Bibi Naceri

Larbi Bibi Naceri geboren 28 december 1968 in Parijs, is een Franse acteur en scenarioschrijver. Hij is de broer van acteur Samy Naceri.

Biografie

Geboren uit Norman Algerijnse vader en moeder, op 23, ontmoette hij Serge Sandor die hem introduceerde naar het theater. Daarom besloot hij om zijn studies te hervatten. "Kind in de lagere school, de man achter zijn bureau op het podium, ik voelde alsof hij was in gesprek met mij in het Chinees. Ik begreep dat de plaat. " Gedwongen om te beginnen vanaf nul het wordt ESEU, diploma waardoor ze toegang tot de universiteit waar hij ingeschreven in de literatuur en geschiedenis.

Gepassioneerd door de Franse Revolutie, schrijft hij Serge Sandor een toneelstuk Not'bon Louis waar Lodewijk XVI stel net voordat ze onthoofd het herstel van de monarchie ry proberen belangrijke revolutionairen.

Ondertussen zijn broer Samy Naceri die lovende kritieken voor haar prestaties in Rai kreeg vroeg hem te schrijven voor zichzelf een rol van schurk. Bibi schreef The Mental Driss wiens rol wordt geïnspireerd door zijn eigen leven.

Gevolgd door andere successen die de negenhonderdduizend bioscoop inzendingen zullen doorbrengen: District 13 hij met Luc Besson schreef, waarin de rol van slechterik dealer speelde hij, Go Fast geschreven met Jean Marc Souvira. Hij is ook auteur van toneelstukken, romans misdaad, evenals een zelftest Bibi Negro Eric Besson, waarin hij reageert op de minister van de nationale identiteit.

Hij regisseerde talloze videoclips en films tijdens, vóór aanpassing van het boek Karim Achoui, een advocaat om te schieten in 2014.

Boeken

  • "Niet 'bon Louis"
  • "Op de harde"
  • "Herhaling"
  • Bibi me negro Eric Besson
  • "Bacalahau"

Filmografie

  • 2002: Terug in de stad
  • 2002: Mental
  • 2004 District 13
  • 2008: Go Fast
  • 2008: Jaloezie
  • 2005: Second Chance
  • 2002: Terug in de stad - Gilles
  • 2002 nest van de wesp
  • 2002 Fierce - Ahmed
  • 2002: Geestelijke - Ginger
  • 2004: District 13 - Taha Bemamud
  • 2008: Na een werkonderbreking ... - Aziz
  • 2008: Jaloezie - Gérard
  • 2008: Go Fast - De strandwacht
  • 2001: De oudste Ferchaux
  • 2009: Aisha Yamina Benguigui
  • 2011: Aisha baan tegen elke prijs Yamina Benguigui