Beatrice Bretty

Bretty Beatrice, geboren Anne-Marie Beatrix Bolchesi 26 oktober 1893 in La Fere en stierf 4 september 1982 in Parijs, is een Franse actrice, erelid van de Comédie-Franse.

Biografie

Toscane met Jean en René Barthélemy, Beatrice Bretty onder de eerste bezichtiging van de televisie in Frankrijk. De eerste officiële Franse tv-show uitgezonden 26 april 1935.

Catherine Frot belichaamd Beatrice Bretty bioscoop in de film The Last Summer van Claude Goretta in 1997.

Ze was de metgezel van Georges Mandel, met wie ze was het passeren van de Massilia.

Literatuur

  • 1957: De Franse Comedy ondersteboven

Filmografie

  • 1917: Voor de waarheid van de voorafgaande en Gaston Maurice de Féraudy
  • 1922: Molière, zijn leven, zijn werk van Maurice de Féraudy
  • 1922 Twintig jaar na Henri Diamant-Berger
  • 1933: The Little King Julien Duvivier
  • 1938 Hooglied van Jean Giraudoux, geregisseerd door Louis Jouvet, Comedy-Frans
  • 1957: De werklozen van Jean Boyer Clochemerle
  • 1958: Lord of The Vines van Jean Boyer
  • 1959 het vonnis van Jean Valere
  • 1960: Stop de drums van Georges Lautner
  • 1968: In het theater vanavond: The Glorious André Roussin, geregisseerd door Pierre Dux, realisatie Pierre Sabbagh, Theater Marigny

Theater

Carrière bij het Franse Comedy

  • Ingang van de Comédie-Fransen in 1915
  • Associate van 1929-1955
  • 380 societary
  • Ere Associate in 1956
  • 1920: de twee scholen Alfred Capus, Comedy-Frans
  • 1920: De moeder van de kolibrie Henry Bataille, Comedy-Frans
  • 1922: De Impromptu van Versailles Molière, Comedy-Frans
  • 1922: Edmond Vautrin Guiraud na Honoré de Balzac, Comédie-Frans
  • 1923: De twee Insider Gallus Victor Hugo, de Franse Comedie
  • 1923 Florise Théodore de Banville, Comedy-Frans
  • 1924: Louison Alfred de Musset, Comedy-Frans
  • 1926: Het Shared Heart Lucien Besnard, Comedy-Frans
  • 1929: The Merchant of Paris Edmond Fleg, Comedy-Frans
  • 1938 Catherine Hübscher van Victorien Sardou en Emile Moreau, Comedy-Frans
  • 1938: Les Folies liefde van Jean-François Regnard, geregisseerd door Fernand Ledoux, Comedy-Frans
  • 1938: Een Italiaanse Straw Hat door Eugène Labiche en Marc Michel, geregisseerd door Gaston Baty, Comedy-Frans
  • 1938: Molière Le Bourgeois Gentilhomme geënsceneerd Denis Ines, Comedy-Frans
  • 1938 Tricolore Pierre Lestringuez, geregisseerd Louis Jouvet, Comedy-Frans
  • 1940: 29 graden in de schaduw van Eugene Labiche, geregisseerd door André Brunot, Comedy-Frans
  • 1946: De heer Travel Eugene Labiche Perrichon en Edward Martin, geregisseerd door Jean Meyer, Komedie-Frans
  • 1950: Het Vaticaan Cellars Gide, geregisseerd door Jean Meyer, Komedie-Frans
  • 1951: Madame Sans-Gene van Victorien Sardou en Emile Moreau, geënsceneerd Georges Chamarat, Comedy-Frans
  • 1951: Fat Kalf Bernard Zimmer, geregisseerd door Julien Bertheau, Comedy-Frans
  • 1951: Molière Le Bourgeois Gentilhomme, geregisseerd door Jean Meyer, Komedie-Frans
  • 1952: Romeo en Julia van William Shakespeare, geregisseerd door Julien Bertheau, Comedy-Frans

Out Comedy-Frans

  • 1957: Het Vliegend Hart Claude-André Puget, geregisseerd Julien Bertheau, Theater Antoine
  • 1957: Vanavond improviseren door Luigi Pirandello, geregisseerd door Sacha Pitoëff, het Franse Alliance Theater, Theater de l'Athénée
  • 1959: Een speler Andre Charpak na Fjodor Dostojevski, geregisseerd door André Charpak, Franse Alliance Theatre
  • 1960: The Glorious André Roussin, geregisseerd door de auteur, Théâtre Royal du Parc, Théâtre de la Madeleine
  • 1965: The Evil Ira Wallach Test, geregisseerd Pierre Dux, Champs Elysees Comedy
  • 1967: The Evil Ira Wallach Test, geregisseerd Pierre Dux, Célestins Theatre
  • 1970: Een egoïstische vuile Françoise Dorin, geregisseerd door Michel Roux, Antoine Theatre