Barbara Shelley

Barbara Shelley is een Engels actrice, vooral bekend van haar optredens in de fantasie films.

Biografie

Geboren in Marylebone in Londen 15 augustus 1933, Barbara Shelley studeerde vroege comedy. Zijn filmcarrière begon in 1952, onder leiding van een van de belangrijkste figuren van Hammer Film Productions, Terence Fisher. Maar het grootste deel van zijn carrière omspant vijftien jaar, 1955-1970.

Na het interpreteren van een kleine rol in een film wie zijn leraar drama, Terence Fisher, Mantrap was, ging Barbara Shelley blijken acht films in twee jaar in Italië van 1954 tot 1956. Het was een tijd dat ze zeiden hebben genoten. Bij terugkeer naar het Verenigd Koninkrijk, speelt ze de rol van vrouwen in Leopard Girl Cat, Alfred Shaughnessy, remake van Jacques Tourneur Cat People. Daarna heeft zij speelde in de drie films die klassiekers van fantasy film geworden: Bloed van de Vampier, Henry Cass, Village of the Damned en The Wolf Rilla Cat Spectrum, John Gilling.

Het is voor de Britse productiemaatschappij Hammer Film Productions Barbara Shelley zou echt maken zich bioscoopbezoekers bekend. Inclusief de rol die ze speelde de bezeten Carla in het Gorgon, Terence Fisher. Maar met Dracula, Prince of Darkness, Terence Fisher, Barbara Shelley kent de wijding als heldin van fantasy film. Opgemerkt moet worden dat zijn teamgenoot, Christopher Lee, ook had meegemaakt faam in de rol van de beroemde vampier in de film van de verschrikking van Dracula, Terence Fisher, naast andere grote naam Hammer, Britse acteur Peter Cushing. In 1967, na de rol van de Gravin te hebben gespeeld in de film Raspoetin, de Mad Monk, Donald Sharp, de Britse actrice speelt in een andere klassieker Hammer Quatermass en de Pit / Vijf miljoen jaar op aarde.

Barbara Shelley gespeeld op alle in ongeveer dertig speelfilms en tv-films. Op televisie, ze heeft deelgenomen waaronder verscheidene Britse serie: The Saint, Danger Man, man in een koffer, The Avengers, etc.

De heer Francis Moury, een Britse fantasy film liefhebber, schreef over Barbara Shelley: "Zijn erotiek van dualiteit, een diepere en meer subtiel dat wordt gecombineerd met een verfijnde menselijkheid en bescheidenheid maken het een constante discrete en professionele actrice, vooral vertederend aan zijn fans. "Nu met pensioen, Barbara Shelley verzorgt interieur.

Geselecteerde Filmografie

  • 1953 Mantrap, Terence Fisher ,, waar het onder zijn echte naam, Barbara Korwin verschijnt.
  • 1957: Suprema Confessione van Sergio Corbucci
  • 1958: De Camp op Blood Island
  • 1958: Bloed van de Vampier
  • 1959: Murdre bij Plaats 3
  • 1959: The End of the Line
  • 1959: Deadly Record
  • 1960: Danger Man, episode 'Traitor'
  • 1960: Village of the Damned, Rolf Villa
  • 1961: Shadow of the Cat, John Gilling, Hammer
  • 1961: Avengers leer, Susan Summers
  • 1962: Stranglehold
  • 1962: Death Trap
  • 1964: Het Gorgon, Terence Fisher
  • 1965: Het geheim van Blood Island, Hammer
  • 1965: Dracula: Prince of Darkness, Terence Fisher
  • 1966: Rasputin de Mad Monk van Don Sharp
  • 1967: Quatermass en de Pit / vijf miljoen jaar op aarde, Hammer
  • 1967: bolhoed en leren laarzen Venus Brown
  • 1974: Geschiedenis van Stephen Weken spoken
  • 1978: The Comedy of Errors
  • 1980: Pride and Prejudice
  • 1981: De Borgia
  • 1987: The Dark Angel
  • 1988: Paul Lynch Maigret: Maigret Louise

Bron

Het grootste deel van de informatie in dit artikel is afkomstig uit de biografie dat de heer Francis Moury Barbara Shelley Francis Moury, "Biografieën" heeft besteed aan de Hammer Collection.