-Band tailed Imperial Pigeon

-Band tailed Imperial Pigeon

Ducula radiata

Binominale nomenclatuur

Ducula radiata

IUCN Conservation Status


LC: Minste Zorg

De Band staart Imperial duif is een vogel soorten die behoren tot de familie Columbidae.

Beschrijving

Deze vogel meet 36-39 cm lang voor een massa van ongeveer 300 g.

Het hoofd, de hals en onder het lichaam zijn lichtgrijs in mannelijke, donkerder in de vrouwelijke. De achterkant van de hals zwartachtig paars. Bij de man, de rug en vleugels zijn iriserende roodachtig paars, gemengd met bronsgroen op de vleugels en de staart. Deze paarse kleur is alleen aanwezig op de bovenste achterkant van de vrouw, deze en de vleugels zijn groen gemengd met een beetje blauwachtig groene smaragd. De zijkanten en de anale gebied zijn grijsbruin. Als verwante species, vogel presenteert ook een brede grijze band in het midden van de staart. De irissen zijn oranje, zwarte snavel en poten paars.

Divisie

Deze vogel leeft op Sulawesi in Indonesië.

Habitat

Dit soort mensen bergachtige bossen tot 2400 m hoogte.

Levering

Deze vogel voedt vruchten.

Nesten

Het vrouwtje legt een ei in het nest op verschillende locaties, variërend van de holte van een rots op de grond geïnstalleerd.