Beren Saat

Beren Saat, geboren op 26 februari 1984 in Ankara, is een Turkse actrice. Beren is het best bekend voor het spelen van de rol van Bihter naast Kıvanç Tatlıtuğ in de Turkse tv-serie Aşk-I Memnu, overgenomen uit de roman van Halit Ziya Uşaklıgil, gepubliceerd in 1900. De serie was een groot succes in Turkije en in de Arabische wereld, Griekenland en de Balkan. Beren was bekend om zijn beheersing van de rol van Bihter, en won meer dan twintig prijzen tussen 2008 en 2010. Het is algemeen bekend in de bovengenoemde landen. Ze heeft ook al vele malen bekroond voor zijn rol in de serie Fatmagül'ün Sucu Ne? met acteur Engin Akyürek.

Biografie

Beren Saat werd geboren 26 februari 1984, een moeder genaamd Ayla en haar vader Hüseyin Avni. Ze heeft ook een broer genaamd Cem Saat.

Beren deed zijn primair en voortgezet onderwijs op TED Ankara kolejí. Daarna vervolgde ze haar studie aan de universiteit

Başkent Üniversitesi. Ze nam deel aan verschillende wedstrijden, waarvan het vestigt de aandacht van filmproducent Tomris Giritlioğlu.

Op 29 juli 2014, Beren trouwde met de beroemde Turkse zanger Kenan Doğulu in Los Angeles in de Verenigde Staten.

Filmografie

Film

  • 2008: Güz Sancisi Elena
  • 2009 Gecenin kanatlari: Gece
  • 2012: De Rhino Seizoen met Monica Bellucci
  • 2013: Benim Dünyam Ela

TV

  • 2002 Avrupa Yakasi: Konuk Oyuncu
  • 2005 - 2006: ASKA Sürgün: Zilan Şahvar Azizoğlu
  • 2006 - 2008: Onthouden Darling: Yasemin Ünsal
  • 2008 - 2010: Aşk-I Memnu: Bihter Yöreoğlu Ziyagil
  • 2010 - 2012: Fatmagül'ün Sucu Ne? : Fatmagül Ketenci Ilgaz
  • 2013: Intikam Derin / Yagmur