Bank Swallow

Bank Swallow

Riparia riparia

Binominale nomenclatuur

Riparia riparia

IUCN Conservation Status


LC: Minste Zorg

De Bank Swallow is een trekkende passéridé van de familie Hirundinidae. Het is de enige soort van zwaluw in bruine rug.

Onder de andere namen: zapador vliegtuig, Tarou, Térou, Oeverzwaluw, Uferschwalbe, Topino, Oeverzwaluw, Backsvala, Beregovushka, Lăstun.

Beschrijving

Het is kleiner dan de boerenzwaluw, de staart is kort en iets ingesprongen. Het is versierd met een kist as bruine riem en haar keel en buik zijn wit.

Het meet twaalf voet lang met een spanwijdte van dertig voeten en als haar neven, ze is een virtuoos vlucht. Zijn heldere ventrale en dorsale donkere waarschijnlijk maakt de meest discrete in termen van potentiële roofdieren.

Verspreiding en habitat

Distributie: Het broedgebied strekt zich uit over Europa en de mediterrane landen. Het wordt ook gevonden in Noord-Amerika en in een deel van Noord-Azië. Europese individuen winter in Zuid- en Oost-Afrika. US individuen winter in Zuid-Amerika. Het is vrij zeldzaam in Europa, maar de kolonies kan meerdere honderden of duizenden holen, veel dan dat onbezette bereiken. In Frankrijk bezoekt ze de noordelijke tweederde van het grondgebied, weinig, behalve rond de kolonies.

De bleke zwaluw, soms beschouwd als een aparte soort Riparia diluta, nesten in Noord-India en Zuid-Oost-China. Ze neemt haar winter kwartalen in Pakistan en in het zuiden van India.

De Bank Swallow is de eerste die verschijnen in de zwaluwen nestelen gebieden, net voor zijn neef, de boerenzwaluw. Het komt aan het einde van maart en de laatste migratie naar de winter kwartalen voordoen in de maand september.

Habitat: Zoals de naam al doet vermoeden, nesten en jaagt meestal in de buurt van de oevers van de zeeën, meren, rivieren, zanderige snoeren, wadden, vijvers, weiden en steppen, of zand steengroeven. Het is te vinden op plaatsen waar overbelasting zijn opgegraven door de werking van water of van de mens, die, bij wijze van uitzondering bepaalde weg zanderige helling.
Ze koloniseert soms kunstmatige substraten. Bijvoorbeeld, een kolonie gekweekt in de jaren 1990 in de as hoop van kolencentrale Pont-sur-Sambre in Noord-Frankrijk.

Dieet

Uitsluitend insecten vlucht gevangen, soms op de vloer of op het wateroppervlak.

Reproduktie

Dit is een van de weinige vogels die de grond graven. Het nesten in kolonies van enkele paren met zes of zeven 100, in een kamer die ze diep uit een hol ronde doorsnede in de vorm van twee voet galerij om een ​​meter lang, in een wand of klif, meestal zand of losse grond. De kamer wordt dus gehouden op een nagenoeg constante temperatuur en vochtigheid.

Het nest wordt meestal gemaakt uit een mengsel van gras en veren, en kan worden gebruikt in opeenvolgende jaren.

De eieren, de nummering 3-7, zijn zuiver wit en ovaal, meet ongeveer achttien millimeter. De bevolking verder naar het zuiden over het algemeen lag twee keer per jaar, anderen slechts een keer, tenzij de broed mislukt voortijdig.

De incubatie duurt van 14 tot 16 dagen en hirondeaux eerste vlucht rond de negentiende nemen tot nabij het nest verlaten na 20 of 20-5 dagen, afhankelijk van de temperatuur.

De belangrijkste doodsoorzaken zijn: off-road voertuigen, steengroeven of zand kliffen en vandalisme, het vernietigen van broedplaatsen. Botsingen met auto's, pesticiden, vervuiling, roofdieren en slecht weer zijn ook heel vaak de sterfte oorzaken.

De belangrijkste roofdieren zijn kleine zoogdieren als hun holen toegankelijk zijn.

De gemiddelde levensverwachting in het wild wordt geschat op twee tot drie jaar, en in gevangenschap waargenomen maximale levensduur is acht jaar.

Gedrag

In tegenstelling tot zijn neven en gierzwaluwen, zwaluwen die dicht bij de grond en vaak spoelen met water vliegen, zelden in hoogte.

  • Communicatie: Communicatie is visuele en auditieve; in de herfst, oeverzwaluwen verzamelen in wetlands met andere soorten zwaluwen. Ze baars op struiken langs beekjes, net voor de schemering, ren dan een soort antenne ballet bestaat uit spiralen en lussen alvorens terug te keren op stok voor de nacht.
  • Geboorteland defensie: het moet zijn grondgebied in de selectie van de broedplaats en tijdens de bouw van het hol en het nest te verdedigen tegen zijn medemensen. Door nadelen, eenmaal begonnen met het leggen, is er vrede tussen individuen.
  • De rechtbank is door zang en door de lucht achtervolgingen nabijgelegen tussen mannelijke en vrouwelijke broedplaatsen. Voordat paring het mannetje vaak zijn vrouwelijke escorte bij het reizen en de jacht op andere mogelijk ondernemende mannen.
  • Bij het nesten worden beide ouders betrokken bij de ontwikkeling van het nest, het broeden en verzorgen kuikens. Vaak in dezelfde kolonie vogels te stelen bouwmaterialen bij de bouw van hun nest.
  • Seizoensgebonden bewegingen: net als andere trekkende zwaluwen naar het zuiden in de winter, en sommige reizen duizenden kilometers.