1973: Trail Dusty's: Zeno
  • 1973: Love, American Style
  • 1973: De Godmothers William Grefe: valk
  • 1973: De wereld van Sid & amp; Marty Krofft in de Hollywood Bowl
  • 1974: Punch en Jody: Stelten
  • 1975: Sixpack Annie:
  • 1975: Phyllis
  • 1975: Wide World Mystery: Max
  • 1975: The Lost Saucer: Hugo
  • 1975: The Ghost Busters: konijn
  • 1975: De Dag van de gesel van John Schlesinger: Abe Kusich
  • 1976: De Krofft Supershow: Hugo
  • 1976: De terugkeer Dobermans Byron Chudnow: Samson
  • 1976: Dr. Shrinker: Hugo
  • 1976: Won Ton Ton, de hond die Hollywood Michael Winner gered: de adjunct-directeur
  • 1976: Twin Detectives: Bartender
  • 1976: WC Fields and Me Arthur Hiller: Ludwig
  • 1976: Chico en de Man: Little holdup man
  • 1977: Redd Foxx
  • 1977: The Happy Hooker Goes to Washington door William A. Levey: CIA-agent
  • 1977: Barney Miller: M .. Resnick
  • 1978: The Bay City Rollers Show: Hugo
  • 1978: The Love Boat: Ralph Warren
  • 1978: Charlie's Angels: een krant vendor
  • 1978: The Lord of the Rings Ralph Bakshi
  • 1978: Overtreding door Colin Higgins: JJ MacKuen
  • 1978: Man from Atlantis: Moxie
  • 1978 Rabbit Test Joan Rivers: Lester
  • 1979 Skatetown, USA William A. Levey: Jimmy
  • 1979 CHiPs: James O'Hara
  • 1979 Fantasy Island Alfonse
  • 1979: Het wapen in de hand van Michael Winner: Dominic Carbone
  • 1979 Supertrain
  • 1979 Kleine Huis op de Prairie Seizoen 6, Aflevering 5): Owen
  • 1980: Op het werk ... Jerry! Jerry Lewis: Sammy
  • 1980: Bizarre
  • 1981: Onder de Regenboog Steve Rash: Otto Kriegling
  • 1981: Concrete Cowboys: Adolph
  • 1982: Het Kleine Huis op de Prairie Seizoen 9, Aflevering 5): Lou Bats
  • 1982: Hart to Hart: Aloysis
  • 1982: The Strip Kids
  • 1983 Ace Crawford, Private Eye: Inch
  • 1984: Night Patrol Jackie Kong: Captain Lewis
  • 1984 Trapper John, M.D .: Death
  • 1985 The Golden Girls: Edgar Lindstrom
  • 1985: Star Fairies: Troll
  • 1985: Legende van Ridley Scott: Screwball
  • 1986: Body Slam Hal Needham Tim McClusky
  • 1986: Tough Guys Jeff Kanew: Philly
  • 1986 Wildvuur Dweedle
  • 1986 ABC Weekend Specials: Oom Lester
  • 1987: Uit de Mark Bill Berry: De kleine Russische
  • 1987 DuckTales: Brian Koning
  • 1987: Masters of the Universe Gary Goddard: Gwildor
  • 1987 Repelsteeltje: Repelsteeltje
  • 1987 Snow White: Iddy
  • 1987 Repelsteeltje David Irving
  • 1987 Snow White Michael Berz: lied: Iddy Biddy Namen, Every Day
  • 1988 ABC Weekend Specials: Oom Lester
  • 1988 Willow Ron Howard: High Aldwin
  • 1989 Korte Ribbs
  • 1989: Jay Levey UHF: Noodles MacIntosh
  • 1989 Kreeft Man from Mars Stanley Sheff: Mr. Throckmorton
  • 1989 Korte Ribbs
  • 1989 Smerige Jongens
  • 1990: De Reddertjes Down Under in Hendel Butoy en Mike Gabriel Baitmouse
  • 1990: Diggin 'Up Zaken Mark Byers en Tom Pardew: Crosby
  • 1990: Wishful Thinking: Gypsy
  • 1991: Life Mel Brooks Bitch: Willy
  • 1991: Vendetta: Geheimen van een Mafia Bride: Victor
  • 1992: The Naked Truth van Nico Mastorakis: The Bell Boy
  • 1996: Frasier
  • 1997: Batman: The New Adventures: Heupen McManus
  • 1999: LA Heat
  • 2000: De Extreme avonturen van Super Dave Peter MacDonald: de man van de lofrede
  • 2001: I / O-fout Feit Dougan Michael: doelman

Citaties

  • "De naam van mijn conditie is" metafysaire chondrodysplasia McKusick, "maar u kunt gewoon bellen me Billy. "
  • "Mensen denken over het algemeen dat alle korte mensen zijn in circussen en kermissen. Maar er zijn onder ons artsen, verpleegkundigen, we zijn te vinden in alle gebieden. "