Bill Walsh

Bill Walsh was een filmproducent en scenarioschrijver die zijn carrière op films in live action Walt Disney Productions begonnen.

Biografie

Bill Walsh werd geboren in 1913 in New York. Tijdens zijn sport studies aan de Universiteit van Cincinnati, begon hij te schrijven voor het theater.

In 1934 verhuisde hij naar Californië en officie in Margaret Ettinger reclame kantoor. Dan, Edgar Bergen nodigt een van de gasten Ettinger hem om gags voor zijn buikspreker sketches schrijven. Hij dan ook schrijven voor Charlie McCarthy en Mortimer snerd.

Hij begon als een grap man George Burns en Gracie Allen. In 1943 werd hij ingehuurd om gags voor strips van Mickey Mouse en de Disney publiciteit dienst schrijven. Zijn stijl is voorstander van fantasie, spontaniteit en tegenstrijdige emoties. Vervolgens scripted hij wekelijks Mickey boards, Panchito en Bibi Bunny.

In 1950, Walt Disney ingehuurd om te schrijven en produceren van de show een uur in Wonderland, eerste nummer van Disney. Deze afgifte is gebruikt om de film Alice in Wonderland bevorderen. Hij bleef op de productie van tv-serie afleveringen alvorens ze naar speelfilms in live action. Vanaf 1956, Bil participeert in 18 speelfilms in live action voor Disney studio's, als schrijver, co-producent of producent. Onder uitstoot onder zijn leiding Jimmy Johnson merkt The Mickey Mouse Club en tussen de films Shaggy Dog! Monte en er d'SSU's. Walsh legt uit dat zijn scenario's te valideren, voegde hij facet van de persoonlijkheid van de eigenaar in zijn hoofdpersonen een beetje aan de kant te dwingen om Walt Disney als de vader in Shaggy Dog! of leraar in Monte d'SSU's daar.

In de vroege jaren 1960 nam hij deel aan de film Mary Poppins en krijgt de Oscar voor de beste film met Walt Disney en de Oscar voor de beste aangepaste scenario met Don DaGradi.

Hij stierf in 1975 in Los Angeles.

Filmografie

  • 1954: Davy Crockett, koning van de Wild Frontier, producer
  • 1955: De Wraak van Pablito, schrijver
  • 1956: Davy Crockett en de rivier de Pirates producent
  • 1961: Safety Last d'SSU's, producer en schrijver
  • 1962 Bon Voyage, producer en schrijver!
  • 1963: Zoon van Flubber, producer en schrijver
  • 1964: De tegenslagen van Merlin Jones, schrijver
  • 1964: Mary Poppins schrijver
  • 1965: The Spy met fluwelen poten, producer en schrijver
  • 1966 Lt. Robin Crusoe, producer en schrijver
  • 1968: Blackbeard's Ghost, producer en schrijver
  • 1968: A Love Bug, producer en schrijver
  • 1971: The Apprentice Witch, producer en schrijver
  • 1971: Schandalig John, producer
  • 1973: Nanou, zoon van de Jungle, producent
  • 1974: Herbie Rides Again, producer en schrijver
  • 1975: Lotus Doel, producer en schrijver

Het wordt gecrediteerd voor post-mortem remakes van zijn films:

  • 1997 Flubber, schrijver
  • 2006: Raymond, schrijver

Andere werken

Walsh was de schrijver van het stripverhaal dagelijkse Mickey Mouse, ontworpen door Floyd Gottfredson van 1944-1964.