Bill Cobbs

Bill Cobbs, wiens echte naam is Wilbert Cobbs, is een Amerikaanse acteur, geboren 16 juni 1935 in Cleveland, Ohio.

Biografie

Bill Cobbs is geboren en getogen in Cleveland. Geboren in een bescheiden familie, zijn vader werkte in de bouw en zijn moeder was thuis. Hij begon als een amateur-theater, in het bijzonder in de kamer Purlie Ossie Davis neemt de zuidelijke Verenigde Staten tijdens de periode van Jim Crow Laws. Later, Bill Cobbs verbindt verschillende transacties. Het was pas in 1970 dat hij verliet Ohio naar New York. Om te leven het weer oefenen verschillende transacties. Hij speelt in kleine theaterproducties, straatbeeld, regionaal theater. Het verschijnt voor het eerst in de bioscoop in The Taking of Pelham One Two Three in een kleine rol.

Hij staat bekend om zijn vele optredens in films en populaire tv-series. In de film speelt hij Reginald, een voormalige bewaker van American Museum of Natural History in Night at the Museum. Van 2012-2013 speelde hij in de tv-serie Go On.

Filmografie

Films

  • 1974: Het Nemen van Pelham One Two Three Joseph Sargent: de man op het perron
  • 1975: Een jongen en Boa Renata Stoia: vader
  • 1977: Greased Lightning Michael Schultz: M Jones ..
  • 1978: Een held is niet niks, maar een Sandwich Ralph Nelson: barman
  • 1979: De Harlem Whomping Christopher Leitch: Louisiana Slim
  • 1983 Trading Places door John Landis: barman
  • 1983: Het Mysterie van Silkwood Mike Nichols: de man in de eetzaal
  • 1984: De Brother van een andere planeet door John Sayles: Walter
  • 1984 Cotton Club van Francis Ford Coppola: Big Joe Ison
  • 1985: Compromis Posities Frank Perry: Sgt. Williams
  • 1986: The Color of Money van Martin Scorsese: Orvis
  • 1987: Five Corners Tony Bill: Mens in Coffee Shop
  • 1987: Verdachte Peter Yates: Rechter Franklin
  • 1988: Dominick en Eugene Robert M. Young: Jesse Johnson
  • 1988 Bird Clint Eastwood: D Caulfield
  • 1989: De januari Man Pat O'Connor: Detective Reilly
  • 1990: Verbannen in Amerika door Paul Leder: Abraham White
  • 1991: New Jack City door Mario Van Peebles: de oude man
  • 1991: Sterke Way John Badham: man in vodden
  • 1991: Kelder angst voor Wes Craven: Opa Booker
  • 1992 Roadside Prophets Abbe Wool: Oscar
  • 1992: Bodyguard Mick Jackson: Bill Devaney
  • 1993: Demolition Man van Marco Brambilla: Zachary Lamb oud
  • 1993: Fatal Instinct Carl Reiner: man park
  • 1994: Grote Saut Joel Coen en Ethan Coen: Mozes, de man van de klok
  • 1995 Tuesday Morning Ride Dianne Houston
  • 1995: John Biffar Captiva Island: Vernon
  • 1995: Goudlokje en de drie beren Brent Loefke Caleb
  • 1995, om te doen in Denver Gary Fleder: Malt
  • 1995 Fluke Carlo Carlei: Bert
  • 1995 Man met een Kanon David Wyles: Henry Griggs
  • 1996: Ed Bill Couturié: Tipton
  • 1996: Junior President David M. Evans: Speet
  • 1996: That Thing You Do! Tom Hanks: Del Paxton
  • 1996: spoken uit het verleden Rob Reiner: Charlie Evers
  • 1997 Soulmates Duane Clark: de heer .. Williams
  • 1997: Air Bud: Buddy ster manden van Charles Martin Smith: Coach Arthur Chaney
  • 1998: Paulie John Roberts: Virgil doelman
  • 1998: Zo gaat het leven van Forest Whitaker: nurse
  • 1998: Vergeet niet afgelopen zomer ... Danny Cannon 2: Estes
  • 1999: Random Hearts Sydney Pollack: Marvin
  • 2002 Sunshine State John Sayles: Elton D Lloyd
  • 2002: Niet meer Michael Apted: Jim Toller
  • 2003 A Mighty Wind, zoals Quebec Les Grandes Homecoming) Christopher Guest: Blues muzikant
  • 2004: Het Mortuarium Brooke Gaston: Franklin Harmon
  • 2004: Lost Darren Lemke: Jeremy baas
  • 2005: Speciale ED Jeffrey Phelps: Lou
  • 2005: Inner Demon Tye Beeby: Arnold
  • 2005: The Final Patient Jerry Mainardi: D Daniel Green
  • 2005: Eekhoorn Man Jeffrey Lynn Shepherd: Morgan Wendell
  • 2005: Eend Nicole Bettauer: Norman
  • 2005: Return to Sender Nicole Bettauer Saul Burroughs
  • 2005: Een winnende hart Shawn Levy: Reginald
  • 2007: Three Days to Vegas Charlie Picerni Marvin Jeffries
  • 2008: Deze Man's Life van Todd Thompson: Myer Truman
  • 2008: De Lijkenhuis Halder Gomes en Gerson Sanginitto George
  • 2008: The Dark Horse door Michael Regalbuto: Quincey
  • 2009 Happysad van Dianah Wynter: Cephas Cordner
  • 2009 Black Water Transit Tony Kaye Frank Vermillion
  • 2009: My Summer Friend van Antwone Fisher: Walter
  • 2009: Steadfast Nathan Schneider: John
  • 2010: De Grote Dag Aaron Schneider: Reverend Charlie Jackson
  • 2010: Wandel Alexander Schepsman: Clayton
  • 2010: De Huurder Ric La Monte: Jack Rymer
  • 2010: No Limit Kids: Much Ado About Middle School Dave Moody: Charlie
  • 2010: Het Arcadian Dekker Dreyer Charles
  • 2011: The Muppets: grootvader
  • 2013: Oz de Grote en Krachtig: het hoofd-zelvers
  • 2014: Night at the Museum 3, Shawn Levy: Reginald

TV-films

  • 1975: First Ladies Diaries: Rachel Jackson Ira Cirker George
  • 1982: Het lid van de Wedding Delbert Mann TT Williams
  • 1983: Rage of Angels door Buzz Kulik: Abraham Wilson
  • 1986: Johnny Bull Claudia Weill: Wiggins
  • 1990: Moe's World of Kevin Rodney Sullivan
  • 1990: Dag van de Decoratie Robert Markowitz: Gee Pennywell
  • 1991: Een grote schuldige van John Erman: Elijah Crooks
  • 1993: Ik zal wegvliegen: Vroeger en nu Ian Sander: Lewis Coleman
  • 1995: Kingfish: Het leven van Huey P. Long Thomas Schlamme Pullman Porter
  • 1995: Thomas Carter Divas: Sippy
  • 1995: Sam Irvin Out There: Lyman Weken
  • 1996: Paniek op de achtbaan van Sam Pillsbury: Norm Duprey
  • 1996: Verhalen uit de Rand in het segment Tuesday Morning Ride
  • 1996 Nightjohn Charles Burnett: de oude man
  • 1998: Rage overleven zonder kettingen of gevangenen in Québec Michael Apted: Right Burke
  • 2000: Kijk terug in de tijd Steven Schachter: Eigenaar / Driver
  • 2001 Bitter Winter Roberta C. Williams
  • 2013: Kerstman geheim: Ted

Tv-programma's

  • 1987-1988: De Slap Maxwell verhaal van Steve Dubin en Gino Tanasescu: Finland
  • 1989 Homeroom Marc Cherry en Jamie Wooten: Phil Drexler
  • 1991-1993: Wings of Destiny: Lewis Coleman
  • 1997-1998: Gregory Hines Show: James, Ben's vader
  • 2000: Mediums: Elmer Greentree
  • 2000: The Michael Richards Show: Jack
  • 2001: Six Feet Under Alan Ball: M Jones ..
  • 2010: The Glades

Onderscheid

Beloning

  • International Film Festival in Trenton 2006: Beste Acteur voor The Final Patient