Bernard Aubouy

Aubouy Bernard is een Franse sound engineer.

Een afgestudeerde van de École Louis-Lumière in 1961, werd hij verschillende keren geëerd als geluidstechnicus en producer.

Hij doceert aan Femis.

Filmografie

  • 1988: Ten zuiden van de wereld
  • 1988: Dood van een Riksja
  • 1989: Song for a marine
  • 1990: Mom
  • 1993 13 Cijfers Sarah Beauchesne op 71 White Straat
  • 1994: Een Russische Story
  • 1966: De Kerstman heeft blauwe ogen Jean Eustache
  • 1967: L'Amour fou Jacques Rivette
  • 1967: Ballad voor een hond Gérard Vergez
  • 1968: Band of Philippe Bonnot Fourastie
  • 1968: Zeven dagen elders in Marin Karmitz
  • 1969: Peter en Paul René Allio
  • 1969: Paulina gaat André Téchiné
  • 1969: Cran arrestatie van Yves Boisset
  • 1969: Kameraden van Marin Karmitz
  • 1970: The Mad Hart van Jean-Gabriel Albicocco
  • 1972: De Camisards René Allio
  • 1972: The Tall Blonde Man Met Een Zwarte Schoen Yves Robert
  • 1972: Waarom Israël Claude Lanzmann
  • 1973: Ik weet het, maar ik zal zeggen Pierre Richard
  • 1973: Hoi de kunstenaar Yves Robert
  • 1974: Het geheim van Robert Enrico
  • 1974: Geen probleem! Georges Lautner
  • 1974: Mosterd gaat op mij van Claude Zidi
  • 1974: My Little houdt Jean Eustache
  • 1975: The Old Gun van Robert Enrico
  • 1975: The Race sjalot Claude Zidi
  • 1976: The Toy Francis Veber
  • 1976: We hebben alles gezien van Georges Lautner
  • 1977: The Animal Claude Zidi
  • 1977: Diabolo munt Diane Kurys
  • 1977: De Zizanie Claude Zidi
  • 1977: Een taxi mauve Yves Boisset
  • 1979: Molotov Cocktail Diane Kurys
  • 1980: Inspecteur van de Burr Claude Zidi
  • 1982: Legitieme Geweld Serge Leroy
  • 1982: Murder Liefde Guy Gilles
  • 1983: De Comperes door Francis Veber
  • 1983: P'tit Con Gerard Lauzier
  • 1984 Blanche en Marie van Jacques Renard
  • 1984: Hoofd in de zak Gerard Lauzier
  • 1984 Le Tartuffe Gérard Depardieu
  • 1985: De politie van Maurice Pialat
  • 1985: Mijn broer doodde mijn zus Jacques Rouffio
  • 1985 Scout toujours ... Gerard Jugnot
  • 1985: Claude Lanzmann's Shoah
  • 1986: Het geheim van de vrouw Sébastien Grall
  • 1987 Le Grand Chemin Jean-Loup Hubert
  • 1987: Vlag van Jacques Santi
  • 1987: Christopher Frank Spiral
  • 1988: De Revolving deuren van Francis Mankiewicz
  • 1990: Lost Corps Eduardo de Gregorio
  • 1990: The White Queen van Jean-Loup Hubert
  • 1991: Bad Girl Régis Franc
  • 1991: The Sentinel door Arnaud Desplechin
  • 1992: Door haar door Jean-Loup Hubert
  • 1994 IDF Claude Lanzmann
  • 1996: Assassin Mathieu Kassovitz
  • 1996: De Quicksand Paul Carpita
  • 1997: Een levend passerende van Claude Lanzmann
  • 1998: Aankondiging Marius Harmel Sbraire
  • 1998 Quasimodo d'El Parijs Patrick Timsit
  • 1999: Trouw met me Harriet Marin
  • 1999: Mondialito van Nicolas Wadimoff
  • 2001 Sobibor, 14 oktober 1943, 16 uur Claude Lanzmann
  • 2002 Iemand goede van Patrick Timsit
  • 2004 Benares
  • 2010: De Karski Report Claude Lanzmann

Awards en nominaties

  • César 1976 César nominatie voor beste geluid voor Le Vieux Fusil
  • César 1978 César nominatie voor beste geluid voor Diabolo menthe
  • César 1990: César Award voor Beste Documentaire Korte lied voor een zeeman