Ann Doran

Ann Doran is een Amerikaanse actrice, haar volledige naam Lee Ann Doran, geboren in Amarillo 28 juli 1911 en stierf 19 september 2000 Carmichael.

Biografie

Met uitzondering van een kleine uncredited rol in 1922, in de stille film Robin Hood, Ann Doran filmdebuut in 1934, die in bijna 2-150 Amerikaanse films, de laatste in 1986. Een van zijn rollen beter bekend is de moeder van James Dean in 1955 in Rebel Without a Cause.

Op televisie, tussen 1950 en 1988 nam ze deel aan tal van series en tv-films tot vijftien.

Filmografie

In de bioscoop

  • 1922 Robin Hood Allan Dwan
  • 1934 Frank Lloyd dienst Entree en Walt Disney
  • 1935: Mary Burns, de voortvluchtige William K. Howard
  • 1936: Mr. Deeds Goes to Town Frank Capra
  • 1936 Singin nog Kurt Neumann
  • 1937: De Overlevende van Busby Berkeley
  • 1938: Start Juichen Albert S. Rogell
  • 1938: Je kunt het niet met u Frank Capra
  • 1938 George Cukor's Holiday
  • 1938 Blondie Frank R. Strayer
  • 1938: Zorro Spider-Man aan James W. Horne en Ray Taylor
  • 1939: Laten we leven door John Brahm
  • 1939: Mr. Smith Goes to Washington Frank Capra
  • 1939: The Strange Dream Charles Vidor
  • 1939: gaan we naar Parijs Alexander Hall
  • 1939 Coast Guard Edward Ludwig
  • 1940: Girl Friday Howard Hawks
  • 1941: Dive Bomber Michael Curtiz
  • 1941: U zult mijn man H. zijn Bruce Humberstone
  • 1941: Het lied van het verleden van George Stevens
  • 1942: Geniet van de bruid van Alexander Hall
  • 1942: The Glorious Parade Michael Curtiz
  • 1942: Mijn zus is grillig Alexander Hall
  • 1943: De Engelen van barmhartigheid Mark Sandrich
  • 1943: Meer vrolijker George Stevens
  • 1943: Love travestiet Wesley Ruggles
  • 1943 De Onmogelijke Liefde Vincent Sherman
  • 1944 Woman's altijd van mooie Vincent Sherman
  • 1944: Het verhaal van Dr. Wassell Cecil B. DeMille
  • 1945 Pride Marine van Delmer Daves
  • 1946: The Strange Love of Martha Ivers Lewis Milestone
  • 1947: Magic binnenstad van William A. Wellman
  • 1947: Hollywood Waanzin van George Marshall
  • 1947: The Brown mijn dromen van Elliott Nugent
  • 1947: Angst in de nacht Maxwell Shane
  • 1948: Valkuil van André de Toth
  • 1948: Geen Minor Vices Lewis Milestone
  • 1948: The Pit Anatole Litvak slangen
  • 1949: De Mirages van angst William Dieterle
  • 1949: The Kid uit Cleveland Herbert Kline
  • 1949: The Clay Pigeon Richard Fleischer
  • 1949: The Fountainhead King Vidor
  • 1949: De Dochter van grasland George Sherman
  • 1949: Beyond the Forest King Vidor
  • 1950: De vlam is gedoofd door Rudolph Maté
  • 1950: Lucky Day Frank Capra
  • 1950: Mijn cowboy hield George Marshall
  • 1950: Pas op voor collector Walter Lang
  • 1951: Tomahawk George Sherman
  • 1951: het volk tegen O'Hara John Sturges
  • 1953: De Eddie Cantor verhaal van Alfred E. Green
  • 1953 Island in the Sky William A. Wellman
  • 1954: Monsters zijn aanval op de stad van Gordon Douglas
  • 1954: Geschreven in de hemel van William A. Wellman
  • 1955: Het Huis van gijzelaars William Wyler
  • 1955: Rebel Without a Cause Nicholas Ray
  • 1957: De slaaf bevrijden Raoul Walsh
  • 1957: Bombardier B-52 Gordon Douglas
  • 1958: Op patrouille Rudolph Maté
  • 1958: De Badlanders van Delmer Daves
  • 1959: Ze slechts twintig jaar Delmer Daves
  • 1959: De man met de Gouden Colts Edward Dmytryk
  • 1959: De federale politie onderzoek Mervyn LeRoy
  • 1963: Kapitein Newman David Miller
  • 1964: Ambitieuze Edward Dmytryk
  • 1964 Kat van de zweep Douglas Heyes
  • 1964 Rivaliteit van Edward Dmytryk
  • 1965: Mirage van Edward Dmytryk
  • 1966: Twee twinks voor Juliette! Norman Panama
  • 1967: Les Belles Families van David Lowell Rich
  • 1968: Le Grand Frisson Norman Taurog
  • 1969: De Alfred Hitchcock Vise
  • 1969: De Overeenkomst Elia Kazan
  • 1970: De Reptile Joseph L. Mankiewicz
  • 1971: De Hired Peter Fonda
  • 1981: De eerste maandag van oktober Ronald Neame: Winkelier
  • 1986: Shock Vrouw van Michael Ritchie

Op tv

Serie

  • 1956: My Friend Flicka
    • Enkel seizoen, Aflevering 23 Mijn oude Danny John Engels
  • 1957: The Broken Arrow
    • Seizoen 1, Aflevering 21 Legacy van een held door William Beaudine
  • 1958-1963: Eerste reeks Perry Mason
    • Seizoen 1, Aflevering 36 De zaak van de Prodigal Parent
    • Seizoen 6, Aflevering 10 De zaak van de Lurid Letter
    • Seizoen 7, Aflevering 3 The Drowsy Mosquito
  • 1959: Walt Disney's Wonderful World of Color
    • Seizoen 5, Aflevering 15 Texas John Slaughter: Showdown bij Sandoval
  • 1960: De Grand Caravan
    • Seizoen 3, Aflevering 20 The Ricky en Laura Bell Story
  • 1960: Rawhide
    • Seizoen 3, Aflevering 2 Incident van de Challenge van Charles Marquis Warren
  • 1963-1970: The Virginian
    • Seizoen 1, Aflevering 29 Run Away Home van Richard L. Bare
    • Seizoen 2, Aflevering 17 The Fortunes van J. Jones Jimerson Don McDougall
    • Seizoen 3, Aflevering 13 Portret van een Weduwe Don McDougall
    • Seizoen 6, Aflevering 3 The Lady van Wichita Don McDougall
    • Seizoen 8, Aflevering 21 van een Koning Ransom Joseph Pevney
  • 1966: Lassie
    • Seizoen 12, Aflevering 32 The Strongest Instinct
  • 1966-1968: Bonanza
    • Seizoen 8, Aflevering 10 Ballade van de Ponderosa William F. Claxton
    • Seizoen 10, Aflevering 4 The Real People van Muddy Creek
  • 1970-1971: Bewitched
    • Seizoen 7, Aflevering 11 The Non-conformisme en Samantha leert een vreemde episode 20
  • 1970-1974: Ironside
    • Seizoen 3, Aflevering 3 Dora John Florea
    • Seizoen 4, Aflevering 13 Dit kan blow your Mind van James Neilson
    • Seizoen 5, Aflevering 1 The Priest Moordenaar
    • Seizoen 5, Aflevering 6 In the Line of Duty Don McDougall
    • Seizoen 6, Aflevering 1 Vijf Dagen in de Dood van Sgt. Brown, deel I
    • Seizoen 8, Aflevering 8 Run Scared Don McDougall
  • 1972: Dr. Marcus Welby
    • Seizoen 4, Aflevering 3 We zullen hier weg lopen samen door Leo Penn
  • 1972: Het nieuwe team
    • Seizoen 5, Aflevering 5 Kranen, Play it Louder
  • 1973-1975: De straten van San Francisco
    • Seizoen 2, Aflevering 11 Slachtoffers George McCowan
    • Seizoen 4, Aflevering 5 The School of Fear door William Hale
  • 1974: Cannon
    • Seizoen 3, Aflevering 19 Waar is Jennifer?
  • 1974: Mannix
    • Seizoen 8, Aflevering 6 dood geen Gezicht
  • 1975: M * A * S * H
    • Seizoen 4, Aflevering 8 The Kids Alan Alda
  • 1975: Het Kleine Huis op de Prairie
    • Seizoen 1, Aflevering 24 The Village festival van William F. Claxton: Helen Tyler
  • 1978: Fantasy Island
    • Seizoen 1, Aflevering 13 Reunion / Verjaardag van John Newland
  • 1979 Acht is genoeg
    • Seizoen 3, Aflevering 26 The Winners
  • 1983: Magnum
    • Seizoen 3, Aflevering 20 De Khmer Tempel Virgil W. Vogel
  • 1983 Bizar, bizar
    • Seizoen 6, Aflevering 5 Heir Aanmatigend
  • 1983 West Coast-serie
    • Seizoen 5, Aflevering 14 The Secrets Revealed
  • 1985 Highway to Heaven
    • Seizoen 2, Episodes 10 en 11 De Monster, deel 1 en 2
  • 1986: Simon en Simon, Seizoen 6, Aflevering 9 De zaak van Don Diablo
  • 1987 Scarecrow and Mrs. King
    • Seizoen 4, Aflevering 16 Spy Trap
  • 1987: The Fifth Dimension
    • Seizoen 2, Aflevering 14: The Future continue Bill Duke
  • 1988 Cagney & Lacey
    • Seizoen 7, Aflevering 10 Old Flames Reza Badiyi
  • 1988: Rick Hunter
    • Seizoen 5, Aflevering 3 Recht op het punt, een van Corey Allen

TV-films

  • 1950: Hurricane bij Pilgrim Hill Richard L. Bare
  • 1954: voor de verdediging van James Neilson
  • 1972: De vogelverschrikker van Boris Sagal
  • 1976: Vloed in de stad van Earl Bellamy
  • 1977: Peter Lundy en de Medicine Hat Hengst van Michael O'Herlihy
  • 1981: All the Way Home van Delbert Mann