Ashley Benson

Ashley Victoria Benson is een Amerikaanse actrice en model. Ze is vooral bekend voor het spelen van de rol van Hanna Marin in de dramaserie Pretty Little Liars.

Ze is ook bekend voor het feit dat in de soap Days of Our Lives gespeeld, en in de televisiefilms Amerikaanse meisjes 4 en Kerstmis Cupido. In maart 2013 maakte ze haar grote scherm debuut in de thriller Spring Breakers.

Biografie

Geboren in Anaheim, in Orange County, Californië, Ashley is de jongste dochter van Shannon en Jeff Harte Benson. Ze heeft een oudere zus, Shaylene Marie Benson, die een cheerleader voor de Los Angeles Lakers en een professionele danser. Het heeft een Duitse afkomst, Ierse en Engels. Zijn ouders zijn getrouwd voor 17 oktober 1987.

Ashley werd geboren in december 1989, toen Shannon Benson zwanger was slechts zeven maanden; dus ze was opgenomen in het ziekenhuis voor twee maanden, en de artsen vreesden ze ooit behoefte heeft aan een harttransplantatie, maar ze heeft het niet nodig. Zijn vaderlijke familie is afkomstig uit Noord-Dakota en Tennessee, en de familie van zijn moeder komt uit County Wicklow, Ierland.

Vanaf de leeftijd van 3 jaar, Ashley begonnen met het volgen van cursussen in hip-hop en jazz. Eerst geïnteresseerd in muziek, maakte ze deel uit van de vele koren als een kind. Op de leeftijd van 4, vroeg ze om auditie te doen voor de zanger in een koor voor Kerstmis. Dan op de leeftijd van 5, begon ze in het modelleren, poseren voor catalogi en, op de leeftijd van 8, maakte ze deel uit van het modellenbureau Ford.

Opgeleid tot de leeftijd van 13, Ashley studeerde per brief.

Carrière

1999-2008: Zijn debuut

In 1999, op de leeftijd van 10, Ashley besloten om in acteren. Ze begon te draaien in de reclame, maar al snel wendde zich tot televisie en film. In 2004, op de leeftijd van 14-15 jaar, het heeft een driejarig contract met de NBC televisie netwerk ondertekend, om de rol van Abigail "Abby" Deveraux spelen in de soap Days of Our Lives. Haar karakter verscheen in het nummer van 12 november 2004 tot 2 mei 2007. In 2004 verscheen ze kort in de komedie Going on 30.

In 2007 speelde ze in de tv-film American Girls 4, naast Cassie Scerbo en Jennifer Tisdale. Later speelde ze in de serie in september thuis, Newport Beach, Zoe, CSI: Miami en Supernatural. In augustus 2008 speelde ze in de tv-film Fab Five: The Texas Cheerleader Scandal - geïnspireerd door een waar gebeurd verhaal dat plaatsvond in 2006 in Texas, samen met Tatum O'Neal en Jenna Dewan, op Lifetime televisie.

2009-heden: Pretty Little Liars en bioscoop

In 2009, Ashley was een van de belangrijkste rollen in de fantasy-serie Eastwick - een remake van The Witches of Eastwick, waar ze de rol van Mia Torcoletti, de enige dochter van Roxie Torcoletti gespeeld. De serie werd uitgezonden op ABC van 23 september 2009 tot 14 februari 2010. Het werd geannuleerd na één seizoen te wijten aan een gebrek aan publiek.

In december 2009, Ashley was de rol van Hanna Marin, een van de hoofdpersonen in het drama serie Pretty Little Liars - aangepast van de literaire reeks van het liegen Sara Shepard. De serie wordt uitgezonden op ABC Family kanaal sinds 8 juni 2010. In juni 2014 heeft de keten van de serie voor een zesde en zevende seizoen vernieuwd. In oktober 2014, de actrice Lucy Hale aangekondigd dat het zevende seizoen - dat zal de lucht van juni 2016 tot maart 2017, zal de laatste zijn en zal de serie sluiten. In december 2010, Ashley speelde in de tv-film, Kerstmis Cupido, naast Christina Milian en Chad Michael Murray.

In januari 2012 werd aangekondigd dat de jonge vrouw, actrice Emma Roberts zou vervangen in de thriller Spring Breakers naast Vanessa Hudgens, Selena Gomez, Rachel Korine en James Franco. De film werd gefilmd van 28 februari tot 30 maart 2012 in Florida. Het werd uitgebracht in de bioscoop maart 2013.

In januari 2013 speelde ze de rol van de halfzus van Barney Stinson en de ex-vriendin van Ted Mosby, in een aflevering van de sitcom, How I Met Your Mother. Ze werd ook het gezicht van het merk Faviana.

In de zomer van 2014, Ashley draaide de Pixels komedie, die zal worden uitgebracht in bioscopen in 2015.

Privé-leven

In januari 2011, Ashley begon dating Ryan Good, voormalig manager en stylist Justin Bieber. Na wordt gescheiden in december 2012, werden zij verzoend in oktober 2013. Echter, 19 december 2014, werd aangekondigd dat ze opnieuw worden gescheiden.

Filmografie

Films

  • 2004 Going on 30: Een van de zes populaire college
  • 2005: Buren: Mindy
  • 2007: American Girls 4: Carson
  • 2008: Bart Got a Room: Alice
  • 2008: Fab Five: The Texas Cheerleader Schandaal: Brooke Tippit
  • 2010: Christmas Cupid: Caitlin Quinn
  • 2013: Spring Breakers: Brittany "Brit"
  • 2015: Pixels: Lady Lisa
  • 2015: Webcam: Emma

TV

  • 2002: Nikki: Een danser
  • 2002: Washington Politie: Melissa Howell
  • 2002: The West Wing: Een meisje
  • 2004: Het leven boven alles: April
  • 2004-2007: Days of Our Lives: Abigail "Abby" Deveraux
  • 2005: september huis: Margot
  • 2005: Zoe: Candice
  • 2006: Newport Beach Riley
  • 2014: Family Guy: Dakota

Clips

  • 2007: That Girl NLT
  • 2008: We Do not Have To Now Look Back van Puddle of Mudd
  • 2010: Blacklight One Call
  • 2012: Hot Chelle Rae van Eerlijk

Onderscheidingen

Beloningen

  • 2011: Young Hollywood Awards: "Casting-monitor 'met Lucy Hale, Shay Mitchell en Troian Bellisario
  • 2014: Teen Choice Awards: "Actrice van de zomer TV"

Benoemingen

  • 2013: Alliance of Women Film Journalisten: "De actrices die het meest behoefte aan een nieuwe artistieke middel" met Selena Gomez, Vanessa Hudgens en Rachel Korine
  • 2013: Capricho Awards: "Best Kiss" met Vanessa Hudgens en James Franco
  • 2013: Capricho Awards: "Best International Actrice"
  • 2014: MTV Movie Awards: "Best Kiss" met Vanessa Hudgens en James Franco
  • 2014: Teen Choice Awards: "Beste icoon gekozen door Candie"
  • In afwachting van:
    • 2015: People's Choice Awards 'favoriete tv-actrice "