Bertrand Normand

Bertrand Normand is een Franse regisseur en scenarist.

Biografie

Na management studies bij ESCP Europe in Parijs, Oxford en Berlijn wordt Bertrand Normand samenwerkende audiovisuele attaché op de Filippijnen, en vervolgens studeerde hij film aan de Vancouver Film School in Canada. Daar maakte hij zijn eerste korte film en zijn eerste documentaire.

Terug te keren naar Frankrijk, werkte hij als assistent op scheuten en regisseerde verschillende korte films. Het verbindt ook de voltooiing van de lange documentaires over thema's die boeien: Thamanya, Hoop voor Birma, Ballerina, Droom van de winter, Star slapeloze nachten en leven van de keizer '.

Bertrand Normand reisde regelmatig in Rusland sinds 2003. Naast zijn eigen projecten heeft hij gewerkt als operator op verschillende documentaire, en de honden Transrussia Kamchatka.

Bertrand Normand produceert ook optredens en opnames van concerten. Hij ontwikkelt momenteel een aantal documentaires projecten en speelfilms.

Filmografie

  • 2003 Thamanya, een hoop voor Birma
  • 2006: Ballerina
  • 2009 Emerald
  • 2012: Sterren van de White Nights
  • 2012: De sleutels van de piano
  • 2012: Lang leve de keizer!