Benjamin McKenzie

Benjamin McKenzie Schenkkan, simpelweg genaamd Ben McKenzie is een Amerikaanse acteur geboren 12 september 1978 in Texas.

Biografie

Benjamin McKenzie is de oudste van drie broers. Zijn vader, Pete Schenkkan, is een advocaat en zijn moeder, Mary Frances, is een bekend dichter. Hij bracht zijn jeugd door in zijn woonplaats Austin, Texas. Hij moest ook zijn achternaam te korten omdat Schenkkan was al dat van een andere acteur. Het is dus gewoon Benjamin McKenzie geworden.

Een afgestudeerde van Economie en Buitenlandse Zaken aan de Universiteit van Virginia in 2001, begon hij vervolgens te spelen in verschillende kamers, zoals Maat voor Maat en Zoo Story. Hij besloot te verhuizen naar New York om haar droom om een ​​acteur te vervullen.

In augustus 2001, verbindt hij nieuwe stukken, zoals Life Is A Dream en participeert, waaronder Theater Festival van de ondertekening van goede prestaties met producties als Scène van de straat en The Blue Bird voor het verlaten van New York naar Los Angeles. Benjamin blijft de gietstukken koppelen en landde enkele kleine rollen in verschillende tv-series zoals JAG of Washington in februari 2003 de politie in mei van hetzelfde jaar. Het zal ook worden opgemerkt in een van zijn optredens en won de leidende rol van Newport Beach in augustus 2003. Het was toen dat de wijding Benjamin is nu zeer populair en heel vaak magazine covers met de andere actoren van de serie . De acteur zegt dus erg blij dat ik kon deze kans krijgen, maar waarschuwt dat zijn beeld bad boy is een zuiver product van Fox en komt overeen met het op geen enkele manier.

Toen in 2009, behaalde hij een van de belangrijkste rollen in de tv-serie Southland, waarin hij een jonge agent in Los Angeles.

Hij behaalde in 2014 de belangrijkste taak van de nieuwe Gotham reeks, die van de commissaris James Gordon.

Zijn beste vriend is acteur Paul Wesley dat hij ontmoette op de set van een aflevering van seizoen 1 Newport Beach.

Filmografie

Film

  • 2005: Junebug Phil Morrison: Johnny Johnsten
  • 2006: 88 minuten Jon Avnet: Mike Stempt
  • 2008: Johnny Got His Gun Rowan Joseph, Joe Bonham
  • 2011: Batman: Year One: Bruce Wayne / Batman

TV

  • 2003 JAG: Tim Ruskin
  • 2002: Washington Politie: Tim Ruskin
  • 2003 - 2007 Newport Beach Josh Schwartz: Ryan Atwood
  • 2004 MADtv: Officer Spencer
  • 2009 - 2013: Southland: Ben Sherman
  • 2013: Men at Work: Bryan
  • 2014 -...: Gotham: James Gordon